Działka korzo_m 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko - a nie mówiłam :) Pięknie Ci rosną wszekie roślinki. Przetacznik - rewelacyjny :) A tawułka :shock: :shock:
Ja kupiłam 3 lilie - żółta, pomarańczową i czerwoną -- ostała się tylko czerwona ... ch...... nornice :( :( :(

Jak się już odrobisz - to może - zwiedzając okolice :) :) :) - odwiedzisz i mój zakątek Małoplski :)

Mam propozycję wyjazdu wakacyjnego od M> W > i naprawdę nie wiem co zrobić ...... :cry: :cry: :cry: :cry:
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Eukomis witam Ciebie bardzo serdecznie, cieszę się ,że moja praca podoba się . Ale ja podziwiam Twój ogródek przed blokiem, jest cudowy, chyba wokół masz bardzo kulturalnych sąsiadów, u mnie po nocy mogłabym zbierać butelki, śmieci i pety po papierosach.
Maakita pójdę sprawdzić czy jej już nie wysadziłam ale pamiętam ,że duże nie były, jak przestanie na moment padać to może uda mi się zrobić zdjęcie. Pamiętam jak kilka lat temu siałam to też długo były małe, myślałam ,że nic z nich nie będzie, zabrały się dopiero na wiosnę ,ale w pierwszym roku kwitła tylko jedna, teraz mam chyba po 5 latach tą kępkę ,którą pokazałam, ale już sadzonki z niej pobierałam.
Miiriam rosną ,rosną ,ale chyba już na razie mają dość wody, jak dzisiaj rano zobaczyłam moje balkonowe obtrzaskane przez deszcz to serce mi się ścisnęło :cry: :cry: Ja miałam na myśli zwiedzenie moich okolic, bo w ogóle nie znam terenu,a tu jest dużo ciekawostek do oglądania. Twoje okolice nie są mi obce, byłam kilkukrotnie, a mam tam tylu znajomych. Więc zapraszam Ciebie w moje okolice, a może jak się odrobię to namówię moją rodzinkę i w tygodniu udałoby się wybrać do Ciebie, ale na razie nie obiecuję , sama wiesz ile pracy jest jak ma się remonty :evil: :evil:
Ja nad propozycją wyjazdu zastanawiałabym się ,są to plusy i minusy, ale decyzję musisz podjąć sama. M jest tak oddany i życzliwy dla dzieci i młodzieży, myślę że nie można zostawić Go bez pomocy :lol: :lol: , przecież to tylko 2 tygodnie. Każdy z nas ma wady.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maakita dobrze pamiętałam ja już ją wysadziłam do grunu, rośnie ładnie, zobacz
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Dorotko powiedz jak to jest z naparstnicą? to rośłinka stała? mam zbierać nasiona do wysiania czy rozrośnie się samo i bedzie dalej kwitło?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko możesz ją zostawić ,aby sama się rozsiała, póżniej utnij tego suchego kikutka, na przyszły rok powinna odrosnąć, jak się ją raz posadzi trudno ją wytępić.
Pokażę co u mnie jeszcze rozkwitło, kurcze zaraz będzie burza, grzmi i grzmi, oby nie było zniszczeń :twisted: :twisted:
pierwszy kwiat róży pnącej
Obrazek
następne liliowce rozkwitają
Obrazek
a te dwa mam od Anity
Obrazek
Obrazek
a tu kwiaty, kóre dostałam albo o Gabrysi,albo od Tulipanki, proszę pomóżcie mi go nazwać
Obrazek
następna ostróżka zaczyna kwitnąć
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze pelargonie ,które przez zimę przechowywałam wg, wskazówek Ani-Raczka
Obrazek
Obrazek
na pierwszym zdjęciu nie widać, ale są tam posadzone 4 kolory, nawet nie przypuszczałam ,że w drugim roku po posadzeniu może być tak obsypana kwiatami, jaki dobry wpływ ma gnojówka z pokrzyw, jedzie jak cholera, ale kwiatom pomaga :P :P
Pozdrawiam Dorota
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko widze peralgonie sie przechowaly idealnie. U Ciebie jak i u mnie wszystko budzi sie do zycia. Cale szczescie, ze u Ciebie wielkich szkod ta nawalnica nie narobila.
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda tylko, że cały czas leje, po południu była burza, ale na szczęście nie było wiatru i taką pogodę zapowiadają do piątku :twisted: :twisted: Dzisiaj udało mi się poobrywać wilki pomidorów, popikowałam na rabatkach dziwaczki, posadziłam kilka odnóżek pęcherznicy, może uda mi się je ukorzenić , zgrabiliśmy z synem ciągle spadające jabłuszka, aż żal ich bo zbieramy wiadrami.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Dorotko piękniste te pelargonie. Wspaniałe jaskrawe kolory.
Twoje liliowce rozkwitają a u mnie sterczą na zimnie łodygi z pąkami i czekają na słońce. Jak ja się nie mogę doczekać kwiatów ...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu część moich liliowców obcięło gradobicie, jak nie wypuszczą następnych łodyżek kwiatowch to nie zobaczę kwiatów. Twoje też się rozwiną , płatki może będą ładniejsze, moje jak dokładnie się przyglądniesz są sfatygowane od deszczu.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko u mnie tak samo.
Liliowce zrzucają nierozwinięte pąki, róże to samo a wszystko leży pokotem przybite deszczem.
Nadal leje i jak nie przestanie to nie zbiorę ani jednej wisienki - a tak dobrze się zapowiadało. :roll:
Pomidory też już łapią jakieś choróbsko i to w szklarni :shock: pomimo oprysków mlekiem. :cry:
Coś nas to lato nie kocha w tym roku, ech...... ;:199
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Dorotko - wiem , że myslałaś o swoich okolicach :) :) :)

Piękne te lilowce i pelargonie .. ale to żółte cóś - wspaniałe . Jak tylko zostanie nazwane - to zacznę szukać dla siebie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Dorotko u mnie podobnie, zbieram wiadrami opadające gruszki... a wiśnie okupują ptaszyska...

ja dziwaczki sieje od razu na miejsca stałe, te co pikowałam w zeszłym roku jakoś marnie rosły

dalie z nasionek od ciebie już mają pączki, ciekawe jakie kolory będą

róze zbite deszczem, cała reszta podobnie... :twisted:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko moje pomidory w folii też od góry coś zaczyna brać, liście mają takie odbarwione dużo jaśniejsze, muszę też je spryskać mlekiem. Kwiaty również katastrofa poobijane. W nocy u mnie intensywnie padało, jak nie przestanie to będzie makabra wszystko pognije.
Miriam jak u Ciebie po nocnej ulewie, słyszałam ,że tej nocy najbardziej ucierpiały Twoje okolice. Ten kwiatek, którym sie wspólnie zachwycamy, wczoraj pięknie kwitł, a dziś wszystkie płatki zrzucone, ten cholerny deszcz tak robi :twisted: :twisted: :twisted: , ale chyba już go ktoś odgadł , muszę sprawdzić jak to cudo się nazywa.
Agnieszko wczoraj z Michałem wygrabiliśmy jabłka, dzisiaj pod drzewami jest to samo. Ja dziwaczki posiałam od razu do gruntu, ale zrobiłam to zbyt gęsto, dlatego wczoraj porozrywałam i przepikowałam. Ja nie zachwycam się ich kwiatami, szkoda, że rozwijają swoje pąki wieczorem, śmiać mi się chciało jak o tych kwiatach rok temu czytałam w internecie na allegro, jakie cuda ludzie napiszą aby sprzedać nasionka :P :P :P
Moje dalie też mają już pączki, ja jestem ciekawa jakie kolory zakwitną, obyśmy miały te o pełnych kwiatach. U mnie zaczęły rozkwitać pojedyncze pączki dalii od Ciebie te niskie różowe, zapowiadaja się na ciekawe kwiaty i będzie ich bardzo dużo ,bo mają ogrom pączków.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

korzo_m pisze: a tu kwiaty, kóre dostałam albo o Gabrysi,albo od Tulipanki, proszę pomóżcie mi go nazwać
Obrazek
Dorotko, u mnie rośnie pod nazwą Pięciornik wyprostowany.
U mnie liliowce tez wyglądają tak jak u Ciebie... obite deszczem.
Nawet nie wiem czy zobaczę wszystkie nowe, bo jak tak dalej będzie lało,
to będzie przymusowe siedzenie w domu .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”