Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sumak to straszna roślina :twisted:
Szaszłyki mniam ,mniam .
Dużo się u Ciebie zmieniło od mojego ostatniego pobytu . :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

WITAJ SABINKO teraz jakoś mało czasu na bieganie po ogrodach . Glicynia zawsze mi się podobała ,ale takiego wielkoluda nie mogła bym u siebie mieć ,bo nie miałaby się na czym oprzeć . Sabinko ,moje piwonie pomału zaczynają gubić płatki i tyle z nich zostanie -zielone listki . Powinny chociaż ze 2 miesiące kwitnąć żeby można się było nimi nacieszyć . Piękny jest ten Twój irysek taki niespotykany ma kolor
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Przyszłam Sabinko zobaczyć co porabiasz.
Świetnie sobie radzisz. :D Ogródek dzięki Twojej ciężkiej pracy zamienia się na miły zakątek. Masz też piękne roślinki np. choćby glicynię, której ja nie posiadam ale kto wie. :wink:
Jeżeli chodzi i koszenie to wsadzam patyki koło roślinek żeby mój szanowny M :shock: widział ale nie jestem wszyskiego w stanie oznaczyć więc chodzę za nim i staram się przekrzyczeć kosę a małe powierzcnie tnę ręcznymi nożycami.
Fajnie Ci wyszła ta pomalowana balustrada ;:333 .
Powodzenia w nowej pracy. :D
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elizabetko jak mam czas to wskoczę na chwilę na internet i odwiedzam kogo zdążę :D Ale coraz mniej czasu i ciężko na bieżąco to opanować. Więcej siedzi się w ogrodzie i spotyka z ludźmi, taka pora roku. Glicynia na razie ładna tfu tfu żeby nie zauroczyć. Patyczki gdzie nie gdzie też mam ale nie wszędzie :D

Jadziu, zawsze te najpiękniejsze kwiatki jakoś krótko kwitną, no szkoda ale co zrobić. A glicynię na drugi rok kupię jeszcze jedną i będzie sobie rosła jako drzewko, pręt metalowy zbrojeniowy, mocny i solidny czeka na te okazję :D

Ida, troszkę sie zmieniło a jakże ciekawa jestem jak będzie u mnie wyglądać za jakieś 2 lata :D

Jadziu1 , nie wiem jak to jest z tą glicynią ale Tomek kiedyś pisał, że radzi sobie dobrze w różnych warunkach o ile dobrze pamiętam. :D Czasami w dogodnych warunkach roślinki nam marnieją nie wiadomo dlaczego. Zobaczymy jak to będzie :D

Kasiu, moje piwonie będą różowe , ponoć :D Białe też bym chciała, wszystkie bym chciała :D

Edytko ja mam też chyba tylko 4 krzaczki lawendy i nic nie robię oprócz cięcia. Miałam zakupić nową i to w sporych ilościach ale nie dam rady pieniężnie, kupiłam co innego i pieniążki się rozeszły ale może chociaż po trochy mi się uda, zobaczymy :D
Teraz czekam na przesyłkę hortensji z allegro. Muszę sprawdzić tylko czy kupiłam bukietową czy drzewiastą, skleroza kurcze nie boli, żeby tak szybko zapomnieć. Ale na pewno będzie ładna o ile mi nie zmarnieje. Zresztą zakup zrobiłam u tego samego pana od którego kupiłam glicynię :D
Swieżo posadzone wiosną róże okrywowe też mają pełno pączków, czekam jak to wszystko rozkwitnie
:D Pąków za to nie ma żółta róża pnąca, ale może jeszcze dostanie, no mam nadzieję.

Na balkon wczoraj kupiłam pięć sztuk surfinii, takie blado fioletowe ale za to pięknie pachną.
Mam je w jednej długiej skrzynce. Potem muszę jeszcze wymyślić kwiatki do stojących doniczek. Ale po kolei , nie tak szybko :D

Jak nie będzie padać to może trochę dzisiaj pofocę :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Witaj Sabinko, zainteresowała mnie Twoja glicynia.Jak długo ją masz?
Ja kupiłam na wiosnę, małą sadzonkę i trochę się niecierpliwię, bo jeszcze nie wypuściła żadnego listka.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Moja pnąca róża w tamtym sezonie, który był jej I u mnie też nie kwitła ale teraz szaleje :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Sabinko właśnie wpadłam obejrzeć fotki- chyba za wcześnie? :lol:
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

pieknie i kolorowo a do tego i zmakowicie u ciebie:)..aż się chce spacerowac po twoim ogrodzie:)
piesio też bardzo sympatycznie wygląda.

pozdrawiam

Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Lila, glicynię kupiłam na wiosnę i już miała kilka listek. Rozwinęła sie chyba w tydzień czy dwa. Nie pamiętam Ale na razie ładnie idzie chociaż po przymrozkach niektóre listki są podniszczone:)

Edytko, no mam nadzieję, że i moja potem zaszaleje :D

Agnieszko, właśnie mąż wyjeżdżał z synem za granicę i porwali mi aparat ale zajrzę do siostry i od niej pożyczę. Normalnie zrobili mnie w konia a przecież niedługo piwonia rozkwitnie. Tak więc została mi tylko siostra na ratunek :D

Urszulko miło słyszeć takie słowo chociaż w moim przekonaniu jeszcze troszkę brakuje. Ale jak by nie było dla mnie mój ogródek to taki mały raj a pełne kolory to pewnie dopiero latem zabłysną :D

Tak więc fotki spróbuję zrobić niebawem.
Wczoraj niechcący kupiłam kilka aksamitek na grządkę bo moje tak wolno wschodzą a strasznie razi mnie puste miejsce. Jak jakaś głupia stałam w oknie bo padało i patrzyłam patrzyłam jak już ładnie jest w ogródku. Cmokałam sobie z lekka z radością :D
8 sztuk innego kolorku a nacieszyć sie nie mogłam.
No i czekam na tę hortensję. Jakaś Gandiflora czy coś koło tego, niby można prowadzić jako drzewko. No i mam problem bo jak ona ma mieć 2-3 metry wysokości to muszę się dobrze zastanowić gdzie posadzić. Niby miejsca dużo u mnie ale też nie chciałabym mieć wszystko na kupie bo lubię przestrzeń, no i muszę dobrze widzieć wszystko z tarasu lub okna. Myślę już nad tym 3 dni i sama jestem ciekawa co wymyślę:)
Obrazek
Może gdzieś obok bzu...albo blisko tego małego iglaczka na środku
Obrazek
Albo gdzieś obok agrestu
Obrazek
O tym iglaczku na środku myślałam, tylko, że on też potem wyrośnie.
No nie wiem, mam jeszcze kilka dni do zastanowienia :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D Widzę Sabinko, że tak jak ja, siedzisz i rozmyślasz gdzie co posadzić, ale dobrze, ze mamy na dzień dzisiejszy taką wiedzę i dostęp do niej... co jak rośnie i jak wygląda później....jako dorosłe...hmmm... kiedyś sadziłam jak popadło....a teraz się zastanawiam....i to nawet czasem za długo, bo roślinki kwitną mi w reklamówkach pod wanną z deszczówką...hihi :lol:
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

No i musiałam zajrzeć do Ciebie (robię wieczorny obchód) ciekawa jestem co wymyślisz w tym miejscu -mi się udało skopać trochę nowego placu ,bo jutro zakupy ;:26
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAJ SABINKO widzę ,że masz problem gdzie coś wsadzić . Ja kupiłam małe szdzonki i też się namyślałam gdzie coś wsadzę i nawet nie wiem czy znowu na jesień nie będę przesadzać hihihi . Ciesze się ,że wpadłaś do mie w odwiedzinki . Zupka kalarepkowa była smakowita . Miłego wieczoru i słodkich snów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Też szukam kwiatów do stojących doniczek. Nic mi nie odpowiada ostatnio :lol:
Może fuksja? Pokaż surfinie w skrzynce :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Sabinko a mi się spodobało Twoje stwierdzenie, " kupiłam niechcący kilka aksamitek" ;:112 ;:112 ;:112 .
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Sabina widziałam kilkuletni krzew hortensji Grandiflora - był baaardzo rozrośnięty.
Tak się złożyło, że od dziś jest też w moim ogródku :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”