Moja familokowa oaza spokoju cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jadziu ja nie wiedziałam, że Ty masz tyle różyczek :) piękne...
A tak patrze... coś niebieskawe te Twoje zdjęcia coś teraz? masz inny aparat czy może coś przestawiło się?
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Śliczny zielony zakątek. Podoba mi się bardzo podwórko. Zielona oaza aż się prosi by rozłożyc koc i wypoczywac.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu ,twoje róże to prawdziwe piękności :!: :D
Firletka między irysami cudnie wygląda....Jadziu , odgapiam od Ciebie taki zestaw i w przyszłym roku robię na rabacie mieszankę irysowo - firletkową :!: :D
....już sobie zapisałam :wink: :D .....
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Alu masz rację prosiłam wnuka żeby mi ustawił czas żeby na zdjęciach było widać widocznie mi tam coś poprzestawiał a ja nie zauważyłam . Różyczki to jeszcze nie wszystkie następne w powijakach może za jakiś tydzień . No ale 3/4 to NN

GRAŻYNKO tam jest naprawdę oaza . W lecie są rozłożone koce ,leżaki grilujemy tak sielsko -anielsko jak u Ciebie tylko bez pięknego jeziora . Jak dzieci były małe to miały na podwórku wyciągniętą wanne i się pluskały .

BASIU ja nie mam firletek . Miałam je w ubiegłym roku i myślałam ,że się wysieją ,ale nic z tego . Tam są wiesiołki a ten lila i niebieski to nie wiem chyba się nazywa aster alpejski . Ale się nie śmiej jak to nie ta nazwa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu , byłam od 13-tej do 19-tej na działce. Było słonecznie i ciepło.
Część roślin odbija ale część będzie trzeba powycinać.
Trochę zdjęć porobiłam ale wstawię u siebie jutro bo muszę pomniejszyć.
Z przyjemnością spaceruję po Twoim ogródku i wącham róże.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU mam nadzieję ,że dostatecznie mocno pachną . Dobrze ,że chociaż część roślin odbiła no ale reszty też szkoda .

Słodkich snów życzę wszystkim odwiedzającym moją oazę .
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu - widze, ze masz różę Graham Thomas - jest śliczna, ja kupiłam taką w zeszłym roku, nie kwitła więc jak w tym zobaczyłam 3 pąki byłam szcześliwa jak małe dziecko - jednak z tego co widzę, iestety nie jest to ta róza :(
Wieczorem dotrę do domu i postaram sie wrzucić fotki. Fakt, ze jest piękna ale to nie to.
A co do Blue Wind - boska, szukam czegoś takiego - znalazłam Veilchenblau, jest piękna i może być w świetlistym cieniu. A Sissi nie znam, zaciekawiło mnie.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadzia :)
No to mam małego warzywniaka ;)
6 pomidorków , 24 sałatki + 6 lodowych i 4 selery :) Ale uprawa co ? ciekawe czy na tej jałowej ziemi mi urosną.nie wiem czy posiać pietruszkę bo już nie bardzo jest miejsce ale może ?
I dziękuje za przesłanie słonka :) U mnie pogoda w kratkę a jak wyjdę z pracy pewnie bedzie padać jak zwykle :( ;:98
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jadziu jak robisz na AUTO to powinny ustawienia być normalne...ewentualnie powinna być opcja przywrócenia ustawień fabrycznych, jak nie wiesz co Ci pozmieniał...chyba że wie, co zmienił ;)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Jadziu, na drugim zdjęciu ,przy płocie, pomiędzy białymi dzwonkami,irysami i żółtymi kwiatkami rosną takie różowe kwiatuszki....czy to nie jest firletka omszona :?:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WSZYSTKICH ODWIEDZAJĄCYCH MOJĄ OAZĘ
.
BASIU może masz rację ,że one tak się nazywają ,one mają takie srebrzyste listki takie omszone . Ja to jestem taka niedouczona w nazwach więc się nie gniewaj . Myślałam o innej firletce . Byłam dzisiaj kupić nawóz do azalii jest tam taka babka ,która sprzedaje roślinki z ogródka . Miała tam kwiaty powiedziała ,że ciemiernika listki były takie same ale to był inny gatunek . Umówiłam się z nią na przyszły tydzień ma mi przywieżć sadzonkę . Miała też pstrokatą kallę za 10 . Nie wiem czy to drogo powiedziałam ,że się zastanowię jak sądzisz . Trochę mnie kusi hihihi

IWONKO posiej pietruszkę jeszcze wzejdzie . Ja jakiś tydzień temu siałam naciową . Kurcze ależ dużo tej sałaty nasadziłas . Moje lodowe już zawiązują główki . Co swoje to wiesz ,że ekologiczne czyli ZDROWA ŻYWNOŚĆ . IWONKO nie bądż pesymistką

EDYTKO SISI zobacz u hal 1959 . Ja też widzę ,żę to nie ta sama co u GLORIADEI tamta ma inne płatki a ta też . Trochę się wściekam ,ale cóż ja na to poradzę ,może następny kwiat będzie inny . No nie wiem . Oglądałam u GLORIADEI tę VEILCHENBLAU ma taki sam kolor kwiatów i kształt . Jest to dla mnie bardzo ciekawe . .
Dzisiaj tak wyglądała niby Graham a tak się na nią cieszyłam ,a ta druga piękna ,ale w ogóle nie pachnie Ta graham wygląda jak PILGRIM CZY NIE TAK JEST Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu ta róża na drugiej fotce jak porcelanowa,śliczna jest :shock: .Słonko świeci u Ciebie :?: ,u mnie fajnie dzisiaj tylko wiatr chłodny :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-takie podwórko i to jest familok?Jednak dawniej kapitaliści krwiopijcy o ludzi pracy dbali?Rozumiem,że dzisiejszy stan podwórka to zasługa mieszkańców?Naprawdę mi się tam bardzo podoba,jest sielsko,zielono i sprzyja wypoczynkowi.
A cena kanny nie jest za wysoka, u nas są droższe.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj HALNKO to niestety bezimienna i w ogóle nie pachnie . Gdy ją kupowałam babka mówiła mi jej imię no ale skleroza co Ci będę mówić . ale ładna jest . TO FAKT . Ta pierwsza to miał być Graham ,a ona nawet nie może się do niego równać chociaż jest piękna i ma delikatny zapach . I tak jak napisałam przypomina mi PILGRIMA kolorem i płatkami .

EWUNIU masz rację to zasługa lokatorów . Jest nas 2 do tej pracy i muszę się kłócić z lokatorami ,którzy mają psy . NIESTETY wiecznie przy ogródku miałam "prezent " aż się wściekłam i powiedziałam ,że będą to miały pod drzwiami . Dobrze ,że tej wiązanki nie słyszałaś ,ale pomogło . Ja się śmieję ,że mam szerokie plecy i mi to spływa . Zresztą w Twoim podwórkowym też nie jest lepiej . Ten kto nic nie robi nie umie uszanować czyjejś pracy ,a przecież to jest dla wszystkich nie tylko dla tych co dbają o porządek . Ale się rozpisałam to nie jest kana to kalia z liśćmi w białe centki . Było duszno a ,że dawno nie padało :;230 to już drugi raz pada sobie deszczyk teraz z grzmotami . Pół godzinki i koniec no i napisałam to w złą chwilę znowu jest bum bum
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu właśnie skończyłam podlewanie podwórkowego,a niebo z zachmurzonego zrobiło się stalowe, burza nie może się zacząć,ale pogrzmiewa z oddali.Zaczyna padać.Chciałabym ,żeby podwórkowy kiedyś był taki jak Wasz choć w części!Na Studium Podyplomowym były prace o Giszowcu i Nikiszowcu,ich historia powstania, rozplanowanie, stan obecny i propozycje konserwatorskie i te osiedla robotnicze bardzo się nam podobały, były w malej skali, takie frontem do człowieka, tradycyjnej wielopokoleniowej rodziny i wszystkich sfer działalności ludzkiej
Pokręciłam sadzonki, nie doczytałam, wybacz,ale rośliny pstrolistne są zwykle droższe.
Widzę,że problemy z psami wszędzie podobne,tylko ja mniej potrafię komuś nagadać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”