Storczyki TULIPANA998
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Z bratkiem.. ?

Miałem różne w ogrodzie...
Chociaż bardzo lubię bratki , ale te ciemne miltonie czy czerwone też mi się nie zabardzo podobają.. , ale ta bardzo

Ok dzięki , będe starał sie utrzymać..

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Dobrze mam miltoniopsisa
, właśnie , gdzie Jovanka .. ? 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tulipan998
- Kontakt:
Ja nie mam pojęcia...Anusska pisze:Ciekawe, co się z nią stało

Duśka - ja w każdym bądź razie spróbuję.. , skoro uprawa podobna do cambrii to moźe postoi.. , cambrię mam juź rok.. , musze jej zmieńić podłoźe bo ma złe i niechce kwitnać.. , ale wypuszcza pseudobulwę juz 3.. i powinna wkrótce wypuścić pęd..
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
[quote="orange30"]Ponoć lubią chorować
Moje niestety nie chce wyzdrowieć
Lada dzień wyląduje w koszu, bo już rok prawie walczę i żadnych efektów. quote]
Niestety muszę potwierdzić tę wypowiedź, mam złe doświadczenie z tym storczykiem.Miałam go ledwo rok, po połowie roku zaczął dostawać najpier malutkich czarnych kropek, które zaczęły się mocno powiększać, potem liście żółkły i brązowiały, w końcu opadały. Stosowałam wiele preparatów grzybobójczych- skończyło się dla jednego już w koszu, a drugi-Z.mackayii lada dzień też podzieli jego los. Ma co prawda dwa młode odrosty, ale na nich są też już plamki, więc chyba nie będę się fatygować z rozsadzaniem, tylko całego wyrzucę. Szkoda, bardzo je lubię i już na all... oglądałam się za nowym, jednak na powiększeniu dopatrzyłam się też już takich plamek i odechciało mi się zakupu.

Niestety muszę potwierdzić tę wypowiedź, mam złe doświadczenie z tym storczykiem.Miałam go ledwo rok, po połowie roku zaczął dostawać najpier malutkich czarnych kropek, które zaczęły się mocno powiększać, potem liście żółkły i brązowiały, w końcu opadały. Stosowałam wiele preparatów grzybobójczych- skończyło się dla jednego już w koszu, a drugi-Z.mackayii lada dzień też podzieli jego los. Ma co prawda dwa młode odrosty, ale na nich są też już plamki, więc chyba nie będę się fatygować z rozsadzaniem, tylko całego wyrzucę. Szkoda, bardzo je lubię i już na all... oglądałam się za nowym, jednak na powiększeniu dopatrzyłam się też już takich plamek i odechciało mi się zakupu.
- Tulipan998
- Kontakt:
Dziękuję Śnieżko za wypowiedź w sprawie zygopetalum
, tak bardzo mi sie podoba i tak bardzo bym chciał , ale nie kupie skoro takie chorowitki...
. Ciekawe.. , tak z niczego te choróbska.. ? 

-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Też tak sadzę. Plamki rozmnożyły się w po zimowym zamgławianiu i chyba to antraknoza.
Z tego co pamiętam, to one miały już takie mini plamki przy zakupie, ale gdzieś wyczytałam wcześniej, że one mogą mieć plamki i że to nie jest groźne. Chyba jednak to nie były te niegroźne plamki. Mój ostatni biedak, którego chciałam właśnie wyrzucić wydał niespodziewanie pęd kwiatowy, chyba to już taki ostateczny wyczyn przed odejściem?
Z tego co pamiętam, to one miały już takie mini plamki przy zakupie, ale gdzieś wyczytałam wcześniej, że one mogą mieć plamki i że to nie jest groźne. Chyba jednak to nie były te niegroźne plamki. Mój ostatni biedak, którego chciałam właśnie wyrzucić wydał niespodziewanie pęd kwiatowy, chyba to już taki ostateczny wyczyn przed odejściem?
- Tulipan998
- Kontakt:
Witajcie kochani
, troszkę mnie nie było...
.
Kopa roboty przy domu... , wszyscy byliśmy zajęci
. Jeszcze troche i skończymy malować ten długasierny płot do okoła działki z drewnianych sztachet...
.
Halino - już za póżno dawno.. , potem juz niemogłem zygasia spotkać...
.
Łukasz i Snieżka - ok , jak spotkam to może sie skuszę.. , ale ostatnia okazja mi przepadła... , dzięki za wszystkie wskazówki
.
Dewuko - a gdzie tam sie powieksza.. ? !
w żółwiowym tępie... Miltasia rozwinęła wszystkie kwiaty
. Widzę , że nie straszne jej było to, że jak ją niosłem to wiało zimnym wiatrem na pączusie i lało...
.
Przybyło mi 3 sztuki....
, w tym jedna miniaturka z przybiedzonym pędem ,a le tania jak barszcz
.
Fotki postaram sied zisiaj dodać..
Jeden bordowy z kremowymi kropkami po bokach.. , Storczykowa ma takiego
i juz z tego wrażenia , że tyle nie oglądąłem czasu storcyzlków w necie to kupiłem phalaenopsisa , któy ma różowe kwiatki podobnego bardzo kształtu jak Bellina i myślałem , że to bellina....
.
Słoneczka nie ma.. , ciemnica...
, nie ma jak ffotek porobić
.
Wszystkie jak szalone puszczaja korzenie i liście , jeden puścił 8 korzeni
.
Pędzik mini marka rośnie , biały z duzymi kwiatami i różową warżką też ma nowego juz duzego pęda
, zółty z różową warżką też puścił pędzika
.
Bordowe coudo , padło.. , żółty maluszek , ten najmnieszy co niekwitł też..
, jedna różowy maluch kwitnie 3 kwiatami , jest straszny... , wypóścił ped ze stożka wzrostu i zniego chyba nic niębędzie...
, razem z nim mam 28 storczyków tylko... W tym maluśeńkie i niechące za bardzo rosnąć epipremia , czy jak to sie zwało
. Musze sobie dzisiaj poprzypominać
. Bo wszystko mi sie myli z nazwami róz , czyli moja 2 wiiiiielką chorobą...
. Dostałem też od Monisi , malutką promeneusię
.
Pozdrawiam

Kopa roboty przy domu... , wszyscy byliśmy zajęci

Halino - już za póżno dawno.. , potem juz niemogłem zygasia spotkać...

Łukasz i Snieżka - ok , jak spotkam to może sie skuszę.. , ale ostatnia okazja mi przepadła... , dzięki za wszystkie wskazówki

Dewuko - a gdzie tam sie powieksza.. ? !

Przybyło mi 3 sztuki....

Fotki postaram sied zisiaj dodać..
Jeden bordowy z kremowymi kropkami po bokach.. , Storczykowa ma takiego

Słoneczka nie ma.. , ciemnica...

Wszystkie jak szalone puszczaja korzenie i liście , jeden puścił 8 korzeni

Pędzik mini marka rośnie , biały z duzymi kwiatami i różową warżką też ma nowego juz duzego pęda

Bordowe coudo , padło.. , żółty maluszek , ten najmnieszy co niekwitł też..

Pozdrawiam