evluk pisze:
Bogusiu- ja też w zeszłym roku miałam 2 hosty- a w tym roku mam już 9 odmian- to bardzo zaraźliwa choroba
Naparstnice kochają nawóz a szczególnie obornik

Po dobrej dawce bardzo przytyją.Ja mam naparstnice w miejscu, gdzie kiedyś był gnojownik- wyrosły grube, mięsiste i cudnie kwitną ( zamieściłam w swoim wątku), w ogrodzie też niezłe, ale jakościowo słabsze- z przyczyn wiadomych nie mogę tam za bardzo obornikiem normalnym sypać, bo by się wejść do ogrodu nie dało

, tylko już takim granulowanym, ale przyznaję, że to już nie to co prawdziwy, taki fest śmierdzący.......

Ewciu co do host to masz rację ---to choroba ,ale pożyteczna ,będziemy się wymieniać nadwyżkami :P
Dziękuję za rady związane z naparstnicami myślę ,że nawóz od kur nie zaszkodzi ,jeżeli go wkopię obok naparstnic :P
an-ka pisze:Bogusia,dobiłaś mnie tą cudną piwonią.Storczyk też piękny,ale ja mogę spokojnie na nie patrzeć-jeszcze ich nie pragnę.U mnie róże zastopowały,ale pączki przeurocze.Na Dz.Dziecka są rożki,ale jak zobaczę Twój przepis to może jeszcze coś dofyrlom.Pa!
Anko ,piwonia jak piwonia,trochę przedobrzona ,a przepis dałam do mojego wątku z ciastami :P
Dziołcha jo jest ciekawo czy przyjedziesz zrobimy zaś zlot forumek nic o tela
Gabriela pisze:Boguśko, widzę, że już storczyk posadzony...
Ja niestety dopiero dzisiaj po południu idę posadzić pomidory i liliowca od Ciebie.
I też Ci nie dziękuję...

----no
Gabryśko a wiysz jak żech mu przymiarka robiyła,żeby był w odpowiednim miejscu
---i co mosz już porobione na działce ?,
bo przy takiej pogodzie to bardzo nic nie idzie robić ,,,,żeby choć tak zimno nie było ..... :P
chatte pisze:Boguska! Tys tela tych host nzbiyrala coby sie zas innym zachcialo, pra?
Storczyk jest super, ale od Gabi to nie dziwota

A cos tej piwonii zrobiyla, zarowka zes ji wrazila do srodka?

Izuńko ,wiysz tak mnie jesienią naszło na te hosty ,że pozamawiałach ,choćby g...o :P no ale mom :P
No storczyk jest fajny ,a zresztą co Gabrysia mo nie fajne ?
Ona wszystko mo fajne :P
tengel27 pisze:Storczyk storczykiem (piękny oczywiście) ale fotka mokrej róży - mistrzostwo

Normalnie cudna jest ;)
Dawidku ,jeden jedyny raz mi się tak udało różę uchwycić

ale inni mają dużo lepsze fotki
Dawidku chciałam Cię poinformować ,że Twoje roślinki mają się u mnie dobrze macierzanka akurat kwitnie ,rozrosła się ładnie ,pysznogłówka jest bardzo okazała a płomienie mają pąki kwiatowe :P