Wpadłem dzisiaj na strone desert-tropikals.com, nie wiem czy ją znacie, mam nadzieję, że są tam realne dane. W każdym razie wyczytałem, że moge moją opuncje figową i microdasys wystawić zimą do temperatury nawet - 10 stopni, tak jak echinokaktusa grusonii, za to orocereusa trollii/leucotrichus (bo nie wiem który to dokładnie) do temperatury -7 stopni i zastanawiam sięczy wystawić je do pomieszczenia w którym zimą panuje temperatura od -5 (w najgorszym przypadku, raczej trzyma siękoło zera) do 5 stopni (gdy jest piękna pogoda i opiera się słońce), ale troche się boję, dlatego pomyślałem, że wy mi doradzicie i powiecie czy tak moge zrobić. Kolejną rzeczą jest fakt, że sanseweria - ta najpopularniejsza - wytrzymuje przez krótki okres czasu temperature -2 stopnie, a gasteria bicolor -1 stopień, więc zastanawiam sięczy zimowaliście już te rośliny w chłodzie, bo ja bym je mógł dać na okno zimne, gdzie temperature będą miały niską, nie za niską, bo do 3 stopni nie dochodzi pewnie, ale troche mało słońca może będą miały. Jak myślicie, moge te kaktusy dać do takiego chłodu? Ta strona jest dobra czy nie warto jej używać? Może polecicie mi jakąś sprawdzoną?