W moim ogródeczku ... Halina,cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko

Pięknie wyglądają azalie i irliki i piwonie.
U mnie piwonie maja pączki jeszcze..

Ewa
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Piękne orliki, ładne kolory, szczególnie te pełne wyróżniają się a piwonie jakie piękne, mam taką samą ale ma tylko jeden kwiat, najwięcej miała aż trzy, jakaś nieudana. Azalijki również śliczne.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie i dziękuję, że odwiedzacie mój ogródeczek i za miłe słowa :D

Nasionka orlika pełnego fioletowego i różowego postaram się zebrać i chętnym z przyjemnością wyślę :lol:

Ta czerwona piwonia, to wczesna piwonia, kwitnie początkiem maja, a trzy lata temu zakwitła pod koniec kwietnia.

Moniko, ciekawa jestem w jakim kolorze piwonię kupiłaś :D Ja mam tę wczesną czerwoną i późniejszą białą i różową. Najbardziej lubię różową, bo pięknie pachnie, czuć ją z daleka :D

Halinko, dziękuję ślicznie :lol: Zaraz postaram się poprawić nazwę, może się uda :D

Joluś, dziękuję za miłe słowa :D Ja też wielu nazw roślinek, które mam, nie znam :oops:

Grażynko, jak tylko zakwitną, to dodam zdjęcia, ale one chyba są późniejsze, bo żółty żarnowiec już przekwita, a różowy i czerwony dopiero zaczyna się zielenić.

Zeniu, daj jeszcze szansę tej piwonii :D
Ja moimi piwoniami specjalnie się nie przejmuję. Jesienią ścinam i przykrywam gałązkami świerkowymi, a od maj do września obficie podlewam.
Nie chorują, ładnie kwitną, nawet pod drzewami.

Agnieszko, pięknie dziękuję, w najbliższym czasie wybiorę się do Twojego ogrodu :D Z Twojego ogrodu najbardziej utkwił mi w pamięci cudny ciemiernik kropkowany, gdybyś kiedyś miała jego małe sieweczki, to bardzo proszę :-D
Sasanki mam fioletowe, kremowe i różowe. Gdybyś miała w innym kolorze, to bardzo proszę o nasionka :lol:
Czy nasiona sasanek już się zbiera ? Ja, jestem jeszcze nie wprawiona w zbieraniu nasion dlatego pytam :oops:

Ewuniu, moje różowe i białe piwonie, też mają jeszcze pąki, to tylko, ta jedna, tak wcześnie kwitnie :lol:

Irenko, pięknie dziękuję za miłe słowa :-D

Tess, cieszę się i dziękuję :-D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Prześliczne wszystkie: azalie, wielosił, orliki, piwonie i jakieś bylinki :wink: które wyglądają na prima sort :wink:
Miłego wieczoru Halinko
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witaj Halinko!
Przebiegłam przez Twój ogród, ale widziałam wszystko! Rabatka kwiatowa dlaczego jest tymczasowa? Przeciez nic jej nie brakuje ;:333 Masz duzo rozrosnietych już krzewów i całkiem sporych drzew - zazdroszczę. Duzo pieknych bylin, które ubarwiaja ogród, zwłaszcza azalie :D
Wyjatkowe masz też orliki. Szczególnie jednak wpadł mi w oko wilczomlecz złocisty. Czy on Ci sie nie rozrasta zbyt intensywnie?
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, dziękuję :lol:

Izuniu, ojjj, rozrasta się ten wilczomlecz złocisty, rozrasta :lol: Byłabym szczęśliwa, gdybym mogła wysłać go do Ciebie :D

Dla Grażynki, z wczorajszego dnia, gałązki żarnowca różowego i czerwonego, które zaczynają kwitnąć :lol:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halina Kwak pisze:
Agnieszko, pięknie dziękuję, w najbliższym czasie wybiorę się do Twojego ogrodu :D Z Twojego ogrodu najbardziej utkwił mi w pamięci cudny ciemiernik kropkowany, gdybyś kiedyś miała jego małe sieweczki, to bardzo proszę :-D
Sasanki mam fioletowe, kremowe i różowe. Gdybyś miała w innym kolorze, to bardzo proszę o nasionka :lol:
Czy nasiona sasanek już się zbiera ? Ja, jestem jeszcze nie wprawiona w zbieraniu nasion dlatego pytam :oops:
Halinko nasionka sasanek zbiera się wtedy, gdy zmieniają kolor z zielonego na taki szaro-brązowy i przy dotknięciu leciutko odchodzą od łodyżki. U mnie jeszcze nie są dojrzałe, jeszcze muszę poczekać na zbiór, ale u mnie jest późniejsza wegetacja i później mi zakwitły. Jeśli możesz to wyślij mi zdjęcia Twoich sasanek na pw, to przyślę Ci nasionka innych kolorków niż masz, ja mam ich chyba 5 czy 6 .
Halinko ciemierniczka mam dopiero posadzonego tej wiosny, dostałam go kwitnacego od Oli, mam nadzieję, że się wysieje, jeśli tak to na pewno dostaniesz sadzoneczki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko, ależ żarnowce- cudowne :shock: :D nawet nie wiedziałam, że to jest taki piękny krzewik :shock:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, ślicznie dziękuję, jutro sprawdzę nasionka sasanek :D

A oto moje sasanki :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, chętnie wyślę Ci nasionka tych żarnowców :lol:
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Ach jaki piękny kolor tego żarnowca. Kiedy będzie w pełnej krasie pokaż go nam. Sasanki śliczniutkie.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

śliczny Żarnowiec - takiego koloru nie widziałam :shock:
Sasanki miodzio :roll: :wink:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Halinko. Piękne kolory kwiatów żarnowca. Czy jego można przycinać i formować?
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ładne masz Halinko żarnowce!U mnie" nie wypaliły".Purpurowy po 2 sezonach - wymarzł a żółty zjadła nornica korzenie i tak zakończyłam przygodę z nimi,chociaż bardzo je lubię.Szczególnie jako"solówki" na tle trawnika.Cudne!Ładnie u Ciebie , kolorowo a zresztą to przecież MAJ i każdy "badylek" nas cieszy!Nie tylko oko ale i duszę - czyż nie?
pozdrawiam Cię serdecznie.
Maryna. :roll:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, piękne sasanki :) Widać, że żarnowce dobrze się u Ciebie czują, takie dorodne :) Piwonię kupiłam białą z pąkami. Nie wiem, jaka odmiana, bo tylko kolor był napisany na kartce. Jestem ciekawa, czy rzeczywiście będzie biała :lol: :lol:
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”