No i widzisz! wystarczyło pogrozić i zdjęcia są! ja to mam zdolności ;:91 No i oczywiście ślicznie u Ciebie!clematisik bajka! zazdroszcze tych cyniów bo ja miałam koperte z nasionami na której pisało cynia- posiałam i owszem popikowałam nawet po czym okazało się że to nagetek, nie wiem jakim cudem wyprosiłam od mamay sadzoneczki i mam aż trzy , trudno zbiorę nasionka i będą na przyszły rok. jak Ci zakwitną koniecznie je pokaż. Czy gościowi powiedziałaś stanowcze WON?
Dorotko rabatka z szałwią super, fajnie wszystko dobrałaś. Taka ilość róż w jednym miejscu jak zakwitną będzie zapach na cały ogród . Usuń z drogi hosty bo taki okaz wszystko skonsumuje, a tak w ogóle fajnie wyszedł jest bardzo fotogeniczny. :P
Iwonko bo ja fotki robię na bieżąco tylko z wstawianiem ich na forum jest czasem problem - bo nie starcza mi po prostu czasu Nagietki też są piękne mam taka nagietkową rabatkę - wysiewają się same co roku :P A co do cyni - babcia skądś przyniosła nasiona i wysiała prosto do gruntu, wykiełkowało ich bardzo dużo, to też musiałam je przerwać i poprzesadzać w inne miejsca ( bo szkoda było wyrzucić ), a cynie podobno (pierwszy raz są u nas więc nie mam za grosz doświadczenia z nimi) jeśli rosną zbyt gęsto - ich kwiaty nie są pełne. Jak tylko zakwitną - obiecuję , że pokażę a ślimaczka zostawiłam, akurat wychodził po murku z ogródka
Dorotko odmiana tego clematisa to 'Westerplatte' A co do irysków - jak tylko troszki się rozrosną - chętnie się podzielę
Aniu uwielbiam róże i co roku aż mnie korci , żeby dokupić nowe a na różanej rabatce miejsce się skoczyło i kombinuję, gdzie by je tu wcisnąć:) Ślimaczek sobie poszedł, zrobiłam mu fotkę na do widzenia i "adios":) widziałam właśnie u sąsiada hosty podziurawione przez ślimaczki, moich na razie nie tykają
A tym czasem - czas na pierwsze różyczki Ciągle walczę z mszycami na pnącej róży - standardowo pojawił się mączniak a na prawie wszystkich różach na rabatce - czarna plamistość liści
I moje ukochane lilie :P
Mak wschodni - urokliwy aczkolwiek bardzo nietrwały :P
Oj ślicznie tu u Ciebie, wiciokrzew super się prezentuje, ale mnie uwiodły te lilie boskie, takie nasycone widać, że mamusia dba o dzieci
ogródeczek storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Iwonko sesję miałam i takie małe zamieszanie przedwyjazdowe :P
Chciałam się z Wami Kochani pożegnać, bo jutro juz zmykam do Szkocji obiecuję , że jak przyjadę nadrobię zaległości :P
Udanych wakacji i do września
Już jestem
Tzn. wróciłam już jakiś czas temu tylko nie mogłam znaleźć czasu a dziś pogoda w połączeniu z grypą zmusiły mnie do zostania w domku :P
Jak obiecałam, odrabiam zaległości
Witaj Krajanko, nareszcie jesteś z nami. Śliczne fotki, szczególnie podobają mi się różyczki i zakątek z powojnikiem.
Wklejaj zdjęcia, bo zapachniało u Ciebie latem
Pozdrawiam Dorota