Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu. Piekny kolor ma Twój orlik. Ja dziś pryskałam róże, grusze i porzeczko-agrest, gdyż pojawiły się mszyce. Wygląda, że w tym roku z powodu suszy będzie dużo robactwa w ogrodach. A mrówek jest zatrzęsienie. Nie wiedziałam, że mszyce mogą tez być na truskawkach. Może to coś innego?
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluś :D gdzieś zagubiłaś mi się w tym tłumie Forumowym :wink: ale już Cię znalazłam ;:87

Zaraz nadrobię zaległości ... pospaceruję trochę, pooglądam ... :D :D bo widzę, że jest już co oglądać :D
Coraz piękniej u Ciebie ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ada.kj pisze:Jolu. Piekny kolor ma Twój orlik. Ja dziś pryskałam róże, grusze i porzeczko-agrest, gdyż pojawiły się mszyce. Wygląda, że w tym roku z powodu suszy będzie dużo robactwa w ogrodach. A mrówek jest zatrzęsienie. Nie wiedziałam, że mszyce mogą tez być na truskawkach. Może to coś innego?
Robactwa może więcej ale za to ślimaków mniej :)
A Jola pewnie na działce :?: .....
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Witaj cie moi mili goście Jacku, Aanulko i Ado ;:79
Jacek P.... pisze:
ada.kj pisze:Nie wiedziałam, że mszyce mogą tez być na truskawkach. Może to coś innego?
Robactwa może więcej ale za to ślimaków mniej :)
A Jola pewnie na działce :?: .....
Jacku zgadłeś :lol: Na działce...Sadziłam dzisiaj pomidory :lol: W nocy troszkę pokropiło, ale za wiele ziemi to nie zmoczyło :?
Ado na truskawkach na pewno mam mszyce :evil: Pryskałam wczoraj taką miksturą ciepła woda, ocet i płyn do naczyń...Dzisiaj sprawdzałam....Są jeszcze :evil: Troszkę mniej, ale są...Sąsiadka prysnęła drzewka środkiem KARATE i u niej już nie ma.....Czyżbym i ja musiała chemią???
AAnulko miło mi będzie jak pospacerujesz po mojej działce :lol: Zapraszam..

Pokaże Wam jakiego mam pomidorka na jednym krzaczku....Ma cały 1 cm średnicy :lol: :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Takie oczy :shock: zrobiłam na widok pomidora. Moje wciąż malutkie. Chyba nie mam ręki do nich :(
Kwiatki pięknie prezentują się w tych pastelowych kolorach. U mnie na razie mszyc nie ma, ale mrówek różnej maści mam zatrzęsienie. U mnie dzisiaj pada już dobrych kilka godzin. I dobrze! Już miałam dość tego ciągłego podlewania.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluś strasznie dawno nie byłam u Ciebie i widzę jak się u Ciebie zrobiło pięknie ;:109 tyle kwitnących piękności i altaneczka śliczna, taka przytulna ;:91
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu już pomidorek :shock: :shock: :shock: o rany, ale się spieszą Twoje warzywka :D Inkarwilla prześliczna, muszę i ja sobie sprawić tę roślinkę :D bo bardzo mi się podoba :D Anemonek śliczny, moje niestety nie przetrwały zimy :( orliki też piękne :D A to paskudztwo mszyce już pojawiły się na moich czereśniach, na różach jeszcze nie, ale za to drogę do nich odnalazł skoczek różany :? i niestety szykuje się pryskanko :evil:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Iza jakoś tak się składa, że najwięcej kwitnących roślin mam w kolorze różowym lub fioletowym..
A mrówek to też mam troszkę, ale ostatnio wkurza mnie nornica.. :evil: Ryje jak wściekła...Najpierw poryła mi pod tujami i cztery uschły :( Teraz ryje na skarpie i strasznie grasuje obok host :evil: Nie wiem tylko one są jej przysmakiem????
jolla500 bardzo mi miło, że zajrzałas...Przyznaję, że nie jestem w stanie obskoczyć wielu ogrodów, które chciałabym.. :lol:
AGNESS inkarvilla też mi sie podoba, mam dwie, ale druga jakoś ciężko się aklimatyzuje i nie kwitnie.. Anemonki sadziłam jesienia bez moczenia i nie wiem czy czasem nie powsadzałam ich do góry nogami :oops: więc na razie jest tylko jeden...
A pomidorek to i mnie zdziwił...Jest taki maleńki :lol:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Qurcze :evil: Moja mikstura na mszyce nie za wiele pomogła...A wczoraj patrzę, a tu na wisience się też rozpanoszyła :x i to jak... :twisted: Tak, że dzisiaj pryskanko preparatem :?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jolu obsadź sobie ten murek zwisającymi roślinami będzie ładnie
wyglądać.Chodnik musi być koniecznie by wygodnie się chodziło w koło domku.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

danutab pisze:Jolu obsadź sobie ten murek zwisającymi roślinami będzie ładnie
wyglądać.Chodnik musi być koniecznie by wygodnie się chodziło w koło domku.
Danusiu murek na pewno obsadzę...jeszcze do końca nie mam koncepcji jakie roślinki posadzić... A chodniczek będzie :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Pomidorki już kwitną i owocują :shock: :?: Super :!: Ja zdecydowałem się na 'Koraliki' i chyba będę miał parę krzaczków :) .
Dziś też odkryłem panoszące się mrówki na rabatce półcienistej. Muszę się przyjrzeć, czy nie robią szkód, bo jak nie, to zostawię je w spokoju. A o nornicach to już nawet nie wspomnę. Na szczęście moja kotka dzielnie je odławia (i mi przynosi)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu piękne kwiaty pokazujesz, ta inkarwilla jest wyjątkowa, anemon ładny i tak wcześnie kwitnie, u mnie dopiero listki wychodzą. Pomidorek pewnie urośnie kilogramowy.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Jacku, Irenko fajnie, że zajrzeliście :lol:
Jacek P.... pisze:Dziś też odkryłem panoszące się mrówki na rabatce półcienistej. Muszę się przyjrzeć, czy nie robią szkód, bo jak nie, to zostawię je w spokoju. A o nornicach to już nawet nie wspomnę. Na szczęście moja kotka dzielnie je odławia (i mi przynosi)
Jacku u mnie mrówki też się panoszą...Spacerują np. po piwonii, ale wyczytałam, że to normalne :? tylko że niektóre pąki zrobiły się czarne i zaschnięte :( Czy to przez mrówki???
A na nornice kupiłam dzisiaj brzęczek solarny :lol:...., może to ją przegoni :wink:
Irenko inkarvilla też mi się podoba, niestety był tylko jeden kwiatuszek, który już opadł :( ..Anemonek też już przekwitł...
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Dzisiaj padał deszcz po południu ;:50 więc prace ziemne na działce wstrzymane :lol:

Wczoraj przygotowałam sobie miejsce pod ścieżkę /trawiastą/ wzdłuż rabaty na skarpie ...Na zdjęciu widać też kawałek murka nad którym chcę posadzić roślinki...

Obrazek

To widoki ogólne części działki...
Obrazek Obrazek

Część rabaty na skarpie i kwitnące irysy..
Obrazek Obrazek Obrazek

Miłego wieczoru.. :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”