Kochani już jestem przyznaję się bez bicia, że zaniedbałam wątek okrutnie brak czasu jest winowajcą fotki robię na bieżąco, tylko a to czasu nie było a to miałam chwilowy rozwód z netem ... :P i tak zleciało ale już się poprawiam i postaram się streścić w fotorelacji to, co działo się przez jakieś ostatnie 3 miesiące - w ogrodzie - rzecz jasna
No proszę...jak pięknie
a ja myślałam że Ty masz tylko kaktusy... a tu taka miła niespodzianka
U nas już to wszystko przekwitło-a teraz napatrzymy się u Ciebie...super
Grażynko miło mi Cię gościć w moim wątku fajnie , że wpadłaś A no ja uwielbiam wszystkie roślinki :P a w ogrodzie czuję się jak ryba w wodzie :P mam jeszcze skromną kolekcję storczyków I właśnie głównie ze względu na czas jaki trzeba poświęcić tym wszystkim roślinkom mam małe opóźnienia na forum
Iwonko ja właśnie poszalałam z zakupami tulipanowymi w tamtym roku gdybym miała gdzie to wszystko sadzić nakupowałabym jeszcze więcej
Tym razem pokazuję już najświeższe fotki
Maj 2009 - ciąg dalszy...
Zacznę od kwaśniej rabatki Zrobiłam tu małe "przemeblowanie" dokupiłam azalkę i rhododendrona :P tawułkę przesadziłam na sam koniec rabatki :P
Nowości:
Rhododendron 'Percy Wiseman' - zdjęcie nie oddaje w pełni jego kolorku - zrobiłam je troszkę za późno, gdy kolor już wyblakł Na początku kwitnienia kwiaty były lekko różowe z zółtymi środeczkami, po kilku dniach zmieniły kolor na kremowy taki kameleon
Azalia 'Feuerwerk'
I reszta mieszkańców kwaśnej rabatki:
Rhododendron 'Erato'
Azalia japońska 'Anne Frank'
Azalia 'Cannon's Double'
I moja duma - Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum'
Clematis 'Westerplatte'
Pierwsze irysy...
Pierwsza różyczka...
Róża pomarszczona wreszcie w tym roku zakwitła uchwyciłam ja w ostatnim momencie :P
No i doczekałam się magnolii, kwaśne roślinki w pięknych kolorach. Powojnik i irysy również. Pięknie teraz u Ciebie. Mam nadzieję, że czas pozwoli Ci teraz częściej z nami bywać
Pozdrawiam Dorota
Dorotko no to nas przetrzymałaś z tymi zdjęciami stosując napięcie powolutku pomalutku, co zdjęcie to piękniejsze, moja nowa miłość to rododendrony i azalie których MUSZĘ mieć więcej bo są tak piękne że dech zapiera...... u Ciebie podobają mi się bardzo ach bardzo, pięknie dobrałaś kolorystykę!
super ta altanka do odpoczynku
czym jeszcze nas zaskoczysz, bo wzdycham przy twoich zdjęciach oj wzdycham
Witaj miaaa Znam Cię z "doniczkowych", a tu proszę...piękny ogród Kwiaty wiosny...ach i och..fajnie było troszkę cofnąć się w czasie Kwaśna rabatka też rewelacja Nie przepadam za azaliowatymi, ale te kolory....chyba je polubię w końcu. Masz naprawdę piękny ogród!