Cześć Krzyś!
Murek jest super...!!! I to podwyższenie! Przede wszystkim mnie się wydaje, że u Ciebie to co łączy te style to są materiały- naturalne. I mur i źdródełko jest z kamieni, mimo, że inne w stylu, jest dyskretne, to nie betonowa fontanna itd.
To co najważniejsze - wydaje mi się, że o ile wszystkie rzeczy będziesz robił sam, jak Ty widzisz dane miejsce, to one będą spójne, mimo inspiracji różnymi zakątkami, roślinami z różnych stron świata...będa niespotykane, jak podróże w różne miejsca.
Momi zdaniem przy tego typu zabawie ogrodowej trzeba uważać, na mocne akcenty jakie dają kupione rzeczy- np. ławeczka. Od ich "zamkniętego"
stylu narzucającego się, niełatwo wtedy już uciec w ponowne zaufanie ogrodowym melanżom... Gdy sam coś robisz, Twój ogród oglądam z zainteresowaniem, ale już dodawanie do niego gotowych rzeczy, tu bym widziała raczej własnie ostrożność. A co do stylów- hulaj dusza! Byle radość niosło!
Poza tym wydaje mi się, że masz taką radość, pomysłowośćw przeglądaniu się w tych wielu zwierciadłach, że kiedy się nimi nacieszysz, - wtedy bedziesz wiedział dokąd iść dalej...Po prostu za dobrze Ci idzie robota w każdym z tych stylów!