Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Post »

Witaj Ewelina :D :D :D

Ja również jak wszyscy, ciągle zaglądam do Twojego ogrodu i nie mogę się nadziwić efektom Twojej pracy. Wszystko jest jak namalowane. Każde wizyty u Ciebie, to niekończąca się uczta piękna i wspaniałości. Dlatego proszę Cię, niezapominaj o Nas i dalej racz nas swoim rajskim zakątkiem.

Pozdrawiam ciepło ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak, wszyscy na mnie pokrzykują , a co ja mam zrobić z tymi zdjęciami, które ciągle pstrykam ( bo to też b. lubię )? Potem nie umiem dokonać selekcji i wklejam hurtem...
Dziękuję "wizytującym " za dobre słowo , bo wiem ,że to pokrzykiwanie to tylko tak...
Grzesiu a nie wiesz ,że :" Praca w ogrodzie to jak malowanie obrazu"/ A. Pope/. :wink:

Grażynko Oj, właśnie dziś się napracowałam do bólu krzyża! Mszyce przypuściły drugi w tym roku, zmasowany atak na róże ! Musiałam działać ;:134 Potem porządkowałam
rabaty kwiatowe, bo sporo na nich przekwitło i straszyły brzydkie badyle, np. niezapominajki... Podlewałam kwiaty w donicach- tam nawadniania nie ma- a mam tych donic i korytek z pelargoniami sporo... Po upałach padły bratki kwitnące dotąd w wazie - dziś posadziłam tam - sama zobacz ,co

Obrazek Obrazek

Bardzo mi się te róże podobają . To odmiana "Maidy", krwistoczerwona ze srebrnym spodem.

A żeby nie było,że mi nigdy nic nie pada- oto Brugmansia, na którą tak się cieszyłam , przeżywa " kryzys". Więdną jej liście , mimo ,że ma mokro , stoi od wczoraj w cieniu i rozwija kwiaty. Nie wiem ,co z nią jest, ale z dnia na dzień wygląda gorzej

Obrazek Obrazek
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Różyczki bardzo ładne ale i cała kompozycja wielce udana.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Anetko Jak zwykle prawisz mi komplementy, a sama masz kwiaty jak marzenie...Szkoda ,że dzieli nas tak duża odległość. Miło było by pospacerować po tych naszych ogrodach tak naprawdę, powymieniać uwagi i zachwyty ;:228

Andrzeju W kompleksy ? Ty? Oj, kokietujesz ździebko! Ale miły jesteś . A przecież sam najlepiej wiesz ,że : " Zadbany ogród to nie tylko girlandy kwiatów , ale także chwasty i pęcherze na rękach ".Dziś tego doświadczyłam. Mam pęcherz - od sekatora i bolą mnie plecy !!!

Agrażko :D

Weigelo Tak właśnie mam przed domem...cieszę się ,że Ci się podoba. Ja oczywiście mam kilka rewelacyjnych pomysłów , co zrobić ,żeby było ładniej, ale czas...może kiedyś się do tego zabiorę ...w innym życiu :wink: A u siebie spróbuj posadzić dla urozmaicenia np. Hosty o biało- zielonych lub biało- żółtych liściach. Z tej strony powinny dobrze rosnąć , a przecież kwitną też ładnie ,albo Tojeść kropkowaną - ona zakwitnie po Hostach , na żółto, więc ożywi Twój przedogródek . A " drzewko" , o które pytasz to prowadzona w takiej formie Glicynia o białych kwiatach. Właśnie czeka na przycięcie zbyt wybujałych pędów.

Elu, eleko Nie ma ideałów! natomiast Ostróżki mam już kilka lat : niebieską chyba z pięć , a różową trzy .Na jesieni rozsypuję na nich( po ścięciu "na jeża ") warstwę obornika i jakoś żyją .

Ewo Całe szcęście ,że paprocie wypuściły pędy ! Już sie zaczęłam bać ,że nie przeżyły wykopków i przesyłki.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

I mimo baaaardzo późnej pory ( zawsze się zasiedzę przy tym na forum!) jeszcze kilka zdjęć dla tych, którzy buszują od wczesnego świtu po internecie :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Clematisy nie są moją najmocniejszą stroną , ale bardzo je lubię i nie tracę nadziei, że w kolejnym roku się poprawią ...
"Generał Sikorski"
Obrazek

"Błękitny Anioł"
Obrazek
Obrazek Obrazek

"Jerzy Popiełuszko"
Obrazek

Clematis alpina "Willy"
Obrazek
Obrazek Obrazek

Clematis bylinowy "Arabella"
Obrazek

"Rouge Cardinal"- chociaż nie jestem pewna...
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

"Sylvia Denny"
Obrazek
Obrazek

"Guernsey Cream"
Obrazek
Obrazek

W tym roku posadziłam jeszcze " Doctor Ruppel " ale jeszcze nie kwitnie - wkleję później.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Czy te peonie jeszcze kwitną u Ciebie?U mnie już nie ma po nich śladu :(
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

KaRo pisze:Czy te peonie jeszcze kwitną u Ciebie?U mnie już nie ma po nich śladu :(
Zdjęcie jest sprzed dwóch dni, dziś opadły już płatki :cry:
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę ze nie tylka ja buszuję po forum :D .
Piękne masz te klematisy Ewelino. Co jeden to piękniejszy :P
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Grzegorz B

Post »

Clematisy i piwonie piękne, ale iglaczki również jak marzenie. Takie zdrowe i dorodne.
Gratuluję ;:63 ;:215 ;:63
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Ewelinko co to za piękne kwiateczki w donicach przy schodach?
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ewelinko, ktoś tu mówił, że clematisy to nie mocna strona...A potem jak sypnęłaś zdjęciami! :shock: :D
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko ślicznie wyglądają różyczki posadzone w wazie , ale Ty masz fajne pomysły :) , i ten widoczek z iglakami bardzo , bardzo mi się podoba ;:108
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Ewo , to Złocień krzaczasty - pięknie i obficie kwitnie aż do mrozów , ale jest niestety jednoroczny.

Karolino, moje Clematisy nie kwitną niestety tak obficie , jak to widać w innych ogrodach :( Coś im nie pasuje...
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Roże wyglądają imponujaco, kolor ich mój ulubiony i w ogóle wszystko slczne A tak na marginesie trochę mi ulżyło że i Tobie coś smutnego sie zdarza z roślinkami [życzę Ci ,oby jak najmniej] :D :D :D
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Właśnie wróciłam do domu ;:213 Nie wiem , ile jest stopni- boję się spojrzeć na termometr... Ogłaszam strajk ! Idę z leżakiem pod największe drzewo w ogrodzie i nic dziś już nie robię ! A co ! ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”