Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu. Piekny kolor ma Twój orlik. Ja dziś pryskałam róże, grusze i porzeczko-agrest, gdyż pojawiły się mszyce. Wygląda, że w tym roku z powodu suszy będzie dużo robactwa w ogrodach. A mrówek jest zatrzęsienie. Nie wiedziałam, że mszyce mogą tez być na truskawkach. Może to coś innego?
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Robactwa może więcej ale za to ślimaków mniejada.kj pisze:Jolu. Piekny kolor ma Twój orlik. Ja dziś pryskałam róże, grusze i porzeczko-agrest, gdyż pojawiły się mszyce. Wygląda, że w tym roku z powodu suszy będzie dużo robactwa w ogrodach. A mrówek jest zatrzęsienie. Nie wiedziałam, że mszyce mogą tez być na truskawkach. Może to coś innego?

A Jola pewnie na działce

Witaj cie moi mili goście Jacku, Aanulko i Ado
Na działce...Sadziłam dzisiaj pomidory
W nocy troszkę pokropiło, ale za wiele ziemi to nie zmoczyło
Ado na truskawkach na pewno mam mszyce
Pryskałam wczoraj taką miksturą ciepła woda, ocet i płyn do naczyń...Dzisiaj sprawdzałam....Są jeszcze
Troszkę mniej, ale są...Sąsiadka prysnęła drzewka środkiem KARATE i u niej już nie ma.....Czyżbym i ja musiała chemią???
AAnulko miło mi będzie jak pospacerujesz po mojej działce
Zapraszam..
Pokaże Wam jakiego mam pomidorka na jednym krzaczku....Ma cały 1 cm średnicy

Jacku zgadłeśJacek P.... pisze:Robactwa może więcej ale za to ślimaków mniejada.kj pisze:Nie wiedziałam, że mszyce mogą tez być na truskawkach. Może to coś innego?![]()
A Jola pewnie na działce.....

Ado na truskawkach na pewno mam mszyce

AAnulko miło mi będzie jak pospacerujesz po mojej działce

Pokaże Wam jakiego mam pomidorka na jednym krzaczku....Ma cały 1 cm średnicy

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Takie oczy
zrobiłam na widok pomidora. Moje wciąż malutkie. Chyba nie mam ręki do nich
Kwiatki pięknie prezentują się w tych pastelowych kolorach. U mnie na razie mszyc nie ma, ale mrówek różnej maści mam zatrzęsienie. U mnie dzisiaj pada już dobrych kilka godzin. I dobrze! Już miałam dość tego ciągłego podlewania.

Kwiatki pięknie prezentują się w tych pastelowych kolorach. U mnie na razie mszyc nie ma, ale mrówek różnej maści mam zatrzęsienie. U mnie dzisiaj pada już dobrych kilka godzin. I dobrze! Już miałam dość tego ciągłego podlewania.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu już pomidorek
o rany, ale się spieszą Twoje warzywka
Inkarwilla prześliczna, muszę i ja sobie sprawić tę roślinkę
bo bardzo mi się podoba
Anemonek śliczny, moje niestety nie przetrwały zimy
orliki też piękne
A to paskudztwo mszyce już pojawiły się na moich czereśniach, na różach jeszcze nie, ale za to drogę do nich odnalazł skoczek różany
i niestety szykuje się pryskanko 

Iza jakoś tak się składa, że najwięcej kwitnących roślin mam w kolorze różowym lub fioletowym..
A mrówek to też mam troszkę, ale ostatnio wkurza mnie nornica..
Ryje jak wściekła...Najpierw poryła mi pod tujami i cztery uschły
Teraz ryje na skarpie i strasznie grasuje obok host
Nie wiem tylko one są jej przysmakiem????
jolla500 bardzo mi miło, że zajrzałas...Przyznaję, że nie jestem w stanie obskoczyć wielu ogrodów, które chciałabym..
AGNESS inkarvilla też mi sie podoba, mam dwie, ale druga jakoś ciężko się aklimatyzuje i nie kwitnie.. Anemonki sadziłam jesienia bez moczenia i nie wiem czy czasem nie powsadzałam ich do góry nogami
więc na razie jest tylko jeden...
A pomidorek to i mnie zdziwił...Jest taki maleńki
A mrówek to też mam troszkę, ale ostatnio wkurza mnie nornica..

jolla500 bardzo mi miło, że zajrzałas...Przyznaję, że nie jestem w stanie obskoczyć wielu ogrodów, które chciałabym..

AGNESS inkarvilla też mi sie podoba, mam dwie, ale druga jakoś ciężko się aklimatyzuje i nie kwitnie.. Anemonki sadziłam jesienia bez moczenia i nie wiem czy czasem nie powsadzałam ich do góry nogami

A pomidorek to i mnie zdziwił...Jest taki maleńki

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Pomidorki już kwitną i owocują
Super
Ja zdecydowałem się na 'Koraliki' i chyba będę miał parę krzaczków
.
Dziś też odkryłem panoszące się mrówki na rabatce półcienistej. Muszę się przyjrzeć, czy nie robią szkód, bo jak nie, to zostawię je w spokoju. A o nornicach to już nawet nie wspomnę. Na szczęście moja kotka dzielnie je odławia (i mi przynosi)

Dziś też odkryłem panoszące się mrówki na rabatce półcienistej. Muszę się przyjrzeć, czy nie robią szkód, bo jak nie, to zostawię je w spokoju. A o nornicach to już nawet nie wspomnę. Na szczęście moja kotka dzielnie je odławia (i mi przynosi)
Jacku, Irenko fajnie, że zajrzeliście
tylko że niektóre pąki zrobiły się czarne i zaschnięte
Czy to przez mrówki???
A na nornice kupiłam dzisiaj brzęczek solarny
...., może to ją przegoni
Irenko inkarvilla też mi się podoba, niestety był tylko jeden kwiatuszek, który już opadł
..Anemonek też już przekwitł...

Jacku u mnie mrówki też się panoszą...Spacerują np. po piwonii, ale wyczytałam, że to normalneJacek P.... pisze:Dziś też odkryłem panoszące się mrówki na rabatce półcienistej. Muszę się przyjrzeć, czy nie robią szkód, bo jak nie, to zostawię je w spokoju. A o nornicach to już nawet nie wspomnę. Na szczęście moja kotka dzielnie je odławia (i mi przynosi)

A na nornice kupiłam dzisiaj brzęczek solarny

Irenko inkarvilla też mi się podoba, niestety był tylko jeden kwiatuszek, który już opadł

Dzisiaj padał deszcz po południu
więc prace ziemne na działce wstrzymane
Wczoraj przygotowałam sobie miejsce pod ścieżkę /trawiastą/ wzdłuż rabaty na skarpie ...Na zdjęciu widać też kawałek murka nad którym chcę posadzić roślinki...

To widoki ogólne części działki...

Część rabaty na skarpie i kwitnące irysy..

Miłego wieczoru..

Wczoraj przygotowałam sobie miejsce pod ścieżkę /trawiastą/ wzdłuż rabaty na skarpie ...Na zdjęciu widać też kawałek murka nad którym chcę posadzić roślinki...

To widoki ogólne części działki...

Część rabaty na skarpie i kwitnące irysy..

Miłego wieczoru..