Treissi na zielono cz.3
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Grażynko dziękuję 
Kobiety Wy moje wpadłam na pomysł co zrobić z tą 'niby rabatką' mojej ciotki... Jakby ją tak powiększyć i wywalić te kamienie... Zostaje kwestia co pasuje do wsadzenia z różami i jak przekonać ciotkę
To drugie zaznaczenie wyrzej to też planowana rabatka z migdałkiem w centrum. On jest już tam wsadzony, tylko go nie widać na zdjęciu.

Kobiety Wy moje wpadłam na pomysł co zrobić z tą 'niby rabatką' mojej ciotki... Jakby ją tak powiększyć i wywalić te kamienie... Zostaje kwestia co pasuje do wsadzenia z różami i jak przekonać ciotkę

To drugie zaznaczenie wyrzej to też planowana rabatka z migdałkiem w centrum. On jest już tam wsadzony, tylko go nie widać na zdjęciu.

- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
A o jakich różach myślisz? Chcesz zrobić tam barwny misz-masz, czy jakiś konkretny, jeden kolor? Między różami ładnie wyglądają tulipany i żonkile, powsadzane między krzaczki (mam na myśli wsadzenie cebulek dokładnie w miejsca, gdzie siedzą róże, tak między badyle), zanim róża się zdecyduje pokazać, jest śliczny, barwny dywan i różane krzaczory nie szpecą.
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Dominiko (dobrze pamiętam imię?
) tu jest sprawa troszkę skomplikowana. W tym kwadracie rosną 3 krzaczki róży - są już duże). Są to róże mojej ciotki. Strasznie mnie drażni ta 'rabatka' - jest na środku ogródka i do niczego nie pasuje. A w koło niebardzo jest jak rozmieścić się z czym kolwiek. Dlatego pomyślałam, że powiększę tą rabatkę i coś tam powsadzam. Wymaga to jednak zgody ciotki, ze wzgledu na to, że to Ona robiła. A jakby to powiedzieć - nie przepadamy za sobą :x Tak więc jej róże muszą zostać nie ruszone, a jedynie coś tam dosadzę.

- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ehh... spółka...
Może zrób małą górkę w tylnej części rabatki i posadź tam coś skalniakowego. 

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
Ano, właśnie dosadzić, między krzaczory cebulki. Podpatrzyłam to u mojej kandydatki na teściową i polecam. Wygląda to tak, że w miejscu, gdzie krzak róży wychodzi z ziemi, wsadza się coś wiosennie kwitnącego (np tulipany). Róże jeszcze śpią wiosną wczesną, a one już kwitną. Tak ze 3-5 cebulek na krzaczora, jak tam miejsce pozwala, wtedy już od wiosny rabatka jest ozdobna i nie odstrasza gołymi różanymi badylami.
Co do okolic... pytałam o kolor róż, żeby może kolorem coś dobrać. Wiesz, jakie kwiaty lubi Twoja ciotka? Albo jakich w ogóle nie lubi? Może gustuje w jakiś szczególnych kolorach?
P.S. Tak, Dominika
Co do okolic... pytałam o kolor róż, żeby może kolorem coś dobrać. Wiesz, jakie kwiaty lubi Twoja ciotka? Albo jakich w ogóle nie lubi? Może gustuje w jakiś szczególnych kolorach?
P.S. Tak, Dominika

Moje... wszystko
Moje... wszystko
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
No kwadrat zaiste... specyficzny... ;) Wszystko, co przychodzi mi do głowy jest chyba zbyt wysokie i zakryło by róże... myślisz o kwiatach, czy może krzaczkach? Takie płożące mogły by wyglądać nieźle i nie wymagać wiele pracy... no właśnie, czy Twoja Ciocia lubi prace ziemne, czy lepiej, żeby rosło sobie samo...?
Moje... wszystko
Moje... wszystko