Bogusiny Ogród (Bogusia2)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Masz ich aż za sporo! Cudowne, trudno zliczyć te odmiany! Podpatruje uważnie i próbuję zapamiętywać odmiany :lol:
Ciekawie je podsadziłaś, ładnie się prezentują. Pewnie pachną...
Agapant??? A to masz wyzwanie! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusiu,
No nie, znowu nabyłaś piękne róże super się prezentują, gdzie Ty to wszystko upychasz, ja juz nie mam miejsca na te pięknoty , u mnie graham tomas dopiero ma małe pączki, te niebieskie dzwonki też cudne
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Witaj Maryno, Nigello i Joasiu :D . Strasznie się cieszę, że się Wam moje róże podobają. Generalnie jest to dobry i niedobry czas dla róż. Myślę oczywiście o codziennych deszczach. Róże rosną, nabierają masy ale kwiaty nie wyglądaja zbyt pięknie. Jak to zawsze bywa, coś za coś. Dziś chcę pokazać kilka zdjęć ogólnych i maja ulubioną Veilchenblau, która pomału wchodzi w kwitnienie. Przesunęłam ławkę, żeby móc ją w pełni podziwić. Pewnie nią Was zamęczę ale nic nie poradzę, że tak bardzo mi się ta róża podoba :D .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatni, jeden jedyny kwiatek na H.Charmant.
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witaj Bogusia,dziękuję za odwiedziny u mnie i rewanżuje się przy okazji,zachwycałem się różami u Ciebie ,piękne a ostatnie fotki rewelka,masz świetny ogród,pozdrawiam
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu-skorzystałam z Twojej ławeczki tak rano pusta była i pooglądałam ogródek.Ostróżkę mamy chyba taką samą lub bardzo podobną.Moją osiatkowałam przed psem.
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Bogusiu, pięknie u Ciebie! Masz rację z tą pogodą. Moje róże zaczęły kwitnienie, ale kwiaty brzydną od deszczu, za to rosną, ruszyła nawet zbuntowana Heritage, wczoraj zauważyłam pierwsze liście. Nie podchodziłam, tylko popatrzyłam z daleka, bo jestem na nią obrażona. To taka trochę dziecinada, te rozmowy z roślinami, ale mnie się wydaje, że skuteczna. Oglądam Twoją Veilchenblau, ja mam dwie i nie mam pomysłu jak je prowadzić. Chyba posadziłam w złym miejscu i cały czas kombinuję, gdzie powinny rosnąć.

Bogusiu, pisałaś, że przesadzałaś róże, czy one miały pączki, no i jak to zniosły?

Pozdrawiam, Danuta
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie miłe Koleżanki :D. Danusiu róża , którą przesadziłam miała i ma pączki. Pączki, które sa na końcach długopędów, pewnie zwiędną, bo smętnie zwisają. Pączki, które są na krótszych gałązkach, mają się dobrze, sterczą do góry i pewnie się rozwiną. Myślę, że to zasługa ciągle padających deszczów. Ta moja róża, to z takich dużych okrywowych, a ja ją posadziłam na samym froncie rabaty, bo myslałam, że utworzy niewysoka poduszkę, a tu wyrosła "baba piec" z długopędami po 1,5 metra. Strasznie mi przeszkadzała, ale chciałam ją przesadzić jesienią. Jednak jak kupiłam Biedermeiera, to jej los został przesądzony. Bardzo trudno było ja wykopać, bo jednak już głęboko się ukorzeniła od wiosny 2008r.
Bogusia
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu, śliczne te Twoje róże. :D
Nostalgie i ja kupiłam :wink: . Ciekawa jestem kwiatów w realu. Na razie ma pąka, ale krzew ładny i gęsty.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Bogusiu - czy możesz mi podpowiedzieć jak pachnie Duftwolke? Podobno jest silnie pachnąca, a moja niestety w pąkach. Co do Biedermeiera - u mnie kwiat nie rozwija się, jestem ciekawa jak to będzie wyglądać u Ciebie.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Beatko i Małgosiu. Beatko tez uważam, że Nostalgia ma piekny pokrój. Krzaki sa niezwykle foremne. A na kwiaty czekamy...aż się rozwiną. Małgosiu ja nie wiem czy straciłam powonienie czy oczekuję zbyt wiele, ale zapach Duftwolke nie poraził mnie. Jest piękna, ma cudowny kolor, pięknie uformowane kwiaty, bardzo duże, co było dla mnie zaskoczeniem, płatki mimo, że juz kwinie tydzień, nie opadają. Oczywiście pachnie ale jak dla mnie jest to bardzo ulotny zapach. Zreszta dla mnie zapach New Dawn jest ledwie wyczuwalny Fresii podobnie. Jedyna róża, ktora wg mnie pachnie to Mme I.Pereire ale za to ma pokiereszowane, zmęczone kwiaty. Jeszcze się pąki dobrze nie rozwinęły a już płatki sa zwiędłe. Nie wiem co z nia jest nie tak :?, ale na pewno nie jest w dobrej kondycji. Mimo to pachnie.
Bogusia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

za to ma pokiereszowane, zmęczone kwiaty. Jeszcze się pąki dobrze nie rozwinęły a już płatki sa zwiędłe
U mnie tak jest z Louise Odier. Ale ona i liście ma jakieś marne. Musiałam opryskać od grzyba i mam nadzieję, że to jej pomoże.
Wydaje mi się, że pogoda nie jest zbyt sprzyjająca dla róż - najoględniej mówiąc.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Bogusiu :) Jak u Ciebie ślicznie kolorowo i niebiesko :) Piękne te niebieskie kwiaty! Twoja ulubienica Velichenblau jest naprawdę śliczna, to będzie olbrzymi krzew! Już Cię widzę na ławeczce pod fioletową kaskadą kwiatów :)

Co do Duftwolke to zgadzam się, pachnie, ale nie porażająco, jak mawiają klasycy :wink:

Najładniej kwiaty pachną jak się rozwijają, jak kwiat w pełni się rozwinie, to zapachu prawie nie ma :( Zdecydowanie mocniejszy zapach ma Ingrid Bergman, ale kwiaty w pełni rozwinięte też słabo pachną.
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Cześć Bogusiu- przyszłam do Ciebie po tropie różanym. Czytała, ze kupiłaś róże od Spasówki? Mi chodzi po głowie Veilchenblau, piękna, pasuje do cienistego zakątka. Powiedz mi jak długo kwitnie?
A Nostalgia jes boska.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj różana Bogusiu!Co nowego w Twoim ogródku?
Dziś kupiłam szałwię omszoną kwitnącą różowo.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie mili Goście. :D . Dziś miałam nadzieję, że zrobie zdjęcia bez deszczu, ale nie udało się. Choć pól godziny, ale musiało popadać. Generalnie jestem zadowolona z rozwoju róż. Większość odbijała prawie od korzeni i dobrze sobie poradziła. Jak co roku mam problem z mme I.Pereire i chyba to jej ostatni rok u mnie. Mam sporo pretensji do siebie za niumiejętne posadzenie róż, bo w jednych miejscach zrobił się różany busz, a w innych piasek świeci i coś będę musiała posadzić. Z nowokupionych najlepiej radzi sobie Chopin i Luiza O. Nie drgnął Biedermeier i Lavander Dream. Jak w zeszłym roku zachwyca mnie kolor różu Astrid Lindgren. Kwiaty nie są pełne, ale kolor jest wyjątkowo piekny. Rozwinąły się pierwsze kwiaty Warwick Castle i nie widze róznicy z L. da Vinci. Moje Warwicki są ciemniejsze niż u Ewy-Daisy. Coraz piękniejsza jest Veilchenblau. Mam nadzieję, że będzie kwitnąć do końca czerwca. Zachwycaja mnie kwiaty Grahama Thomasa. No i mój Karolek osiągnął prawie 15 dm wzrostu :D. Za moment zakwitną pierwsze lilie. To tyle nowości z mojego ogrodu. A teraz zdjęcia.
Veilchenblau
Obrazek Obrazek Obrazek
A to moja męczennica Mme I.Pereire. Miała być największą ozdobą ogrodu, ale nie chce nią być, więc się rozstaniemy.
Obrazek Obrazek Obrazek
Astrid Lindgren
Obrazek Obrazek
To jeszcze nie kwitnący krzew A.Lingren, który odbija od korzenia. W sumie mam 5 krzewów tej odmiany.
Obrazek
Coś z płomiennych kolorów - Fellowship
Obrazek Obrazek
I coś bardzo subtelnego Gruss an Aachen. Szkoda, że tak marnie powtarza.
Obrazek Obrazek Obrazek
Leonadro da Vinci
Obrazek Obrazek Obrazek
Warwick Castle
Obrazek Obrazek
Pąk Erotiki

Obrazek Obrazek
Moja jedyna czerwona angielka L.D.Braithwaite Austina, potomek słynnej Mary Rose.
Obrazek Obrazek
Mary Rose
Obrazek
Mary Rose na pierwszym planie obok z prawej Chopin.
Obrazek
Duftwolke
Obrazek Obrazek Obrazek
Dzwonki, przebiją się pąki Rosarium Uetersen
Obrazek Obrazek Obrazek
Bluszczowisko
Obrazek
Bogusia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”