W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie i dziękuję, że odwiedzacie mój ogródeczek i za miłe słowa
Nasionka orlika pełnego fioletowego i różowego postaram się zebrać i chętnym z przyjemnością wyślę
Ta czerwona piwonia, to wczesna piwonia, kwitnie początkiem maja, a trzy lata temu zakwitła pod koniec kwietnia.
Moniko, ciekawa jestem w jakim kolorze piwonię kupiłaś
Ja mam tę wczesną czerwoną i późniejszą białą i różową. Najbardziej lubię różową, bo pięknie pachnie, czuć ją z daleka 
Halinko, dziękuję ślicznie
Zaraz postaram się poprawić nazwę, może się uda
Joluś, dziękuję za miłe słowa
Ja też wielu nazw roślinek, które mam, nie znam 
Grażynko, jak tylko zakwitną, to dodam zdjęcia, ale one chyba są późniejsze, bo żółty żarnowiec już przekwita, a różowy i czerwony dopiero zaczyna się zielenić.
Zeniu, daj jeszcze szansę tej piwonii
Ja moimi piwoniami specjalnie się nie przejmuję. Jesienią ścinam i przykrywam gałązkami świerkowymi, a od maj do września obficie podlewam.
Nie chorują, ładnie kwitną, nawet pod drzewami.
Agnieszko, pięknie dziękuję, w najbliższym czasie wybiorę się do Twojego ogrodu
Z Twojego ogrodu najbardziej utkwił mi w pamięci cudny ciemiernik kropkowany, gdybyś kiedyś miała jego małe sieweczki, to bardzo proszę 
Sasanki mam fioletowe, kremowe i różowe. Gdybyś miała w innym kolorze, to bardzo proszę o nasionka
Czy nasiona sasanek już się zbiera ? Ja, jestem jeszcze nie wprawiona w zbieraniu nasion dlatego pytam
Ewuniu, moje różowe i białe piwonie, też mają jeszcze pąki, to tylko, ta jedna, tak wcześnie kwitnie
Irenko, pięknie dziękuję za miłe słowa
Tess, cieszę się i dziękuję

Nasionka orlika pełnego fioletowego i różowego postaram się zebrać i chętnym z przyjemnością wyślę

Ta czerwona piwonia, to wczesna piwonia, kwitnie początkiem maja, a trzy lata temu zakwitła pod koniec kwietnia.
Moniko, ciekawa jestem w jakim kolorze piwonię kupiłaś

Halinko, dziękuję ślicznie

Joluś, dziękuję za miłe słowa

Grażynko, jak tylko zakwitną, to dodam zdjęcia, ale one chyba są późniejsze, bo żółty żarnowiec już przekwita, a różowy i czerwony dopiero zaczyna się zielenić.
Zeniu, daj jeszcze szansę tej piwonii

Ja moimi piwoniami specjalnie się nie przejmuję. Jesienią ścinam i przykrywam gałązkami świerkowymi, a od maj do września obficie podlewam.
Nie chorują, ładnie kwitną, nawet pod drzewami.
Agnieszko, pięknie dziękuję, w najbliższym czasie wybiorę się do Twojego ogrodu

Sasanki mam fioletowe, kremowe i różowe. Gdybyś miała w innym kolorze, to bardzo proszę o nasionka

Czy nasiona sasanek już się zbiera ? Ja, jestem jeszcze nie wprawiona w zbieraniu nasion dlatego pytam

Ewuniu, moje różowe i białe piwonie, też mają jeszcze pąki, to tylko, ta jedna, tak wcześnie kwitnie

Irenko, pięknie dziękuję za miłe słowa

Tess, cieszę się i dziękuję

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko!
Przebiegłam przez Twój ogród, ale widziałam wszystko! Rabatka kwiatowa dlaczego jest tymczasowa? Przeciez nic jej nie brakuje
Masz duzo rozrosnietych już krzewów i całkiem sporych drzew - zazdroszczę. Duzo pieknych bylin, które ubarwiaja ogród, zwłaszcza azalie 
Wyjatkowe masz też orliki. Szczególnie jednak wpadł mi w oko wilczomlecz złocisty. Czy on Ci sie nie rozrasta zbyt intensywnie?
Przebiegłam przez Twój ogród, ale widziałam wszystko! Rabatka kwiatowa dlaczego jest tymczasowa? Przeciez nic jej nie brakuje

Wyjatkowe masz też orliki. Szczególnie jednak wpadł mi w oko wilczomlecz złocisty. Czy on Ci sie nie rozrasta zbyt intensywnie?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko nasionka sasanek zbiera się wtedy, gdy zmieniają kolor z zielonego na taki szaro-brązowy i przy dotknięciu leciutko odchodzą od łodyżki. U mnie jeszcze nie są dojrzałe, jeszcze muszę poczekać na zbiór, ale u mnie jest późniejsza wegetacja i później mi zakwitły. Jeśli możesz to wyślij mi zdjęcia Twoich sasanek na pw, to przyślę Ci nasionka innych kolorków niż masz, ja mam ich chyba 5 czy 6 .Halina Kwak pisze:
Agnieszko, pięknie dziękuję, w najbliższym czasie wybiorę się do Twojego ogroduZ Twojego ogrodu najbardziej utkwił mi w pamięci cudny ciemiernik kropkowany, gdybyś kiedyś miała jego małe sieweczki, to bardzo proszę
Halinko ciemierniczka mam dopiero posadzonego tej wiosny, dostałam go kwitnacego od Oli, mam nadzieję, że się wysieje, jeśli tak to na pewno dostaniesz sadzoneczki

Ach jaki piękny kolor tego żarnowca. Kiedy będzie w pełnej krasie pokaż go nam. Sasanki śliczniutkie.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko. Piękne kolory kwiatów żarnowca. Czy jego można przycinać i formować?
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ładne masz Halinko żarnowce!U mnie" nie wypaliły".Purpurowy po 2 sezonach - wymarzł a żółty zjadła nornica korzenie i tak zakończyłam przygodę z nimi,chociaż bardzo je lubię.Szczególnie jako"solówki" na tle trawnika.Cudne!Ładnie u Ciebie , kolorowo a zresztą to przecież MAJ i każdy "badylek" nas cieszy!Nie tylko oko ale i duszę - czyż nie?
pozdrawiam Cię serdecznie.
Maryna.
pozdrawiam Cię serdecznie.
Maryna.