Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No ja też lubię daglezję ładne drzewo. A jak ładnie pachną igły po potarciu :D
No i szyszki ma super :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, z domem juz ok, woda z piwnicy wylana, teraz wszystko dosycha :roll:
Oby już nie było takich deszczów :?

nawet nie wiem, jak wygląda ta daglezja... :oops:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O cieniu Aniu zalało Cię :?: :shock:
magdala

Post »

gohna pisze:uwielbiam daglezje :lol: przede wszystkim za szybkie przyrosty :wink: , mają też miękkie igły.
Trochę muszę odpuścić ten temat, bo sesja nieubłaganie się zbliża a ja zamiast się uczyć, to na forum przesiaduję :? tak więc opuszczę Was na trochę ale na pewno 5 - go wieczorem wrócę (jak bumerang) :wink:
Gosiu :D muszę w takim razie podotykać moją daglezję (nasza jest olbrzymia,ale też pewnie bardzo wiekowa).Jak trzeba -to się ucz! Ale jakie to przyjemne uczucie ,kiedy nadejdzie dzień odpoczynku po takiej męce :D
Trzymam kciuki!
krzysiek86 pisze:No ja też lubię daglezję ładne drzewo. A jak ładnie pachną igły po potarciu :D
No i szyszki ma super :D
No i dlatego muszę podotykać ,bo Krzysiek mówi, że igły pachną! A on się zna :D
AniaDS pisze:
nawet nie wiem, jak wygląda ta daglezja... :oops:
Aniu :D żaden wstyd -dla mnie widzisz była świerkiem przez 8 lat :? :roll: Teraz podoba mi się nawet jej nazwa....
Dobrze ,że u Ciebie lepiej z domem :D

Nad morzem nieco się wypogodziło . Siedząc w" mieście" czy w domu -nie miałam świadomości ,że wakacje jednak trwają :shock: Dzisiaj wybraliśmy się ze znajomymi na krótki spacerek po plaży i tutaj szok !! Normalni plażowicze ,parawaniki ,ludzie w strojach kąpielowych -byli nawet KĄPIĄCY SIĘ !!!!!(my jak kosmici na tej plaży w jeansach,butach ,ja miałam nawet kurtkę ,którą zabieram na wyjazdy zimowe w góry :roll: :roll: ) -normalnie jakbyśmy spadli z Księżyca...Ale kto by się spodziewał -nawet wychylając się przez okno było po prostu zimno.
Także obwieszczam ,że tutaj ,mimo wszystko jest LATO!
Magda.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:lol: :lol: :lol: :lol:
No powąchaj cytrusami pachnie najczęściej :D
magdala

Post »

Wczoraj pojechałam na działkę głównie po to ,żeby zerwać czereśnie. Kiedy juz sobie nazrywałam do koszyczka -bez zbędnych ceregieli pojawili się na drzewie tacy oto goście z lasu .....I wcale nie tajniaczyli się ,stałam pod drzewem robiąc im zdjęcia :D Fajną ma minę,co ???

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

W pewnym momencie na czereśni były dwie wiewiórki i ten ptaszek (aż mi głupio zapytać: kos??) On pięknie nam śpiewa wieczorami siedząc na czubku wspomnianej już Daglezji.
Las jest tuż za płotem i wiewióry i bez problemu przekicały po gałęziach ,ale widziałam je u nas po raz pierwszy :D :D :D

I jeszcze jacyś niezidentyfikowani goście musieli być ,bo po wejściu na działkę ,na samym jej zachaszczonym końcu zobaczyłam taki widoczek...W pierwszej chwili pomyślałam :"A po kiego czorta mój mąż przygotował taką rabatę pod śliwką?? " Ale jak przyjrzałam się ,że "rabata" jest niestarannie przekopana - juz wiedziałam ,że to coś z lasu :shock: :shock: Raz juz tak wiosną zrobiło ,ale nie w tak reguralnym kształcie :D Tylko,że : dziki nie mają którędy do nas wejść (chyba ,że o czymś nie wiem...) a sarny ??? Czy sarny mogą tak skopać trawę??
Po prawej jeszcze ukryty kwiatek Przegorzanu -jak lubicie mikołajki ,to polubicie przegorzan -ma takie śliczne kuliste, fioletowe "osty".

Obrazek Obrazek

A tak wygląda krzak Przegorzanu (to wyższe za nim to żółty Krwawnik). Obok :Tawułka już niedługo zakwitnie :D

Obrazek Obrazek

Dzwonek brzoskwiniolistny ,który u mnie rozsiewa się bez kontroli :wink:

Obrazek Obrazek

Magda.
magdala

Post »

Rozwijają sie też róże i na szczęście liściom nie zaszkodziły ostatnie deszcze (w porównaniu z południem Polski pewnie nie mamy powodu do narzekania...)
To jest Queen Elisabeth:
Obrazek Obrazek

Pokazywany już wcześniej Chopin:

Obrazek Obrazek

I taka sobie różyczka nieznana mi :
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

No i to już wszystko ,co u mnie kwitnie :D :D Roboty porządkowej mamy mnóstwo ,a ostatnio wpadamy tak na godzinkę ,dwie -wszystko zarośnie....

Magda.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

magdala pisze:Nad morzem nieco się wypogodziło . Siedząc w" mieście" czy w domu -nie miałam świadomości ,że wakacje jednak trwają Dzisiaj wybraliśmy się ze znajomymi na krótki spacerek po plaży i tutaj szok !! Normalni plażowicze ,parawaniki ,ludzie w strojach kąpielowych -byli nawet KĄPIĄCY SIĘ !!!!!(my jak kosmici na tej plaży w jeansach,butach ,ja miałam nawet kurtkę ,którą zabieram na wyjazdy zimowe w góry ) Nasze dzieci powłaziły w spodniach do wody -normalnie jakbyśmy spadli z Księżyca...Ale kto by się spodziewał -nawet wychylając się przez okno było po prostu zimno.
Magda, no a co mamy robić my, jadący nad to morze przez całą Polskę? :lol:
Czas pobytu ograniczony, głupio choć raz w tym czasie nie poplażować się, a na dodatek zawsze istnieje ryzyko, że to jedyny słoneczny dzień do końca urlopu :wink:

Fajniutkich miałaś gości na działce... może to te wiewióreczki - w podzięce za czereśnie - wypieliły Ci ogródek? A kos pogwizdywał, umilając im pracę... :wink:

A może jakiś niespełniony ogrodnik bez przydziału się przyplątał? :lol: :lol: :lol:

Przegorzan muszę uwzględnić w planach na przyszłość - ma ładny, gęsty dół... nie to co mikołajek :?
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale fajny gość ten rudy :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja bym go poczęstował dodatkowo orzeszkiem :lol: :lol: :lol: :lol:
Jakbym je miał :lol: :lol: :lol: :lol:
magdala

Post »

gorzata76 pisze:
Magda, no a co mamy robić my, jadący nad to morze przez całą Polskę? :lol:
Czas pobytu ograniczony, głupio choć raz w tym czasie nie poplażować się, a na dodatek zawsze istnieje ryzyko, że to jedyny słoneczny dzień do końca urlopu :wink:
Gosiu :D Toteż i tak komentowaliśmy kąpiących się w morzu :że to być może ich ostatni dzień urlopu -jak mus to mus :P :P
Fajniutkich miałaś gości na działce... może to te wiewióreczki - w podzięce za czereśnie - wypieliły Ci ogródek? A kos pogwizdywał, umilając im pracę... :wink:
A może jakiś niespełniony ogrodnik bez przydziału się przyplątał?
Ale wiewiórki chyba nie mają takich kopytek (czy racic??) To już szybciej ten niespełniony... ;:112
Przegorzan muszę uwzględnić w planach na przyszłość - ma ładny, gęsty dół... nie to co mikołajek :?
A wiesz,że miałam właśnie u Ciebie napisać o przegorzanie :D Pisałaś o mikołajku ,więc wywnioskowałam ,że jesteś ostolubna :D :D Przegorzan zobaczyłam pierwszy raz na Mazurach -rośnie w wielkie regularne kępy .A mojego mam z nasion ! Bez trudu mozna go tak wyhodować.
Magda.
magdala

Post »

krzysiek86 pisze:Ale fajny gość ten rudy :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja bym go poczęstował dodatkowo orzeszkiem :lol: :lol: :lol: :lol:
Jakbym je miał :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak Ruda jest cudna!
Zaczynam się tylko niepokoić dlaczego juz dwa razy zostało rozgrzebane miejsce pod śliwką węgierką -nigdzie indziej :?
Może coś tam mamy zakopane :shock: :shock: ???
Magda.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to ciekawe czemu tam. Musisz poobserwować.
A taki rudzielec towarzyszył mi podczas spacerku
Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

magdala pisze:Pisałaś o mikołajku ,więc wywnioskowałam ,że jesteś ostolubna
No jestem... bo ja też jak oset... zwykle kolcami na zewnątrz i bez kija nie podchodź :lol: :lol: :lol:
magdala

Post »

magdala pisze:Pisałaś o mikołajku ,więc wywnioskowałam ,że jesteś ostolubna
Jak sympatyczny Kłapouszek z Puchatka :D :D
magdala

Post »

krzysiek86 pisze: A taki rudzielec towarzyszył mi podczas spacerku
Toż to moja Ruda Krzysiu!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”