Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Tak, Madziu rower to najpewniejszy środek transportu.Tylko wsiadać i jechać, ale u mnie dziś cały dzień pada więc z roweru i działeczki nici. Pozostał koktajl truskawkowy na pocieszenie.
magdala

Re: Maki

Post »

leszczyna pisze:Madziu,a może i ja bym się załapała na kilka nasionek maku orientalnego.Pozdrawiam Ktystyna
Krysiu -oczywiście :D Jak makówki będą "gotowe" napiszę i wtedy ustalimy szczegóły :D
Magda
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

magdala pisze:
nigella pisze:Magdo droga, tak podobają mi się tytonie białe...można zebrać z nich nasiona?
:D Nigello oczywiście!! Tylko podpowiedz mi kiedy najlepiej je zebrać , żeby efekty w sianiu były zadowalające :D :D Tytoń kwitnie chyba dość długo - a na nasiona zostawia się przekwitłe kwiaty w końcowej fazie kwitnienia ? Czy dobrze mówię??
Zostawiłam tez kilka makówek tego olbrzymiego maku orientalnego różowego .
Magda.
A ja zostawiłam kilka makówek maku orientalnego terakotowego. Z nasionami tytoniu- dobrze mówisz, może być jednak
maleńki problem, uświadomiłam sobie, że nasiona są mikroskopijnej wielkości. Ale może sobie poradzimy?
A cóż to nie ma Cię w ogrodzie? :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Magdo- skorzystałam z Twojej podpowiedzi i dzisiaj dotarłam aż do Twojego ogrodu.
Naprawdę masz czym się chwalić. Te jabłuszka ozdobne to nie są rajskie? Mam też takie jako rajskie i ozdobną jabłoń też mam.
A poza tym wszystko u Ciebie śliczne.
Pozdrawiam.
magdala

Post »

Witam Cię Marylo serdecznie :D
Byłam w Twoim wątku ,jak pokazywałaś pierwsze zdjęcia i wpadłam do Ciebie również dzisiaj -ile masz pięknych roślin !!
Kolor domku tez bardzo mi się podoba :D

Dziękuję za odwiedziny !!Magda
magdala

Post »

nigella pisze: Z nasionami tytoniu- dobrze mówisz, może być jednak
maleńki problem, uświadomiłam sobie, że nasiona są mikroskopijnej wielkości. Ale może sobie poradzimy?
A cóż to nie ma Cię w ogrodzie? :lol: :lol: :lol:
Nigello :D :D spokojnie.... poradzę sobie z nasionami :D A do ogródka wpadam i wypadam -jest obrzydliwie szaro ,siąpi deszcz -co to za pogoda ???? :shock: :shock: Jeszcze jakaś jesienna depresja sie przyplącze....Taki czerwiec?

A na mak terakotowy -bardzo chętnie :D :D
Magda.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Jak miło Cię widzieć :lol: :lol: :lol: Zuch dziewczynka z nasionami! O pogodzie, błagam ni słowa!!!
Trzymam terakotowego dla Ciebie :lol: :lol: :lol: Słońca! Słońca! Słońca?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

magdala pisze:
leszczyna pisze:Madziu,a może i ja bym się załapała na kilka nasionek maku orientalnego.Pozdrawiam Ktystyna
Krysiu -oczywiście :D Jak makówki będą "gotowe" napiszę i wtedy ustalimy szczegóły :D
Magda
halo halo
a na kompot wzmacniający te makówki się nadają...???
bo mnie jakiś power potrzebny na gwałt....
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

HannaCS pisze:a na kompot wzmacniający te makówki się nadają...???
To mi też :wink:
I kwiatek czosnku na przeziębienie :lol: bo u mnie w tym roku nie zakwitł :( )
Nie lubię "pachnieć" czosnkiem, ale może od samego patrzenia na kwiatek by mi się poprawiło? :wink:
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

Magda, przeczytałam w wątku nigelli, że przerwietek Ci jeszcze kwitnie. dasz zdjęcia? mój coś zamarł w bezruchu, zrobię fotki także. kupiłam niedawno, miał mszyce, spryskałam - i nie wiem, czy się nie załamał :(
magdala

Post »

HannaCS pisze:
halo halo
a na kompot wzmacniający te makówki się nadają...???
Czy on taki wzmacniający byłby Haneczko(ładnie, jak z Rumcajsa :D :D ) to ja nie wiem ... :roll: :roll: Jak da powera ,to pewnie na krótko ,a potem upodli człowieka :roll: :shock:

Ser żółty trzeba przestać jeść !! Dzisiaj w Trójce mówiła uczona pani ,że kobiety psują sobie śledzionę jedząc ogromne ilości żółtego sera i słodycze,a popsuta śledziona powoduje zdenerwowanie i niemożność skupienia się na jednej czynności -ja mam taką mordęgę -jak robię jedną rzecz to układam w głowie pięć innych ,a w ogóle to zawsze mam wrażenie ,że powinnam robić w tej chwili coś innego i tak w kółko,ale myślałam ,że kobiety tak mają z racji swoich obowiązków ...a tu masz ci -śledziona!! :shock: :shock:
magdala

Post »

Mona74 pisze:Magda, przeczytałam w wątku nigelli, że przerwietek Ci jeszcze kwitnie. dasz zdjęcia? mój coś zamarł w bezruchu, zrobię fotki także. kupiłam niedawno, miał mszyce, spryskałam - i nie wiem, czy się nie załamał :(
Mona :D Zdjęcie mojego wiciokrzewu jest na 24 stronie wątku ,ale on właśnie przestał juz kwitnąć-pachniał cudownie wieczorami !! A jak miewa się Kokornak?

Magda.
magdala

Post »

gorzata76 pisze:Nie lubię "pachnieć" czosnkiem, ale może od samego patrzenia na kwiatek by mi się poprawiło? :wink:
Ja uwielbiam jeść czosnek -taki surowy na chlebie z masłem ...ach!!! Tylko potem wyjdz z domu :? :? :?
Magda.
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

magdala pisze:
Mona74 pisze:Magda, przeczytałam w wątku nigelli, że przerwietek Ci jeszcze kwitnie. dasz zdjęcia? mój coś zamarł w bezruchu, zrobię fotki także. kupiłam niedawno, miał mszyce, spryskałam - i nie wiem, czy się nie załamał :(
Mona :D Zdjęcie mojego wiciokrzewu jest na 24 stronie wątku ,ale on właśnie przestał już kwitnąć-pachniał cudownie wieczorami !! A jak miewa się Kokornak?

Magda.
no na razie żyje, ale przecież słońca prawie niet ;) zobaczymy.

za to jak mi kobea się zmieniła :shock: jestem w szoku! wciąż pada, ale zrobiło się ciepło i na zielono teraz rośnie, szybko pnie się do góry.

lecę na 24 stronę!
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magdala pisze:Dzisiaj w Trójce mówiła uczona pani ,że kobiety psują sobie śledzionę jedząc ogromne ilości żółtego sera i słodycze,a popsuta śledziona powoduje zdenerwowanie i niemożność skupienia się na jednej czynności
Mam takie podejrzenie - graniczące z pewnością, że jakbym NIE jadła żółtego sera i słodyczy, to bym dopiero była zdenerwowana i nieskupiona :lol: :lol: :lol:

Boże drogi, ktoś wiadrami... nie, cysternami chyba! - leje wodę na nasz dach :evil:
Ja się pytam: GDZIE TO LATO!?!?! :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”