Balcony garden - dianek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i wreszcie dotarłam do Ciebie Sąsiadko :)
Jestem pod wrażeniem :)
Przyjdę jeszcze, żeby wszystko na spokojnie poczytać :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

a witam Bernadettko ^^
dzisiaj postaram się wrzucić fociaki roślinek z paczki do zeberki - tylko muszę telefon naładować bo aparacik mąż zabrał do czech :)

a gardenia moja ma 3 kwiatki na raz ! a jeden kwitł 8 dni !! wczoraj opadł i w tym samym czasie otworzył sie kolejny pąk :)
ale mam zapaszki w domciu ^^
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Hej Diano!

Dzięki za odwiedziny.
U Ciebie cudownie - podziwiam balkonową kolekcję. Gdy mieszkałam w bloku zawsze zazdrościłam ludziom, którzy mieli balkon. A Ty na swoim balkonie cuda czynisz.

U Twoich teściów wspaniale zielono - zazdroszczę... U mnie pustynia :( Ale może już niedługo się to zmieni.

Pozdrawiam gorąco,
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dianko - a moja gardenia , wstyd przyznać - marnieje w oczach .. a tak się z niej cieszyłam
Pomóż - doradź proszę !!!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Diano. Przeleciałam cały wątek.Hodowla balkonowa robi wrażenie.Projekt kojarzę,nie był kiedyś w Rynku Głównym wystawiany?Ciekawa jestem jak plany w zderzeniu z rzeczywistością będą się miały w ogrodzie Twoich teściów.Będę tu częsciej zaglądać.
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miiriam z gardenią dogadać się ciężko... ale że to mój ulubiony kwiatek w mieszkanku obecnie to jakoś się dogadujemy :D
Gardenia bardzo nie lubi przeciągów oraz podlewania twardą wodą - ja ją podlewam wodą która przejdzie przez filrt Brita, co 2 tygodnie dostaje na zmianę pół dawki nawozu do roślin zielonych albo pół dawki do roślin kwitnących
jedyne do mnie martwi to zmiany na liściach w jednej części roślinki
ale szkodników żadnych nie widzę

Obrazek Obrazek Obrazek

Gardenię też trzymam w dość jasnym miejscu ale bez bezpośredniego nasłonecznienia - stoi przy oknie na ktore ostre światło pada tylko przy zachodzie słońca - i dobrze jej z tym :)

Obrazek Obrazek

No i nowy zakup ^^
Nertera :)

Obrazek

Sorki za kiepskie fotki ale mąż mi na warsztaty do Brna pojechał i zabrał aparat - zostałam tylko z telefonem ;)

Ewo co do projektów moich - z tego co mi wiadomo to nie były wystawiane na rynku, aczkolwiek projekty zazwyczaj robię dla różnych firm, więc zgodnie z polskim prawem prawa majątkowe do dzieła oddaję im - mogą się więc pojawiać w różnych miejscach, aczkolwiek zazwyczaj jestem o tym informowana :)

A pierwsze fotki z większymi efektami od teściów pojawią się pod koniec lipca/na początku sierpnia :) Plan mamy ambitny mam nadzieje że uda nam się go zrealizować :D

Soulcatcher, Andzia - spoko spoko, kupiliśmy z mężem w zeszłym roku działkę na której mam nadzieję kiedyś uda nam się zbudować domek... to dopiero będzie pustynia xD
tutaj jest screen z googla
http://picasaweb.google.com/dianek.foto ... 3369698578
szczere pole, ani jednego drzewa nigdzie :D aczkolwiek w przyszłym roku mam plan zacząć tam coś sadzić - może się uda nazbierać nawet co nieco na jakąś bacówkę... eh ale póki co Kraków, studia, praca i takie tam straszne rzeczy ;)

A na balkoniku pojawiły się nowe roślinki ^^ ale fotki porobię jak przestanie lać :P

swoją drogą mam pogodę od górali :( w styczniu mi przewidzieli na calutki rok - jak do tej pory wszystko im się sprawdziło ! mówią że w lipsu ma być jak w czerwcu.. sierpień ma być ładny a wrzesień zimny... zobaczymy mam nadzieje ze wreszcie przestanie lać...
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dziano - bardzo dzięjuję CI za rady co do gardenii.. moja jest w stanie szczątkowym ... ale spróbuję ją jeszcze odratować - również bardzo lubię te kwiaty.. Nertera jest jeszcze w sferze moich marzeń - chciałabym mieć kilka :)
Działeczka fajnie położona - duża jest ?
Super będzie ogladać , jak ją zagospodarowujecie ... już czekam :)
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

działeczka 28 ar
jakieś 33x85m - taki prostokącik mniej więcej -ciężko określić dokładnie - mierzyliśmy krokami ;)

a na działeczce obecnie są kartofle byłych właścicieli ;););)
właśnie się zabieramy za pisanie wniosku o zmianę zagospodarowania - teraz jest rolna, chcemy ja przekształcić na budowlaną chociaż w części
będzie prawdopodobnie w tym roku zmieniany plan zagospodarowania przestrzennego więc może się nawet za tym rzutem uda :) (tak, tak gmina Lipowa jako jedna z nielicznych ma MPZP ;))
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To życzę powodzenia i mocno trzymam kciuki , żeby się udało :)
Pablo
50p
50p
Od: 16 paź 2008, o 14:54

Post »

Ja też trzymam kciuki, przyjemnie będzie podziwiać jak zmienia się kartoflisko gdy zabiera sie za nie badź co bądź pasjonatka z fachową wiedzą:)
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kilka nowych fotek roślinek od zeberki
niestety nie wszystkie przezyły ransport :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

potrafi ktoś rozpoznać ?:>
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Pablo
50p
50p
Od: 16 paź 2008, o 14:54

Post »

niezła kolekcja rojniczków i rozchodników, faktycznie po transporcie nie wyglądają najlepiej, ale z doświadczenia wiem, że jak znajdą sie w odpowiednim miejscu, pod odpowiednią opieką odwdzieczą się 100 krotnie, w moim ogródku roślinki, które wyglądały niezbyt okazale przy zakupie, po posadzeniu i aklimatyzacji wygladają cudnie, często dużo lepiej niż te, które od razu wygladały wspaniale w doniczkach.
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ano odżywają ^^ część zakwitła, cześć się ładnie rozrasta
w wolnej chwili porobię fotki i poidentyfikować sobie muszę...

ale póki co - do pracy :/ projekt czeka :/
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Wow w pięknym miejscu tą działkę kupiliści :P Jak szukaliśmy domu też rozglądaliśmy się w tym rejonie, ale ceny domów nie były na naszą kieszeń i tak padło na opolszczyzne :lol: i nie żałuję. Widzę że lubisz także wędrować po górach :lol: Fajnie że do mnie zaglądasz, dzięki i proszę o jeszcze :lol: Pozdrawiam cię serdecznie.
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Zapomniałam ci powiedzieć, że zrobiłam jak poradziłaś - wykopałam krzaczki, oczyściłam z mokrej ziemi, jednemu przyciełam troche korzonki, a wszystkim przyciełam gałązki i przesadziłam wyrzej - tam gdzie jest suchsze podłoże, no i chodzę, zagladam na nie i proszę żeby były silne i nie dały się tej głupiej pogodzie :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”