Park krajobrazowy-minismok cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Prawdziwa watra wyszła :;230
Wróciłem własnie z tamtych stron, i wiesz co, Smoku? Ja chyba rozumiem styl Twojego ogrodu. Tam żywotniki rzeczywiście nie pasują :oops:

Zazdroszczę Wam tego budulca, który rośnie wszędzie. A jak nie rośnie, to woda go przynosi nawet drogą :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Smoku, zaczyna się u Ciebie festiwal różany. Chyba wszyscy na to czekamy.
Na rozpoczęcie były występy artystyczne, jaki repertuar zaserwowałaś?
Zygzakowaty gad mnie przeraził. Jak sobie z nimi radzisz, oswojone?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Nooo, nieeee. ja nie moge oglądać takich fotek, co ta Smoczyca wyprawia.... zamiast pracować, to ja gapię się na te krajobrazy górsko-ogrodowe i przestać nie mogę.... nostalgia mnie ogarnia , a tu kolejne foty z gitarą i wielkim rusztem.... bogowie, ta kobieta mnie wykończy... albo z roboty wywalą .... i wtedy pojadę do Smoczycy ogródek pilelić i na ruszcie kucharzyć :wink: :lol: :lol: :lol:

Superowa, ta spółka ze śwagrem , zdolna i szybka :)

Idę znowu oglądać smocze foty... choroba mnie jakaś dopadła... czy cuś... :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ech Smoczku ale u Ciebie piknie ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Obrazek

Gratulacje dla JAŚ' a :!:
Przezacnie Im wyszła robota. :P
A taki fach w rękach + budulec = wieeeeeelkie oczko wodne na stoku,
w którym psy popływaja, róze sie przeglądną, a Smokini - wykąpie przy xiężycu! :lol:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

dziękuję Wam ZIELONOZAKRECENI :D ..........dzisaj nie ma fotek bo.........smoki od... "gonitwy pięty bolą ":lol: ...........jedno co dobre ze chmurzyska poszły precz i SŁONICE zapodały 30 stopni! :shock: .........holenderka! jak ta flora to wytrzyma. :? :lol:

Bishopciu......jeden zywotnik lata nie czyni :lol: ginie wsród jodeł......ale cyprysy posadziłam :? 2 cyprysy :lol: .......i o dziwo rosną! ........na zółto :lol: ...........chyba myslałes o szpalerku pod sznurek?.......nooooooo takie nasadzonka to faktycznie byłyby ZGRZYTEM :x

Hanuś.......najgorsze jest TO!......... ze na skarpie za "zniczem" nie zrobię skalniaka :lol: .........ale CO ZROBIC?hmmm :roll: .........żeby ją umocnić :roll: ? i żeby rózyce posadzone niżej TEGO nie zasłoniły?.....i zeby IM nie robić w poprzek? :roll:

kupiłam zagrzybioną "Matkę".......nie siedliska.......ale Urszulę Lechodóską?...chyba[Boziulku Kto to jest?]

:? bo fiszka wyrwana, powojnik "sierota"[ ale się zaplątał :lol: ].......BIAŁY ....zalałam roztworem słabym Miedzianu....i jutro wsadzę

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Smoku, zapewne "Urszulę Ledóchowską " kupiłaś. Pytanie skierowałaś we właściwą stronę, bo to już święta :D
Jak ja posadzisz, to cyknij zdjęcie :D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I dlategoż ja nie włażę na razie w ogrodnicze targowiska, bo tam niezmiennie "coś mi się do rąk przykleja" a potem trzeba za to płacić, a w tym miesiącu budżet napięty.... czy u Was wśród znajomych też są same Aliny, Elżbiety, Jany, Lucyny., Marty i mnóstwo jubilatów urodzinowych ??? :lol: :lol: :lol: :lol:

czekam na foty nowego nabytku...
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Śpiewy przy ognisku były, jak widzę. A tańce też? :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :D .......nooooo taka pogoda moze być! :D dogonimy ogrodniczy peleton na etapie górskim :lol: ........za tydzień lalki zakwitną :D

teraz IRYSY finiszują :lol: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jolllka te irysy sa troszke piekne troszkę straszne :lol:

Danio zygzakowate sa pod ochroną :roll: ........ale haszczaki[ juz dawniej dziabnięte :x ]sa b. czujne i w ułamku sekundy "załatwiają temat strachu".......a wygladaja jak safanduły :lol: ....przyjełam takie załozenie ; w lesie JA uwazam na zmije a w ogrodzie ONE muszą uwazać na smoki....ta uwaga w obie strony moze kosztować życie!

Hanuś do oczka daleka droga :wink: .......moze kiedyś.....i raczej kaskada....

Chatte :D ......posadziłamMATKE URSZULE Obrazek......moze kiedys zajmie kawałek skarpy :? Myszek pisała ze powojniki pełzają po ziemi......

Oliwko były zaspiewy z bajki nad Wilenką ale baletu nie było :lol:

Mag .....urosła mi hosta :shock: Obrazek Obrazek.........i łubiny :lol:

dziękuję Wszystkim za spotkanie w PK.......cmokasy z gór
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Tak późno u ciebie się wiosna zaczęła, a gonisz nas już na równinie - co będzie na górzystym :)
Czekam na te twoje róże - podglądam , staram się uczyć, bo idę w te kierunki :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

minismok pisze:[...]Oliwko były zaspiewy z bajki nad Wilenką ale baletu nie było :lol:
[...]
Czyli normalnie, po ludzku, a nie wg najnowszej mody, że gwiazdy tańczą, a za nimi wszyscy sznurem... :twisted:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak to dobrze, że Smok ma jeszcze sporo miejsca do zagospodarowania, bo widzę, że te wszystkie zieleninki to w górskiej krainie mają rozmiary Big... i wyglądają super - to chyba jedyny obszar (ogród), gdzie wymiar XXXL wydobywa jęk zachwytu, a nie deprechę ... ;)
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Noo, duża kępa irysa :shock:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w naszej bajce PK :lol:

nareszcie siedzę! :D ........foto obiecuje jutro.......dzisaj odniosę sie do gigantyzmu :)
Ave ......tak rosnie po oborniku, popiołach i trocinach[lisciastych,iglastych mix]......ma to dobre i złe strony , złe bo nieco zaburza proporcje pierwiastków i minerałow ale raz na 2 lata na tak słabej glebie ten zabieg jest niezbędny :? .......nawoziłam jesienią 2008.......teraz probuje bilansować kompostem ale brakuje próchnicy i obawiam sie ze rózyce zwłaszcza te "nowoczesne" i rabatówki nie zareagują obfitoscią kwiecia :? .......nic to.....niech się adoptują do wysokosci, słonca mają dość!

:lol: .......po inwazji mszycy rózanej [ ta zielona] mam zmasowany atak ogrodnicy

:roll: .......chrząszcz mało inwazyjny bo dosc cięzki :lol: ......woli latac nisko jak ma tam papu i warunki do kopulacji.......szczesciem jeszcze czas do sianokosów wiec trzyma sie łąki ale populacje ma szaranczy w tym roku :( ........za chwilę wylecą SWIETLIKI :D ......rozświetlą sad....ech czas bzykania :lol: :lol: :lol: ........generalnie plagi nie są problemem jeśli tylko nie mamy gradacji.......można je zwyczajnie "olać" bo duzych szkód nie zrobią[łancuch pokarmowy].........u mnie problemem są GRZYBY :( .......i SADZONKI ZE SZKLARNI :( ........pierwsze inwazyjnie wychodzą z lasu i atakuja wszelkie gatunki obce i szlachetne......a te drugie przynoszą niemal ZAWSZE jakies mutanty ze srodowisk nienaturalnych :(
niemal kazda flora kupiona w markecie, szkółce czy innym centrum po posadzeniu CHORUJE :x .......i ma stracony sezon

rozpisałam się :) więc konczę bo jutro wielkie świeto i trzeba wreszcie zrobić manicure :D

aaaa Bishopciu ale czy to taniec z gazdami? czy gwiazdy tańczą na wodzie? :? ;:80
ps . nasza NARODOWA czcionka mnie wykończy :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”