Ranczo Nokły cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadeuszu, cudnie u Ciebie !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Post »

Naprawdę RAJ NA ZIEMI :lol:
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Jak zwykle piękne zdjęcia Nokłów pokazałeś.....a trawy to pewnie i dzisiaj nie wykosisz - pogoda taka sama :(
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

HALINO- dziękuję za odwiedziny i za słowa uznania o naszym ogrodzie.

KAAJ- KO- dziękuję za odwiedziny, zapraszając znajomych na naszą działkę, zachęcam ich by nas odwiedzili, mówiąc im że mają okazję zobaczyć raz za swojego życia. Okolica jest przepiękna, cisza, spokój i tylko słychać ptaków śpiew.

BARBARO- dziękuję za odwiedziny, a jednak udało się.............. dzisiaj wykosić, miało nie padać ,ale 5 minut "kapuśniaczku" wystarczyło by przerwać koszenie, błysnęło słoneczko, wypiłem kawę i można było kontynuować koszenie, a chmurki bez przerwy straszyły deszczem. Ciężko było kosić bo trawa duża, musiałem wyłączać napęd, bo kosiarka ledwo "dyszała ".

I............ zrobiło się w NOKŁACH ...................... a l i g a n c k o.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeusz Twoje ranczo to prawdziwy eden :roll: . Oglądając tak zadbany duuużży teren można wpaść w kompleksy , że ze swoimi 300m2 trudno dojść do ładu :oops:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p
Od: 2 paź 2008, o 17:50

Post »

Witam Tadeuszu, ale masz tych rododendronów łaaaał, pomidory to u mnie chyba będą dopiero takie w lipcu, a na truskaweczki takie jak Twoje to muszę z tydzień jeszcze poczekac, chociaż nic nie jest pewne, bo jak wpadnę z tatą na zagonek z truskawkami to zostają liście i kwiaty :lol: . Tadeuszu mam do Cibie takie pytanie również jak ty mam szklarnie (tylko troszkę, maciupinkę mniejszą 4*3 :lol: ) Pomidory zaczely kwitnąc już na dobre ale tych kwiatów nie ma co zapylic, zero owadów, ale chemii też nie stosuje. Co zrobic ? Proszę Cię o odpowiedź.

Pozdrawiam :wink:
U Kubusia na wsi-Mój ogródek
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Tadeuszu to tak jak ja trawnik kosiłam na 3 razy(miałam przerwę na kawkę i herbatę) ale udało się.
Truskawki jak malowane, kiedy ja się takich doczekam(wiosną dopiero wsadziłam, kwiatki kazali oberwać by w siłę urosły :( )
Ale za rok pewno pierwsze kosztowanie.
Chcę jeszcze jesienią dokupić trochę krzaczków jakie Tadeuszu polecasz?
Te które u mnie rosną to o ile pamiętam "selava".
Dobrze mieć różne.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Tadeusz widzę że pomimo nie najlepszej pogody udało Ci sie wykosić trawę, no
i rzeczywiście w Nokłach zrobiło się "aligancko" . Właściwie Twój ogród jest starannie wypielęgnowany zawsze. Dzisiaj od rana pogoda słoneczna i myślę że udami się dokończyć koszenie pozostałej trawy, i rozpocząć strzyżenie żywopłotu.

Życzę miłego dnia
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Uch...trawnik piękny masz..ja muszę się wziąć za swój-od nowa :!: (jak przyjedziemy to udzielisz mi instrukcji odnośnie trawnika :wink: )
A i widzę podjeść też jest co... :?:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

tadeusz48 pisze: I............ zrobiło się w NOKŁACH ...................... a l i g a n c k o.
Bardzo aligancko i s m a k o w i c i e !!!! :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWO- dziękuję za odwiedziny, trudno porównywać ogrody prawie półhektarowego z trzyarowym. Ponad 20 lat gospodarzyliśmy na 355 metrach kwadratowych i trzeba było wszystko zmieścić i do jedzenia i do wazonu. A o kompleksach nie może być mowy, poza tym że jest na pół hektarze znacznie więcej pracy.

KUBUSIU- dziękuję za odwiedziny, obejrzałem Twoją szklarnię i parę słów napisałem w Twoim wątku.

ASIU- dziękuję za odwiedziny, dobrze że się udało wczoraj wykosić trawnik, trawa nie patrzy na deszcz, tylko rośnie, a kosić wysoką trawę ,to się trzeba mocno namęczyć. Truskawek u nas dużo, ale i amatorów na truskawki nie brakuje. Najwięcej szkód w truskawkach robią ptaki, dużo jest przez nie zmarnowanych, wiewiórki , to chociaż nie marnują, zabierają całe truskawki i na płocie konsumują. Dla nas też coś zostanie, dzisiaj już zebraliśmy duże wiadro truskawek.

Obrazek

ZENKU- dziękuję za odwiedziny, dzisiaj , też cały dzień nie był piękny, u nas zaczęło padać od 14-tej, mam nadzieję że do tego czasu zdążyłeś skosić cały trawnik.

GRAŻKO- dziękuję za odwiedziny, trawnik by był piękny potrzebuje dużo pracy, ale najważniejsze dla trawnika jest wilgotność podłoża,na szczęście u nas nie potrzeba podlewać trawnika, jak przyjedziecie, to będzie czas na instruktarz przy grillu( ognisku).

BARBARO- dziękuję za odwiedziny, moja córcia, zawsze mówi po koszeniu że jest aligancko, i tak już teraz wszyscy mówią, a truskawki dopiero się zaczynają, będzie z czego robić przetwory, czy mrozić w zamrażarce.

Dzisiaj , wybraliśmy się z moją małżonką do pod zamojskiego Płoskiego , do szkółki zaprzyjaźnionego pana Krzysia. Oto ta szkółka i widoki z podróży, z okolic Szczebrzeszyna i Starej Wsi.Co przywieźliśmy ze szkółki - jutro.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Widzę, że zakwitnie u Ciebie kalmia szerokolistna, moja raczej w tym roku nie zakwitnie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeusz pokazałeś tylko iglaki w szkółce, bo lubisz :?:
Bardzo tanio można w niej kupić roślinki prawda :?:
I coś mi się wydaje, że widzę jakieś znajome okolice?
Czy białe irysy jeszcze kwitną? Odkryłam piękny zapach niebieskich?
Możesz dla mnie powąchać białe? Albo poproś małżonkę :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Tadeuszu,nadrobiłam braki w Twoim wątku,nasyciłam oczy pięknym okrągłym klombem, takim dworskim,szklarnią z pomidorami-oj będzie co zbierać i truskawkami, które u mnie dojrzałe z doniczki obiera kot Konstanty i zjada naturalnie.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWO- dziękuję za odwiedziny, kalmia szerokolistna ma na razie pąki kwiatowe, czekam i czekam kiedy te pąki się rozchylą, w czasie przymrozków okrywałem ją, udało się, będę pokazywał rozwój jej kwiatów.

ELŻBIETO- dziękuję za odwiedziny, szkółka w Płoskim ,ciągle się rozrasta, jak zaczynałem kupować w tej szkółce, blisko 10 lat temu, to była malutka, od pana Krzysia mam co najmniej połowę moich roślinek, teraz odwiedzam go corocznie na początku czerwca, wypić kawę z właścicielami i kupić kilka nowości.

Okolice pokazane na zdjęciu są doskonale Ci znane, tak samo jak i mnie. Moja małżonka dzisiaj wąchała białe irysy, stwierdziła że mają bardzo ładny zapach, nadal jeszcze kwitnę, to chyba najdłużej kwitnące irysy, zaczynają pierwsze i kończą ostatnie.

EWO-Janino- dziękuję za odwiedziny, klomb teraz jest bardzo kolorowy, kwitnie na nim wiele kwiatów, na środku klomb jest wyższy o około pół metra od zewnętrznej krawędzi. Pomidorki rosną, jak oszalałe, niektóre krzaki mają już 1.5 metra wysokości , nie ma mniejszych niż 1 metr, i owoców jest już dużo.
Truskawek w tym roku mamy w brud, starczy dla nas i dla ptaków, szczególnie dla szpaków, musiałem na starszych truskawkach postawić stracha, bo strasznie niszczą owoce.

Oto co przybyło w ogrodzie ze szkółki w Płoskim, ostatnie, dwa dni spędziłem na szukaniu miejsca w ogrodzie dla tych roślinek.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tawuła japońska " Bullata"
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”