Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

tu.ja pisze:Witaj Ziel-ona w moim ogródku! Chyba pierwszy raz do mnie trafiłaś... Dziękuję za słowa uznania, ale są chyba troszkę na wyrost... :wink:
Nie pierwszy, nie pierwszy :D Mam "swoje" ulubione ogrody, do których zaglądam często, tyle, że znaku po sobie żadnego nie zostawiam :wink: I nic nie jest na wyrost! Wszyscy to potwierdzą :D
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza
Piękny prezent w postaci Clematisa. Bedziesz miala pamiątkę- wspomnienie :D bardzo mile zresztą.
Ja mam tak z różami /na Dzień Kobiet dostałam/ posadzone i już mają pączki :D

Ewa
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iza, clematis 'JP II' ma ładny kolor i jak na razie nie chorował u mnie, choć niezbyt obfice kwitł. Ale może ciężka gleba w starym ogrodzie?
Irysa żółto-brązowego pewnie, że bym chciał, jeśli nadaje się do podziału. A czy trawiastego też masz dużego?
Pochwalę się, że kruszczyk ma pąki :!: Tak trochę śmiesznie zwieszone w dół, ale to chyba prawidłowo :?: Jestem ciekawy jego kwiatów.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

U Ciebie też desant?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś piękny prezent od dzieci :D wiedziały czym Ci sprawic radosc :D Wspaniała kępa irysów z połączeniu z liliowcem, świetne połączenie kolorków :D Kuklik i inkarwilla piękne :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Agness-te kępy irysów i liliowców to jeszcze są po poprzednikach - dlatego takie rozrośnięte. To jedne z niewielu kwiatach które tam rosły przede mną :wink:
Notoryczny desant bishopku. Po zimie trudno mi było znów się przyzwyczaić do tych hałasów na niebie.
Jacku u mnie też w dość ciężka gleba...Mam nadzieję, że sobie poradzi. Na irysy możesz liczyć. Wygląda na to, że Twój kruszczyk jest "lepszy". Na moim nie widać jeszcze pąków.
Ewuniu - mam cichą nadzieję, że będzie mnie cieszył kwiatami przez wiele lat.
Ziel-ona - to bardzo miłe być czymś ulubionym ogródkiem :D - dzięki. Od Ciebie jak widziałam też można "ściągnąć" kilka fajnych pomysłów. A te drzewa porośnięte bluszczem robią niesamowite wrażenie!

Obrazek - bodziszek żałobny "Samobor" kwitnie w najlepsze

Obrazek - uratowana przed śmiercią na budowie piwonia - pierwszy raz zakwitła

Obrazek Obrazek

Jakiś czas temu przy pieleniu leśnej rabaty znalazłam siewkę dębu. Posadziłam do doniczki i dam jej szansę urosnąć na piękne, duże drzewo. Jak urośnie na tyle, że będzie widoczna z daleka to zasadzimy gdzieś w odpowiednim miejscu :) bo jeden dąb na działce wystarczy. Na razie wygląda tak:
Obrazek
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Iza! Pięknie! i te dębowe inspiracje... :wink:
ja mam wszędzie siewki klonów.
I nie daję im szansy. :roll:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

A ja wiśni... :;230
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bishop pisze:A ja wiśni... :;230
Wiśni mam od cholery, ale to z drugiej strony działki, tam jeszcze dzicz panuje.
Wpadam tylko po te siewki, targam, tarmoszę i wyrywam dziada :twisted:
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Izo, kruszczyk od Ciebie też ma coś na kształt paków kwiatowych! Świeżutko posadzony, dzisiaj mu się przyjrzałam i oczom nie wierzę :shock:
Bodziszek "Samobor" jest piękny.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Miło Was wszystkich gościć!
Aga - niestety u mnie też siewek klonów i jesionów pod dostatkiem - to zasługa parku. Tym jednak życia nie daruję! Kilka siewek brzozy też już uśmierciłam :oops:
Wiśni na szczęście nie mam. Za to odrosty jabłoni i śliw doprowadzają mnie do pasji :twisted:
Aniu to świetnie! Mam nadzieję, że zadomowi się u Ciebie na dobre. Muszę przyjrzeć się swojemu - chociaż wcale nie wygląda jeszcze podejrzanie. W wolnej chwili poszukam zdjęć z zeszłego roku dla porównania.

U mnie dzisiaj pogoda "barowa" :evil: Miałam nadzieję na ogródkowy dzień, a tu tylko pada i kropi na zmianę. Na działce byłam króciutko ( wygnała mnie ulewa ) - posadziłam własne sadzonki białych cyni i koleusów. Zrobiłam kilka zdjęć.
Zakwitł pierwszy maczek kalifornijski siany jesienią - nasionka dostałam od Eli - Tija.
Obrazek

Ciekawa jestem jaki kolor będzie miał ten irys:
Obrazek

Irys holenderski mimo, że jest mocno podgryziony próbuje też zakwitnąć:
Obrazek

Żółte kwiatki pokazują już tojeście - rozesłana i kropkowana:
Obrazek Obrazek

Na koniec jeszcze jeden "żółtek" - kolejna kępa liliowców pokazuje swoje piękno:
Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izo, ładnie prezentują się liliowce :) Masz rację, że jeden dąb wystarczy :lol: :lol: To straszne śmieciuchy i często łapią różne choroby grzybowe. Toleruję je u siebie, bo dobrze pod nimi rosną rh :lol: :lol: Jeśli chcesz, mogę wysłać większą siewkę. Ciągle je usuwam.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iza dawno u Ciebie nie zostawiałam znaka , ale wiedz że odwiedzałam Twój ogród i podziwiałam kwiatuszki .
Przybiegłam jak tylko przeczytałam u siebie że zakwitł Ci pierwszy maczek , chciałam go zobaczyć a wiedziałam że wstawisz zdjęcie :wink: . Wiesz ja czekam też na te kolorowe bo siałam je po raz pierwszy , ciekawa jestem czy tak jak te pomarańczowe też wpadną w oko . Też mam takiego ciemnego iryska i zastanawiam się jaki będzie miał kolor .
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, maczka kalifornijskiego siałas jesienią do gruntu?
Mam nasionka( jeszcze nie wysiane :oops: )
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

Elu , ale cudnie i kolorowo jest u ciebie na działce, aż się chce po nim wędrować, po małej przerwie miałam co oglądać:) pozdrawiam cieplutko

Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”