Treissi na zielono cz.3
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu do niedawna miałam tą begonkę bardzo dużą. Niestety po zmianie miejsca całkowicie padła i udało mi się uratować tylko kawałek gałązki, która wygląda teraz tak.
Madziu wydaje mi się, że hibkowi nawóz nie odpowiada. W ubiegłym roku miałam biohumus i kwitł jak szalony. Muszę znowu kupić i zobaczę jakie będą efekty.
A doniczki są ze sklepu "wszystko po 5 zł". Cały czas mają je w ofercie. Ostatnio były śliczne, ale nie kupiłam (wiesz dlaczego).
Fraszko dziękuję w imieniu peperomki
Madziu wydaje mi się, że hibkowi nawóz nie odpowiada. W ubiegłym roku miałam biohumus i kwitł jak szalony. Muszę znowu kupić i zobaczę jakie będą efekty.
A doniczki są ze sklepu "wszystko po 5 zł". Cały czas mają je w ofercie. Ostatnio były śliczne, ale nie kupiłam (wiesz dlaczego).
Fraszko dziękuję w imieniu peperomki

- treissi
Aaaa
No tak ... Kupiłam je kiedy w pewnym momencie potrzebowałam 47 małych doniczek. Za doniczki musiałabym dać ok. 50 zł, a i tak w niedługim czasie byłyby do wymiany na większe. A za kubeczki dałam 5 zł za 50 albo 100 - już nie pamiętam. Przydały się między innymi na fiołeczki, których troszkę się nazbierało. Dorosłym roślinkom, które u mnie zostaną muszę kupić doniczki. Tylko szukam takich ceramicznych w formie miseczek i nie mogę nigdzie kupić. Pozostałe będę jechały do nowych domków, więc takie tymczasowe pojemniczki są ok 

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- treissi
Aniu te kubeczki na pewno się jeszcze przydadzą. Ja kupowałm je głównie z myślą o hibkach, które miałam ukorzenić dla forumek. A teraz już prawie ich brakło, bo zamieszkały w nich fiołeczki i kilka innych maluchów.
Co do trzykrotek to ja cały czas zastanawiam się czy ich nie rozsadzić - każdą na dwie doniczki. Boję się, żeby znowu nie poschły im dolne listki... Ale z drugiej strony marzą mi się takie gęściutkie kulki wiszące w oknie.
Co do trzykrotek to ja cały czas zastanawiam się czy ich nie rozsadzić - każdą na dwie doniczki. Boję się, żeby znowu nie poschły im dolne listki... Ale z drugiej strony marzą mi się takie gęściutkie kulki wiszące w oknie.