U mnie dzisiaj już 4 burza przechodzi i to centralnie nade mną deszczu to chyba cała wanna na metr kw jeszcze jakaś nowa rzeka mi tutaj powstanie. albo ocean!
O chwastach już nie wspomnę, bo wyglądają jakby od początku wiosny rosły... a trawa w ogrodzie ??? toć to już łąka się zrobiła!! nie ma jak kosić ...ciągle mokro i pada.
Agnieszka Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
A u mnie coraz lepiej (okolice Krynicy), po południu wyszło słońce, zrobiło się parno i gorąco. W tej chwili niebo jest bezchmurne i wygląda że się uspokoiło. No chyba że w nocy coś się zmieni.
Coś czuje ,że może być nieciekawie napływa do polski bardzo ciepłe powietrze jak się spotka z tym zimnym które u nas było przez kilka ostatnich dni to może być grad a tego byśmy chyba nie chcieli.U mnie na razie czysto a jak u was czy opady deszczu są bardzo silne?Czy może gdzieś już zaczyna padać drobny grad?
Łukasz, przez moment padały bardzo duże krople, od biurka je przez okno widziałam. Podbiegłam popatrzyć na parapet za oknem, czy to grad- a tu jak rąbnęło gdzieś bardzo blisko, bo momentalnie na podłodze usiadłam. Teraz padać przestało, ale bardzo się błyska i grzmi. Burza przeszła powoli chyba nad Tarnów.
U mnie od wczoraj nie pada ( okolice Krynicy ). Dziś od rana piękne słonko cieplutko, trochę chmurek na niebie ale chyba niezbyt groznych. Kończę kawkę i biorę się za koszenie