Nowy Rok-nowa pasja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Darla gratuluje pięknej Promeney. Z podpinaniem pędzików tak czasami jest- trzeba strasznie uważać, ale nie martw się na pewno puści z boku odrost. ;:31
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Phalaenopsis ma ciekawe kolory, ubarwieniem nieco przypomina Liodoro, ale Liodoro ma trochę inny odcień i bardziej podłużne płatki.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przy pierwszym przesadzaniu storczyka ręce trzęsły mi się niesamowicie ;:213 teraz to już "normalka" choć zawsze jest te podniecające :oops: wrażenie :lol:
Po "akcji" z pędzikiem ;:160 już jestem ostrożniejsza-wkrótce(gdy zakwitnie) przedstawię "pełnowartościowy" pędzik :D Takie "nizutkie" falki kojarzą mi się z botanikami-śmiesznie to wygląda...taki mikrusek :roll:
Zaczyna się też otwierać mój "cytrynek".Będę miała aktualne porównanie kwiatów moich niespodzianek-coś mi się wydaje,że są baaardzo podobne do siebie :roll:
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Darlunia no to Promenea Ci szaleje ;:49 Widac, ze jej dobrze u Ciebie :) Ja ostatnio zlamalam rowniez pedzik (ok 3cm) bo chcialam go ....wyprostowac :oops: :roll: i...trach....Ale naszczescie obok zlamanego wykluwa sie nowy ufff :D
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Ja również bardzo się cieszę,że zaczęła ze mną "współpracować" ;:113
Ta deszczowa pogoda już mnie dobija :evil: w ogrodzie mam zastój...to chociaż cieplej robi się na serduchu patrząc na kwitnienia ;:226
W sumie to zauważyłam ostatnio,że moje faleczki potrzebują częstszego moczenia niż raz na tydzień po 20 minut,zimą dłużej wytrzymywały :roll: a teraz jest dużo wilgotniej w powietrzu :?
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Mój najnowszy falek-nagroda za "harówkę" przy remoncie od mojego Miśka :shock: :lol: oraz aktualny widok z bakonu :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ale cudo... takiego Phalaenopsis jeszcze nie widziałam, bardzo oryginalny.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Ja również pierwszy raz widzę takie cudeńko :shock:
A najbardziej interesująca wydaje mi się biała warżka, która kontrastuje z fioletowymi/różowymi płatkami :wink:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Nowy nabytek bardzo oryginalny, powtórzę po dziewczynach, też jeszcze takiego nie spotkałam.

A parapet też zachwycający, ten biały Phal. zrobił na mnie ogromne wrażenie. Ma bardzo duże kwiaty :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Dzięki dziewczyny-w realu wygląda jeszcze bardziej niesamowicie :D To kolejna "perełka" w mojej skromnej kolekcji po rocznicowym "kropku".
Białaski jak widać są bardzo podobne do siebie-różnice to wielkość kwiatów i inne zabarwienie warażki-w mniejszym bardziej cytrynowe a w większym-żółte.
Mam małe pytanko-w kilku doniczkach korzenie mocno wylazły od spodu przez dziurki-czy nie zaszkodzi,że maja styczność z wilgotnym keramzytem? Przesadzę je do większych doniczek dopiero po kwitnieniu,teraz nie chcę ryzykować.Opcja nr 2 to wyjąć z doniczki i wsadzając do tej samej tak je(korzenie) ułożyć jak najdalej od dna :roll:
Teraz jeszcze mój niziutki :oops: tęczowy.Jestem ciekawa kiedy puści nowy pędzik :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Pomarańczowy przepiękny, mam podobnego i właśnie czekam, aż rozwinie pierwsze pąki na łodydze, która wyrosła już u mnie :) Jestem z niego (i siebie) dumna :)
Gdy korzonki dotykają mokrego keramzytu to mogą podgnić, u mnie tak było. Teraz na keramzyt kładę np. plastikową nakrętkę z butelki po napojach, aluminiową osłonkę od tealight'ów lub bardzo malutki podstawek. Wtedy doniczka jakby wisi nad keramzytem, nie dotykając go.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Darla, wszystkie cudowne, aż nie wiem którym się zachwycać! :D
Nowy niesamowity, też nigdy takiego nie widziałam, wspaniały, ten Twój M. ma gust- o ile to on wybierał! ;) Gdzie go upolował?
Biały przepiękny, tylko nie mów że to z tych za 3 zł, bo padnę... :P
No a tęczowy też cudeńko, wyjątkowo udany, te tęczowe to jedne mi się podobają, inne nie- Twój podoba mi się bardzo!

Gratulacje z odrobiną zazdrości! ;) Zaraz bym leciała do sklepu....
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Achhh jaki piękny ten prezent :shock: bardzo oryginalny kolor, przyznam że nie widziałam nigdy takiego :shock:
pomarańczowy też cudny, taki słoneczny, w sam raz na tą szarówkę za oknem :twisted:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Nagroda bardzo mi się podoba !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

Darla ale cudowny prezent dostałaś :) piękny kolor. jeszcze takiego nie widziałam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”