W.o. Psach cz.7 (2009.03 - 2009.08)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p
Od: 19 maja 2008, o 10:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danka dzisiaj zrobimy sesje :-) mlody wlasnie pojadl.. pobawil sie z Kubusiem i spi za moimi plecami :-) poduszkowiec z niego prawdziwy.. bo zakopuje sie w kolderki podusie gdzie sie da i tylko pyszczek wystawia :-)
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

Naopowiadałaś się co i gdzie robi Pepe, a fotek to już nie wstawiałaś :( A jak tam u maluszka z jedzeniem? Je suche czy gotujesz? Moja by wolała gotowane, ale ja nie mam czasu (i wiedzy też) by się w to bawić :roll:
Z maluszkiem możesz już iść do psiego przedszkola (tzn, jeśli ma szczepienia zakończone)
No to czekamy na fotki!
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Gotowalam ryz z mieskiem i marchewka, jadl ladnie ale kupke mial nieciekawa. Przeszlismy na suche i kupka jest pierwyj sort:-)
z gotowanym sprobuje jeszcze za jakis czas.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

no właśnie...

ta psia kupka...
wczoraj byłam u weta, Szirek cosik niedomaga na brzuszek, trzecią noc z rzędu mam pobudkę około 2 - 3

wet zalecił głodówkę, więc wczoraj nie było kolacji objawy wskazują na podrażnienie jelita (owczarki mają baardzo wrażliwy przewód pokarmowy)

czy sama głodówka wystarczy?

a poza tym dostałam tabletki na odrobaczenie i szczerze mówiąc zapomniałam spytać, ale chyba z tym odrobaczeniem muszę poczekać, aż brzunio się wyleczy...

dziś rano taki smutny był, głodny, a tu nic.. wczoraj o 20 w porze kolacji myślałam, że mnie zamęczy prośbami o kolacje - normalnie mnie molestował... hi hi... ale byłam twarda i nieugięta...

ech z tym kundlem... :cry:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, przykro mi z powodu choroby Szirka :(
U którego weta byłaś? Pewnie leczy na oślep, na wyczucie :evil:
Jakie ma objawy? Jeśli to coś poważnego to lepiej wybierz się do Oświęcimia! Głodówka jednodniowa nikogo jeszcze nie zabiła, ale ONki mają tendencję do skrętów jelit!
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

byłam u swojego sprawdzonego weta...
na *** (zmoderowałam adres/DorkaWD)
pociesza mnie tylko że kundel ma cały czas apetyt

podobno panuje w okolicy wirusowe zapalenie jelit, a mój ma wszelkie objawy ku temu właśnie...

to jest właśnie efekt jego zżerania wszystkiego co zjeść bądź wpakować w pysk można... on działa jak odkurzacz, a pszczoły, bąki, ćmy wprost uwielbia....
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś mam nadzieję, że Sziruś szybko wróci do siebie...

Dorotko to miałaś szczęście. U mnie nie przeszłoby taki szkolenie. Mieszkam na wsi i ludzi nie interesują takie rzeczy :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Aga mam nadzieje ze Szirek szybko wroci do zdrowia. Skoro to zaufany weterynarz to mam nadzieje ze wie co mowi.
Moj tez wcina wszystko co sie rusza.. mamie caly taras z mrowek oczyscil.

A teraz cos na poprawe humoru, to bedzie przestroga:

Nigdy ale to przenigdy nie nakladaj jedzenia psu na stole gdzie w poblizu stoi swiezutka ulubiona kawa..nie pytajcie mnie jak ja to zrobilam ze tego nie zauwazylam. Albo jestem nie przytomna albo powoli rozum trace.. pije kawe.. i cos dziwny smak..jakis cos plywa..patrze a to karma Pepe..

Mam drugie podejrzenie.. ze w momencie kiedy ja nakladalam do miski karme.. moj syn tez postanowil dokarmic mnie. prowadze wywiad poki co ale mlody idzie w zaparte. jeśli jednak to nie Kubus to znaczzy ze ze mna gorzej:-) :oops: :lol:
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agaxkub pisze:byłam u swojego sprawdzonego weta...
na ***

podobno panuje w okolicy wirusowe zapalenie jelit, a mój ma wszelkie objawy ku temu właśnie...
No to skoro już wiem który to wet :lol: to jeszcze mocniej zachęcam do zmiany opieki lekarskiej :wink:
Parwo bardzo rzadko dopada dorosłe i SZCZEPIONE psy! Jeśli to jest faktycznie parwowiroza to sorry, ale głodówka pomoże tu tyle co aspiryna na raka :evil:
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DorkaWD pisze:
agaxkub pisze:byłam u swojego sprawdzonego weta...
na ***

No to skoro już wiem który to wet :lol: to jeszcze mocniej zachęcam do zmiany opieki lekarskiej :wink:
Parwo bardzo rzadko dopada dorosłe i SZCZEPIONE psy! Jeśli to jest faktycznie parwowiroza to sorry, ale głodówka pomoże tu tyle co aspiryna na raka :evil:
a masz coś do niego?

na parwowiroze jest zaszczepiony...

sory za podanie adresu weta nie pomyslałam... :oops:
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Owszem... byłam tam kilka razy z moją byłą psicą :? I znam kilka psów które też nie były zadowolone. Ty też powinnaś coś "mieć" skoro jest podejrzenie bardzo ciężkiej bo nawet ŚMIERTELNEJ choroby a jedyne leczenie to głodówka :shock:
Na jakiej podstawie stwierdzono parwo u Szirana? Miał robione testy?

Aguś, poczytaj --> http://www.vetopedia.pl/article41-1-Parwowiroza.html
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DorkaWD pisze:Owszem... byłam tam kilka razy z moją byłą psicą :? I znam kilka psów które też nie były zadowolone. Ty też powinnaś coś "mieć" skoro jest podejrzenie bardzo ciężkiej bo nawet ŚMIERTELNEJ choroby a jedyne leczenie to głodówka :shock:
Na jakiej podstawie stwierdzono parwo u Szirana? Miał robione testy?
kto Ci powieział że on to ma? mówie o podrażnieniu jelit, a nie o chorobie na którą był zaszczepiony...

nie ma podejrzenia o tą chorobę w najmniejszym stopniu...

cholera żałuje ze zapytałam bo teraz mam stracha
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agaxkub pisze:

.
Aga pisałaś o wirusowym zapaleniu jelit, więc stąd moje "ale" :wink:
Przejdź się do innego weta dla pewności i zdaj nam relacje...

Szczepionka nie daje 100% gwarancji!
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DorkaWD pisze:
agaxkub pisze:

.
Aga pisałaś o wirusowym zapaleniu jelit, więc stąd moje "ale" :wink:
Przejdź się do innego weta dla pewności i zdaj nam relacje...

Szczepionka nie daje 100% gwarancji!
pisałam o podrażnionych jelitach o czym świadczy śluz w kupce, a wirus krąży i powoduje takie objawy u wielu psów w ostatnim czasie...

przegłodze i zobaczymy
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Moja miała taką "psią grype żoładkową" na początku wiosny, kupa ze śluzem, twardy brzuch i wymioty. Dostała antybiotyk, jeść miała małe porcja ryżu z zupką dla dzieci.
I wtedy wet mi powiedział, że ta grypa panuje w mieście, i Layla gdzieś złapała.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”