Moja familokowa oaza spokoju cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Mój Karl Rosenfeld :

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ANUŚKA super wygląda z tym większą niecierpliwością będę czekała na jego kwiat . Mam jeszcze BARBARĘ ,MICHELLE I SARAH BERNHARDT więc będę musiała się uzbroić w cierpliwość do przyszłej wiosny . Dzięki za fotkę jest taka sama jak na opakowaniu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj,
chodze sobie tak po Waszych ogrodach i zazdrosnie póki co podglądam... peonie cudne, aż pachną z komputera!! Zreszta cała reszta też taka, że klekajcie narody kolorowy zawrót głowy ;:31
Na razie tak sobie będę chodzic... zaglądać... a jesienią może uda mi się już czymś pochwalić i podzielić z Wami. Teraz trzymam kciuki, żeby żadne mszyce ani inne paskudztwa nie imały się Twojego ogródka...
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Jadziu ,chciałam Ci wysłać jeszcze raz link do Jadzi 1 ale jakoś nie mogę go wkleić :(

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=938

...udało sie.... ;:138 ....kliknij Jadziu na ten link, powinnaś trafić prosto do ogródka Jadzi1 :!:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu i piwonie i róże piękne. U mnie co prawda jeszcze nie kwitną ale pąków troszkę jest tak więc czekam z niecierpliwością. :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU kochanie serdecznie dziękuję OTWORZYŁO SIĘ .

SABINKO Twoje też niedługo się otworzą ,więc gdy u mnie będą już tylko liście to będziemy podziwiać u Ciebie .

ANIU zanim założyłam wątek też spacerowałam po wszystkich ogródkach . Na jesień jak wystrzelisz to chyba padniemy z wrażenia . Dopiero wróciłam z ogródka ,bo już zrobiło się chłodno a w sumie żadnej pracy nie mam . Co było do zrobienia zostało zrobione .
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu udało Ci się dzisiaj popracować w ogrodzie :?: ,szczęściara z Ciebie,ja miałam plany,ale deszcz nie pozwala na cokolwiek,bo między jednym deszczem,a drugim nic bym nie zrobiła :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO na razie względna aura,ale chłodno . W słońcu było ciepło ,ale u mnie na ogródku jest tylko do 16 ,więc jak zajdzie to spadam do domu . Dzięki za odwiedzinki
a to na poprawę chumoru

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Ło rany, ale cudne kalarepki. Będzie oberiba? ;-) Zimno dziś strasznie, mam nadzieję, że nie zmarzłaś, Jadziu.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu piękne róże u ciebie już kwitną a u mnie jeszcze trochę do kwitnienia, w tym chłodzie nie wiadomo kiedy się rozwiną. Kalarepka wyrośnięta i bardzo apetyczna.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Ale dawno nie jadłam kalarepki :!: ...zapomniałam ,że takie warzywo istnieje :lol: :lol: :lol:
Bardzo apetycznie wyglądają :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje drogie zupka była pyszna na żeberkach i ze zasmażką . Ale się objadłam a do tego chlebek z masełkiem tak lubię . To było jedzenie bez chemii i konserwantów hihihi . Niestety ta różowa angielka bezimienna zapach ma cudowny tak jak i Kristalperle . Pachną jak gożdziki . Dzisiaj też popikowałam buraczki .

BASIU kalarepkę zawsze kupuję jako pierwszą z nowalijek . W ubiegłym roku skonsumowały mi gąsienice ,a w tym roku je uprzedziłam . Przecież nie dla nich to sadzę

IRENKO do Ciebie też przyjdzie ciepło i wszystko pięknie zakwitnie

HRSTA-BAŚKA oberiba jest najlepsz a szczególnie swoja wychodowana . Dzięki za odwiedzinki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Jadziu już dawno Cię nie odwiedzałam ,a to wszystko ,że nie dostaję powiadomień ,widzę ,że kwitnąco u Ciebie i warzywniczo ,,oberibka pierwszej klasy ,też już jem swoją :P
piękne nasz piwonie,ja mam od zeszłego roku i wyobraz sobie ,że dwie mi zakwitły ,biała i różowa ,ale cztery ani myślą ,,,ale cierpliwie poczekam do przyszłego roku :P
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jadziu. Piękne te Twoje róże. ja jednak najbardziej lubię angielki i chyba tylko takie jeszcze będę dokupować. Oj. Smaku mi narobiłaś kalarepką. Miałam ochotę dziś kupić, ale były takie ogromne, że bałam się, że będą łykowate. Nie znam zupki z kalarepki. Poproszę o przepis. :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ADO gotuje się jak normalną zupę jarzynową . Najlepsza jest na żeberkach wieprzowych . Kalarepkę szatkuje się drobno do tego pokrojona marchewka i ziemniaki pokrojone w kostkę . Na koniec robię zasmażkę i to wszystko jak dla mnie pychotka tak samo jak zupa szpinakowa . Angielki są piękne ,ale nie wiem czy ja zostawię chyba ,że powtórzy kwitnienie . No nie wiem jeszcze dam jej szansę. W ubiegłym rku miała tylko jeden kwiat póżniej urósł taki 2 m badyl i do jesieni nic . Więc go ciachnęłam .

BOGUSIU nieszkodzi ja się nie gniewam . Piwonie ,żeby na wiosnę kwitły to trzeba przesadzać dopiero po 15 sierpnia . Na jesień musiałam prawie wszyskie przesadzać ,bo sąsiad robił płot ,a one przeważnie tam były ,ale kwitną nawet takie małe karpy z jednym kwiatkiem .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”