Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ambo-obie na raz ?
Odebrałam od Evluk przed pomnikiem prezydenta Józefa Dietla,który bardzo małemu Michałkowi przypadł do gustu-schodki!:plecak, sporą reklamówkę ,reklamówkę bezuszną,i dwa bardzo wypełnione koszyki składane roślin, które złożyliśmy na portierni u mnie w pracy.Z wielgaśną języczką dyndającą w plecaku nad głową powędrowałam do podwórkowego i powstała kompozycja z forsycji,jaśminu,host zielonych z białym, zielonych, niebieskiej, dwu tawuł i języczki.Hosty od Evluk są ogromne.Wszystko powinno się dobrze przyjąć, bo było z ziemią.
Posadziłam także trzy kępy różnych liliowców. Obsadziłam mur i ogrodzenie od podwórka(śmietnika) winobluszczem trójklapowym samoczepnym i pięcioklapowym.Wsadziłam prezentowane wyżej tojeść i szałwie na stare rabatki w wolne miejsca.Dosadziłam serduszkę i młode ładnie rozrośnięte trzy naparstnice oraz sporą ukorzenioną trzmielinę rzadko spotykanej urody zielono-złocistą od Evluk.Dosadziłam kilka aksamitek od Evluk z jej rozsady.Podlałyśmy.Zaczął popadywać deszcz ale dość niemrawo.Podwórkowy już widać.W dużej mierze dzięki Wam:Kogro,Aśko,Mag, Evluk.
Odebrałam od Evluk przed pomnikiem prezydenta Józefa Dietla,który bardzo małemu Michałkowi przypadł do gustu-schodki!:plecak, sporą reklamówkę ,reklamówkę bezuszną,i dwa bardzo wypełnione koszyki składane roślin, które złożyliśmy na portierni u mnie w pracy.Z wielgaśną języczką dyndającą w plecaku nad głową powędrowałam do podwórkowego i powstała kompozycja z forsycji,jaśminu,host zielonych z białym, zielonych, niebieskiej, dwu tawuł i języczki.Hosty od Evluk są ogromne.Wszystko powinno się dobrze przyjąć, bo było z ziemią.
Posadziłam także trzy kępy różnych liliowców. Obsadziłam mur i ogrodzenie od podwórka(śmietnika) winobluszczem trójklapowym samoczepnym i pięcioklapowym.Wsadziłam prezentowane wyżej tojeść i szałwie na stare rabatki w wolne miejsca.Dosadziłam serduszkę i młode ładnie rozrośnięte trzy naparstnice oraz sporą ukorzenioną trzmielinę rzadko spotykanej urody zielono-złocistą od Evluk.Dosadziłam kilka aksamitek od Evluk z jej rozsady.Podlałyśmy.Zaczął popadywać deszcz ale dość niemrawo.Podwórkowy już widać.W dużej mierze dzięki Wam:Kogro,Aśko,Mag, Evluk.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No to teraz proszę o fotki z perspektywy, żeby było widać efekty twojej pracy Ewuś.
Powinno to wyglądać bardzo dobrze.
Roślinki dobrane, kolorowe, kwitnące - super.
Powinno to wyglądać bardzo dobrze.
Roślinki dobrane, kolorowe, kwitnące - super.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewka,pracowita mróweczko,gratuluje z całego serca
i to nie tyle nowych nasadzeń co psa wyprowadzonego na spacer
oby weszło im to w nawyk 

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Ewo. Widzę podwórkowy w błyskawicznym tempie się rozrasta. Bardzo fajna sprawa. A przy okazji jest możliwośc jednoczenia ludzi w upiększaniu miejsca zamieszkania. Dziś wszystkie nory pozatykałam sierścią Konstantego. Mam nadzieję, że pomoże. Drugą kopertę, która dopiero wczoraj dotarła trzymam w zapasie na ewentualne poprawki. Jeszcze raz serdeczne dzięki.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Ewo! Bardzo ładnie, sąsiedzi na pewno docenią Twoje trudy 

Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Serdecznie witam odwiedzających:Chatte,Kogrę,Ambę,Adę,Elżbietę,Tiję,Evluk, Rivendel
Pan Kamienicznik powiedział,że pamięta jak ten czarnoziem wozami do ogródka zwożono około 1925-1930.
Zaraz spróbuję zrobić zdjęcia podwórkowego.Mamy dżdżownice,a to dobrze!U Karoliny na skalniaku pojawiły się czerwone mrówki.Duże mrówki.Stara purpurowa leszczyna jest lepka na liściach, mam nadzieję,że to szkodnik tylko leszczynowy.
Ambo-chmury małe i deszcz mały,dziś porządnie podleję.
Evluk-mnie także było miło poznać Ciebie i Twoją Rodzinkę, Michałek uroczy.Jeśli tak mu nasze obwarzanki smakują, mogę kiedyś przywieźć.
Chatte-Konstanty jest łagodny i zgodny,Krispi wychowywany jest z kotem także łagodny i skory do zabawy.Myślę,że nie byłoby przeszkód gdyby kiedyś miały być pod wspólną opieką na kilka dni.
Ado-cieszę się,że w końcu doszły i mogą się przydać.W podwórkowym poprzez szafirki także masz swój udział.
Pan Kamienicznik powiedział,że pamięta jak ten czarnoziem wozami do ogródka zwożono około 1925-1930.
Zaraz spróbuję zrobić zdjęcia podwórkowego.Mamy dżdżownice,a to dobrze!U Karoliny na skalniaku pojawiły się czerwone mrówki.Duże mrówki.Stara purpurowa leszczyna jest lepka na liściach, mam nadzieję,że to szkodnik tylko leszczynowy.
Ambo-chmury małe i deszcz mały,dziś porządnie podleję.
Evluk-mnie także było miło poznać Ciebie i Twoją Rodzinkę, Michałek uroczy.Jeśli tak mu nasze obwarzanki smakują, mogę kiedyś przywieźć.
Chatte-Konstanty jest łagodny i zgodny,Krispi wychowywany jest z kotem także łagodny i skory do zabawy.Myślę,że nie byłoby przeszkód gdyby kiedyś miały być pod wspólną opieką na kilka dni.
Ado-cieszę się,że w końcu doszły i mogą się przydać.W podwórkowym poprzez szafirki także masz swój udział.

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Ok, wieje, wieje Ewuniu i to tak, że zdjęło Matkę Siedliska z pergoli !
Pomijając, że powojniki są samoobwojowe,
pomijając, że ona jest na prawdę wielka i ciężka,
pomijając, że mnie nie udało jej się odplątać wiosną,
to wiatrowi ( halnemu?) poszło to całkiem sprawnie.

I nie o dziwo, odkryło pąki kwiatowe , które powinny być na niej w końcu lipca !

I chyba te dziwne zachowania roślin, ( mutacja Vino i Glauca Globosa),
to doping po oprysku Asahi.
Jeśli tak, to jutro idę lać wszystko tym eliksirem dynamicznego wzrostu.

Pomijając, że powojniki są samoobwojowe,
pomijając, że ona jest na prawdę wielka i ciężka,
pomijając, że mnie nie udało jej się odplątać wiosną,
to wiatrowi ( halnemu?) poszło to całkiem sprawnie.

I nie o dziwo, odkryło pąki kwiatowe , które powinny być na niej w końcu lipca !

I chyba te dziwne zachowania roślin, ( mutacja Vino i Glauca Globosa),
to doping po oprysku Asahi.

Jeśli tak, to jutro idę lać wszystko tym eliksirem dynamicznego wzrostu.