Ogród kociej rodziny ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Tak, to tez floksy. Te powinny być ciemniejsze, takie buraczkowe ze śmietanką :)

Mam też różowe z dwukolorowymi liśćmi, ale jeszcze nie wzeszły, dopiero posadziłam kupione, chyba z chłodni bo totalnie śpiące korzonki.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, fajne się ogląda takie zdjęcia , jak rabata powstaje a potem zarasta :)
Ja też bardzo lubię floksy i te wysokie, wieloletnie i te niziutkie szydlaste....tylko z jednorocznych nie do końca jestem zadowolona :roll: .....nasadziłam ich całą masę ale efekt nie jest taki jak się spodziewałam :?
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Aniu, pokazałaś niesamowite przeobrażenie działeczki w tak krótkim czasie :shock: , na jesień to już nie będzie kawałka gołej ziemi tam widać :roll: :wink:
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

AniaDS pisze:Aniu, pokazałaś niesamowite przeobrażenie działeczki w tak krótkim czasie :shock: , na jesień to już nie będzie kawałka gołej ziemi tam widać :roll: :wink:
Kochana, dziś pojechałam do szkółki ze znajomym, który przyjechał do mojego męża porozmawiać o kompie (mój R naprawia) - okazało się że gośc roślinolubny - po połowach jesteśmy bogatsi on o cztery róże, ja o dwie - przywiozłam ogromnego Westerlanda i przpeiękną pełną pąków New Dawn :D

(Zamiast jedzeniowych zakupów dzisiejszych khem... :wink: )

Ale cudne są !!!!
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wrzuć fotki Westerlanda proszę - ja chyba mam 2 krzaki - w tym roku przeprowadzałam identyfikację ale moze dla pewności...
Ogródek EdytyB

zapraszam
x-d-a

Post »

Aniu, u mnie od rana pada deszczyk, więc z tym większą przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogródku.
Wspaniale wygląda już Twoja nowa rabatka - fajnie jest oglądać ją od gołej ziemi do pięknej zarośniętej rabatki.
Ja też lubię floksy, ale dopiero zaczynam je zbierać; na razie mam różowe, fioletowe i białe. Kilka dni temu kupiłam odmianę Orange - pomarańczową i ciekawa jestem tych kwiatuszków, bo pomarańczowe floksy są chyba dość rzadkie?

Masz śliczne kotki, a zdjęcie kociczki z czerwonymi, pełnymi różami jest piękne.
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

dala pisze:Aniu, u mnie od rana pada deszczyk, więc z tym większą przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogródku.
Wspaniale wygląda już Twoja nowa rabatka - fajnie jest oglądać ją od gołej ziemi do pięknej zarośniętej rabatki.
Ja też lubię floksy, ale dopiero zaczynam je zbierać; na razie mam różowe, fioletowe i białe. Kilka dni temu kupiłam odmianę Orange - pomarańczową i ciekawa jestem tych kwiatuszków, bo pomarańczowe floksy są chyba dość rzadkie?

Masz śliczne kotki, a zdjęcie kociczki z czerwonymi, pełnymi różami jest piękne.
Pozdrawiam :lol:
Dziękuję za wizytę i dobre słowa :)

Twój, Dalu ogródek, to bajkowe marzenie, coś nieprawdopodobnego, mam pozbieranych w folderze sporo zdjęć z niego i za każdym razem sprawiają, że nachodzi mnie takie miłe ciepełko, rodzaj wzruszenia że TAK może być :):):)

Pomarańczowych floksów nie mam - jeszcze - jakoś pomarańczu w planach nie miałam, jak kupowałam, ale teraz mam kącik morelowych, pomarańczowawych, różowo-pomarańczowych i pomarańczowych róż i tam byłoby dla nich miejsce i zagoszczą na pewno kiedyś plus dodatek niebieskich kwiatków - mam na rabatce sporo dzwonków niebieskich i mam nadzieję że porobię rozsady, może szałwie...jest co planować :)
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

EdytaB pisze:Wrzuć fotki Westerlanda proszę - ja chyba mam 2 krzaki - w tym roku przeprowadzałam identyfikację ale moze dla pewności...
Proszę bardzo:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

I mój ukochany Abrahamek :)

Obrazek Obrazek
Obrazek

Elmshorn

Obrazek

Rosarium Uetersen

Obrazek

Maluszki - śmieciuszki

Obrazek

New Dawn

Obrazek

Pienna NN

Obrazek

U jej stóp zaczynają kwitnąć maluszki

Obrazek

Bajkowe królewny Fairy zaczynają swój popis

Obrazek

Widoczek :)

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu wszystkie królowe są ładne nawet śmieciuszki . A u mnie znowu się zaczyna . Grzmi deszcz już pada i co to za początek lata .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Abrahamek to i mój ulubiony, a ten zapach..
piękne masz te róże :roll: :P :P
wszystkie :wink:
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

AniaDS pisze: piękne masz te róże :roll: :P :P
wszystkie :wink:

Wiem ;) Każda i każdego róża jest piękna :)

Właśnie skończyłyśmy grilla i pogaduszki z Violą-Eury i jej mężem.

Viola przywiozła mi w prezencie absolutnie cudowną - niesamowitą - boską Eden Rose :D

Jest obłędna !!! Dzięki :)

Dostałam też mniejszego braciszka dla Abrahamka :)

Aniu, chyba czołowa pozycja ukochanego Abrahamka jest w niebezpieczeństwie... ;) Pierruś ;) ma zupełnie inne pąki, takie pękate, napuszone już za młodu...I ten kwiat...to połączenie różu z bielą...to jak ta róża jest pełna i przy tym zarówno kolorem jak i kształtem absolutnie dokonała :roll:

Idę spać i śnić o mojej nowej miłości :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pierruś??
To znaczy co? :shock: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

AniaDS pisze:Pierruś??
To znaczy co? :shock: :lol: :lol: :lol:
Łooooj, czepiasz się ;) Eden Rose to inaczej Pierre de Ronsard to nie może byc Pierruś ? ;)

Dziś do "mojej" szkółki przy okazji wizyty zaciągnęłam Eury z mężem, na pewno w wątku Viola pochwali się swoimi cudnymi zdobyczami, przy okazji dostałam od męża Eury Kronenbourga ;)

Miło było patrzeć, jak M Eury z dzikim błyskiem w oku kopie w doniczkach, wybierając co bardziej okazałe, dorodne i pachnące egzemplarze :)

A jaką kupili pienną dziewczynę, fiufiufiu - więcej szczegółów nie zdradzę :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

a no tak.. :roll:
teraz dużo osób przerzuca swoje uczucia na Edenkę :lol: :lol:
ale ona ma jedną wadę..
nie pachnie :twisted: