Moja familokowa oaza spokoju cz.1
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj,
chodze sobie tak po Waszych ogrodach i zazdrosnie póki co podglądam... peonie cudne, aż pachną z komputera!! Zreszta cała reszta też taka, że klekajcie narody kolorowy zawrót głowy
Na razie tak sobie będę chodzic... zaglądać... a jesienią może uda mi się już czymś pochwalić i podzielić z Wami. Teraz trzymam kciuki, żeby żadne mszyce ani inne paskudztwa nie imały się Twojego ogródka...
chodze sobie tak po Waszych ogrodach i zazdrosnie póki co podglądam... peonie cudne, aż pachną z komputera!! Zreszta cała reszta też taka, że klekajcie narody kolorowy zawrót głowy

Na razie tak sobie będę chodzic... zaglądać... a jesienią może uda mi się już czymś pochwalić i podzielić z Wami. Teraz trzymam kciuki, żeby żadne mszyce ani inne paskudztwa nie imały się Twojego ogródka...
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu ,chciałam Ci wysłać jeszcze raz link do Jadzi 1 ale jakoś nie mogę go wkleić 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=938
...udało sie....
....kliknij Jadziu na ten link, powinnaś trafić prosto do ogródka Jadzi1 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=938
...udało sie....

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIU kochanie serdecznie dziękuję OTWORZYŁO SIĘ .
SABINKO Twoje też niedługo się otworzą ,więc gdy u mnie będą już tylko liście to będziemy podziwiać u Ciebie .
ANIU zanim założyłam wątek też spacerowałam po wszystkich ogródkach . Na jesień jak wystrzelisz to chyba padniemy z wrażenia . Dopiero wróciłam z ogródka ,bo już zrobiło się chłodno a w sumie żadnej pracy nie mam . Co było do zrobienia zostało zrobione .
SABINKO Twoje też niedługo się otworzą ,więc gdy u mnie będą już tylko liście to będziemy podziwiać u Ciebie .
ANIU zanim założyłam wątek też spacerowałam po wszystkich ogródkach . Na jesień jak wystrzelisz to chyba padniemy z wrażenia . Dopiero wróciłam z ogródka ,bo już zrobiło się chłodno a w sumie żadnej pracy nie mam . Co było do zrobienia zostało zrobione .
Ło rany, ale cudne kalarepki. Będzie oberiba? ;-) Zimno dziś strasznie, mam nadzieję, że nie zmarzłaś, Jadziu.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- JAKUCH
Moje drogie zupka była pyszna na żeberkach i ze zasmażką . Ale się objadłam a do tego chlebek z masełkiem tak lubię . To było jedzenie bez chemii i konserwantów hihihi . Niestety ta różowa angielka bezimienna zapach ma cudowny tak jak i Kristalperle . Pachną jak gożdziki . Dzisiaj też popikowałam buraczki .
BASIU kalarepkę zawsze kupuję jako pierwszą z nowalijek . W ubiegłym roku skonsumowały mi gąsienice ,a w tym roku je uprzedziłam . Przecież nie dla nich to sadzę
IRENKO do Ciebie też przyjdzie ciepło i wszystko pięknie zakwitnie
HRSTA-BAŚKA oberiba jest najlepsz a szczególnie swoja wychodowana . Dzięki za odwiedzinki
BASIU kalarepkę zawsze kupuję jako pierwszą z nowalijek . W ubiegłym roku skonsumowały mi gąsienice ,a w tym roku je uprzedziłam . Przecież nie dla nich to sadzę
IRENKO do Ciebie też przyjdzie ciepło i wszystko pięknie zakwitnie
HRSTA-BAŚKA oberiba jest najlepsz a szczególnie swoja wychodowana . Dzięki za odwiedzinki
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Jadziu już dawno Cię nie odwiedzałam ,a to wszystko ,że nie dostaję powiadomień ,widzę ,że kwitnąco u Ciebie i warzywniczo ,,oberibka pierwszej klasy ,też już jem swoją :P
piękne nasz piwonie,ja mam od zeszłego roku i wyobraz sobie ,że dwie mi zakwitły ,biała i różowa ,ale cztery ani myślą ,,,ale cierpliwie poczekam do przyszłego roku :P
piękne nasz piwonie,ja mam od zeszłego roku i wyobraz sobie ,że dwie mi zakwitły ,biała i różowa ,ale cztery ani myślą ,,,ale cierpliwie poczekam do przyszłego roku :P
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Jadziu. Piękne te Twoje róże. ja jednak najbardziej lubię angielki i chyba tylko takie jeszcze będę dokupować. Oj. Smaku mi narobiłaś kalarepką. Miałam ochotę dziś kupić, ale były takie ogromne, że bałam się, że będą łykowate. Nie znam zupki z kalarepki. Poproszę o przepis. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JAKUCH
ADO gotuje się jak normalną zupę jarzynową . Najlepsza jest na żeberkach wieprzowych . Kalarepkę szatkuje się drobno do tego pokrojona marchewka i ziemniaki pokrojone w kostkę . Na koniec robię zasmażkę i to wszystko jak dla mnie pychotka tak samo jak zupa szpinakowa . Angielki są piękne ,ale nie wiem czy ja zostawię chyba ,że powtórzy kwitnienie . No nie wiem jeszcze dam jej szansę. W ubiegłym rku miała tylko jeden kwiat póżniej urósł taki 2 m badyl i do jesieni nic . Więc go ciachnęłam .
BOGUSIU nieszkodzi ja się nie gniewam . Piwonie ,żeby na wiosnę kwitły to trzeba przesadzać dopiero po 15 sierpnia . Na jesień musiałam prawie wszyskie przesadzać ,bo sąsiad robił płot ,a one przeważnie tam były ,ale kwitną nawet takie małe karpy z jednym kwiatkiem .
BOGUSIU nieszkodzi ja się nie gniewam . Piwonie ,żeby na wiosnę kwitły to trzeba przesadzać dopiero po 15 sierpnia . Na jesień musiałam prawie wszyskie przesadzać ,bo sąsiad robił płot ,a one przeważnie tam były ,ale kwitną nawet takie małe karpy z jednym kwiatkiem .