Z kwiatowego dworku "M & M" cz.1
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z kwiatowego dworku M
Nawet liliowce już zaczynają kwitnąć w twoim ogródku , chyba jest tam cieplej niż u mnie bo nawet nie mają pąków ,, śliczny kolor laku ,mam żółte i czerwono -bordowe .. trzykrotki tez mają pąki nawet hosta o pięknych liściach ma ciekawe kwiaty .. u mnie natomiast zaczynają kwitnąć irysy , życzę słonecznnych dni w ogródku u mnie znowu popadało , można zacząć już flancować astry i cynie ,,,,
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Marysiu u mnie jest zawsze trochę cieplej jak w innych regionach , róże też niebawem rozkwitną, ten liliowiec jest stary i dlatego a lak mam tylko jeden ciekawa jestem jak się rozmnaża ma może nasionka
bo chętnie bym wymieniła na twoje kolorki a ta biała to incarvillea , u mnie też wczoraj popadało i jest bardzo mokro.
Ewuś to jest Antioch też się cieszę bo jako pierwsza zacznie kwitnąć

Ewuś to jest Antioch też się cieszę bo jako pierwsza zacznie kwitnąć

- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Z kwiatowego dworku M
również kupiłam inkarwile ,ze względu na ładne liście ,nawet nie wiedziałam jak się nazywa i jak kwitnie , też chętnie sie cos o niej dowiem nawet nie wiem jaki będzie miała kolor , biały jest śliczny ..... Laki natomiast sieje z nasionek , zbieram gdy przekwitnie i od razu wysiewam do ziemi ,jeszcze na jesieni flancuje je na rabaty albo przesadzam do małych doniczek i na wiosnę przesadzam ..
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Aniu od wiosny mam ją pierwszy raz rośnie bezproblemowo i już długo kwitnie różowa bo ją wsadziłam jeszcze w marcu do doniczki i trzymałam w domu a białą kupiłam później i teraz dopiero zaczyna kwitnąć są piękne warto je mieć, a to różowa dzisiaj robione zdjęcie

Marysiu czy mogłabyś pozbierać trochę dla mnie tych nasionek a ja dla ciebie

Marysiu czy mogłabyś pozbierać trochę dla mnie tych nasionek a ja dla ciebie