Ogródek Bogusi177 - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kogra pisze:Bogusiu to dej namiary na to ciasto z truskawkami - może tyż upieka dlo rodziny ? :;230 :;230 :;230
Myślałach o cieście z czereśniami, ale mi kosy zjadły, bestóż jutro ida do sklepu i kupia sobie truskawki. ;:112
Grażynko jutro wstawia go do mojego wątku, bo chciałam fotka zrobić to mi baterie siadły a i z nochola mi leci ....kap kap ...łepetyna zaczyno boleć ,coś mie kręci a jutro trza do roboty ..... :roll:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia1 pisze:Bogusiu róża Hokus pokus jest PIĘKNA :roll: Szukałam w tym roku Wyszyńskiego ale niestety u nas nie było :? Mam nadzieję ,że jeszcze ją kupię :lol: Powinnaś zostać Hostową królewiczką :lol: . Ja dostałam naparstnicę od kochanych forumek i jak na razie rośnie bardzo ładnie myślę ,że zakwitnie , bardzo lubię te kwiaty :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie :lol:
Dziękuję Jadziu za odwiedziny ,gdzie mi tam do hostowej królewiczki ,ja dopiero zaczynam . :P zobacz u innych jakie mają :shock:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pora dzisiejszych fotek ,między innymi storczyk od Gabrysi ---choć fotka nie najlepszej jakości -ale dowód jest

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gabriela pisze:To Ci sie Boguśko nazbiyrało tych host... :shock:
Naparstnica też mosz tako trocha chudo...tako jak moja... :;230

Bogusiu- ja też w zeszłym roku miałam 2 hosty- a w tym roku mam już 9 odmian- to bardzo zaraźliwa choroba :lol:

Naparstnice kochają nawóz a szczególnie obornik :lol: Po dobrej dawce bardzo przytyją.Ja mam naparstnice w miejscu, gdzie kiedyś był gnojownik- wyrosły grube, mięsiste i cudnie kwitną ( zamieściłam w swoim wątku), w ogrodzie też niezłe, ale jakościowo słabsze- z przyczyn wiadomych nie mogę tam za bardzo obornikiem normalnym sypać, bo by się wejść do ogrodu nie dało :roll: , tylko już takim granulowanym, ale przyznaję, że to już nie to co prawdziwy, taki fest śmierdzący....... ;:112
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Bogusia,dobiłaś mnie tą cudną piwonią.Storczyk też piękny,ale ja mogę spokojnie na nie patrzeć-jeszcze ich nie pragnę.U mnie róże zastopowały,ale pączki przeurocze.Na Dz.Dziecka są rożki,ale jak zobaczę Twój przepis to może jeszcze coś dofyrlom.Pa!
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Boguśko, widzę, że już storczyk posadzony...
Ja niestety dopiero dzisiaj po południu idę posadzić pomidory i liliowca od Ciebie.
I też Ci nie dziękuję... Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Boguska! Tys tela tych host nzbiyrala coby sie zas innym zachcialo, pra? ;:113
Storczyk jest super, ale od Gabi to nie dziwota :D
A cos tej piwonii zrobiyla, zarowka zes ji wrazila do srodka? :shock:
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

Storczyk storczykiem (piękny oczywiście) ale fotka mokrej róży - mistrzostwo :) Normalnie cudna jest ;)
Dawid
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Bogusia z ty zowiści tyż żech pokozała hosty( ale dużo hihihi szt 12).

Izuś a ta żarówka to na mnie,coby mi doświecić.(Matko co za piwonia,jak Cie kiedy nawiedza,to już i po ni)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Piękne ,rozrośnięte hosty u Ciebie Bogusiu! Obejrzałam sobie z przyjemnością!
pozdrawiam. :roll:
Maryna.
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

evluk pisze:

Bogusiu- ja też w zeszłym roku miałam 2 hosty- a w tym roku mam już 9 odmian- to bardzo zaraźliwa choroba :lol:

Naparstnice kochają nawóz a szczególnie obornik :lol: Po dobrej dawce bardzo przytyją.Ja mam naparstnice w miejscu, gdzie kiedyś był gnojownik- wyrosły grube, mięsiste i cudnie kwitną ( zamieściłam w swoim wątku), w ogrodzie też niezłe, ale jakościowo słabsze- z przyczyn wiadomych nie mogę tam za bardzo obornikiem normalnym sypać, bo by się wejść do ogrodu nie dało :roll: , tylko już takim granulowanym, ale przyznaję, że to już nie to co prawdziwy, taki fest śmierdzący....... ;:112
Ewciu co do host to masz rację ---to choroba ,ale pożyteczna ,będziemy się wymieniać nadwyżkami :P
Dziękuję za rady związane z naparstnicami myślę ,że nawóz od kur nie zaszkodzi ,jeżeli go wkopię obok naparstnic :P
an-ka pisze:Bogusia,dobiłaś mnie tą cudną piwonią.Storczyk też piękny,ale ja mogę spokojnie na nie patrzeć-jeszcze ich nie pragnę.U mnie róże zastopowały,ale pączki przeurocze.Na Dz.Dziecka są rożki,ale jak zobaczę Twój przepis to może jeszcze coś dofyrlom.Pa!
Anko ,piwonia jak piwonia,trochę przedobrzona ,a przepis dałam do mojego wątku z ciastami :P
Dziołcha jo jest ciekawo czy przyjedziesz zrobimy zaś zlot forumek nic o tela
Gabriela pisze:Boguśko, widzę, że już storczyk posadzony...
Ja niestety dopiero dzisiaj po południu idę posadzić pomidory i liliowca od Ciebie.

I też Ci nie dziękuję... Obrazek
----no Gabryśko a wiysz jak żech mu przymiarka robiyła,żeby był w odpowiednim miejscu
---i co mosz już porobione na działce ?,
bo przy takiej pogodzie to bardzo nic nie idzie robić ,,,,żeby choć tak zimno nie było ..... :P
chatte pisze:Boguska! Tys tela tych host nzbiyrala coby sie zas innym zachcialo, pra? ;:113
Storczyk jest super, ale od Gabi to nie dziwota :D
A cos tej piwonii zrobiyla, zarowka zes ji wrazila do srodka? :shock:
Izuńko ,wiysz tak mnie jesienią naszło na te hosty ,że pozamawiałach ,choćby g...o :P no ale mom :P
No storczyk jest fajny ,a zresztą co Gabrysia mo nie fajne ?
Ona wszystko mo fajne :P
tengel27 pisze:Storczyk storczykiem (piękny oczywiście) ale fotka mokrej róży - mistrzostwo :) Normalnie cudna jest ;)
Dawidku ,jeden jedyny raz mi się tak udało różę uchwycić :shock: ale inni mają dużo lepsze fotki
Dawidku chciałam Cię poinformować ,że Twoje roślinki mają się u mnie dobrze macierzanka akurat kwitnie ,rozrosła się ładnie ,pysznogłówka jest bardzo okazała a płomienie mają pąki kwiatowe :P
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa pisze:Piękne ,rozrośnięte hosty u Ciebie Bogusiu! Obejrzałam sobie z przyjemnością!
pozdrawiam. :roll:
Maryna.
Maryniu byłam Ciebie ,po prostu brakło mi słów ,,dziękuję za odwiedziny i zapraszam znowu :P
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

Bogusiu to cieszę się bardzo. A płomienie hoduj, bo może się uśmiechnę kiedyś o sadzonkę - moje w tym roku pomarzły i wybiło kilka niedobitków. Nie wiem tylko czy coś z nich jeszcze będzie :(
Dawid
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

bogusia177 pisze: ----no Gabryśko a wiysz jak żech mu przymiarka robiyła,żeby był w odpowiednim miejscu
---i co mosz już porobione na działce ?,
bo przy takiej pogodzie to bardzo nic nie idzie robić ,,,,żeby choć tak zimno nie było ..... :P

płomienie mają pąki kwiatowe :P
Boguśko, już posadzone i troszka posprzątane na działce.
Ale za to teraz kości mie bolą...

A co to są płomienie ??? :shock:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabryśko ,płomienie to trytona ---dostałam ją w zeszłym roku na wiosnę od Dawida ,i już ma pąki kwiatowe :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”