Miiriam z gardenią dogadać się ciężko... ale że to mój ulubiony kwiatek w mieszkanku obecnie to jakoś się dogadujemy

Gardenia bardzo nie lubi przeciągów oraz podlewania twardą wodą - ja ją podlewam wodą która przejdzie przez filrt Brita, co 2 tygodnie dostaje na zmianę pół dawki nawozu do roślin zielonych albo pół dawki do roślin kwitnących
jedyne do mnie martwi to zmiany na liściach w jednej części roślinki
ale szkodników żadnych nie widzę
Gardenię też trzymam w dość jasnym miejscu ale bez bezpośredniego nasłonecznienia - stoi przy oknie na ktore ostre światło pada tylko przy zachodzie słońca - i dobrze jej z tym
No i nowy zakup ^^
Nertera
Sorki za kiepskie fotki ale mąż mi na warsztaty do Brna pojechał i zabrał aparat - zostałam tylko z telefonem ;)
Ewo co do projektów moich - z tego co mi wiadomo to nie były wystawiane na rynku, aczkolwiek projekty zazwyczaj robię dla różnych firm, więc zgodnie z polskim prawem prawa majątkowe do dzieła oddaję im - mogą się więc pojawiać w różnych miejscach, aczkolwiek zazwyczaj jestem o tym informowana
A pierwsze fotki z większymi efektami od teściów pojawią się pod koniec lipca/na początku sierpnia

Plan mamy ambitny mam nadzieje że uda nam się go zrealizować
Soulcatcher, Andzia - spoko spoko, kupiliśmy z mężem w zeszłym roku działkę na której mam nadzieję kiedyś uda nam się zbudować domek... to dopiero będzie pustynia xD
tutaj jest screen z googla
http://picasaweb.google.com/dianek.foto ... 3369698578
szczere pole, ani jednego drzewa nigdzie

aczkolwiek w przyszłym roku mam plan zacząć tam coś sadzić - może się uda nazbierać nawet co nieco na jakąś bacówkę... eh ale póki co Kraków, studia, praca i takie tam straszne rzeczy ;)
A na balkoniku pojawiły się nowe roślinki ^^ ale fotki porobię jak przestanie lać :P
swoją drogą mam pogodę od górali

w styczniu mi przewidzieli na calutki rok - jak do tej pory wszystko im się sprawdziło ! mówią że w lipsu ma być jak w czerwcu.. sierpień ma być ładny a wrzesień zimny... zobaczymy mam nadzieje ze wreszcie przestanie lać...