Moje storczyki

ODPOWIEDZ
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu
Chyba coś się dzieje , dobrego, ruszyły po drożdżach z kopyta, są spore przyrosty w liściach oraz wykluwają się nowe pędy kwiatowe. Oraz bardzo ważne dla mnie magnolie prawie wszystkie maja takie piękne bujne listki /tylko jedna jakiś zdechlak/ ale niebawem 3 porcja więc myślę że i ona odżyje. ;:180 ;:180 ;:180 za rady. A jeszcze sabotki po wodzie z jajek oraz skorupkach to w ogóle idą jak burza . Serio to pomaga, jestem pewna. ;:33 . Może i ja zażyje takiej mikstury, bo jakaś niskopienna urosłam hi, hi
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirko, gratuluję nowych kwiatków i rozrostu "starych". Mam od niedawna jednego sabotka i dlatego specjalnie nie wczytywałam sie w porady dotyczące podlewania go wodą z drożdzami czy z jajek. Dlatego mam prośbę, skoro u swoich kwiatków widzisz pozytywne efekty działania tych specyfików, przypomnij mi jak używa się tych mieszanek ? :oops:
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

MirkaS pisze:Bogusiu
Chyba coś się dzieje , dobrego, ruszyły po drożdżach z kopyta, są spore przyrosty w liściach oraz wykluwają się nowe pędy kwiatowe. Oraz bardzo ważne dla mnie magnolie prawie wszystkie maja takie piękne bujne listki /tylko jedna jakiś zdechlak/ ale niebawem 3 porcja więc myślę że i ona odżyje. ;:180 ;:180 ;:180 za rady. A jeszcze sabotki po wodzie z jajek oraz skorupkach to w ogóle idą jak burza . Serio to pomaga, jestem pewna. ;:33 . Może i ja zażyje takiej mikstury, bo jakaś niskopienna urosłam hi, hi
Mirko na ludzi to chyba nie działa bo ja jak byłam mała to jadłam drożdźe i nic nie pomogło bo też urosłam niskopienna :wink: :x

Cieszę się , że kwiatki rosną . :lol: po tych miksturach.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
bogumila
1000p
1000p

Post »

Moje storczyki szaleją . Vanda wypuszcza następnego listka . :roll:
Obrazek
phalaenopsis wypuszcza pęd kwiatowy (kolor niespodzianka) , a myślałam już , że go stracę spryskałam miedzianem bo myślałam , że złapał jakiegoś grzyba .
Obrazek
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
balbinka1772
200p
200p
Od: 29 lis 2008, o 18:59

Post »

Bogusiu,miedzianem na grzyby?Jak to działa?
Ania

Moje zieloniutkie i nie tylko
Poszukuję szczepek fikusów.
bogumila
1000p
1000p

Post »

Aniu miedzian 50WP jest środkiem grzybobójczym .
Dowiedziałam się , że dobrze działa na storczyki oraz inne kwiaty . Tego właśnie phalaenopsisa dostałam w dośc lichym stanie dwa miesiące temu i przy liściu miał pęknięcie które wyglądało brzydko i za radą osoby z którą się wymieniam kwiatkami popryskałam go midzianem w odstępie 7 dni i to pomaga . Miedzianem spryskuję też inne kwiaty domowe oraz ogrodowe .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
balbinka1772
200p
200p
Od: 29 lis 2008, o 18:59

Post »

Ja jak na razie miedzian stosowałam na drzewa owocowe i pomidory.Wychodzi na to,że muszę poszerzyć zakres jego działania :lol: .
Bogusiu,dziękuję bardzo za wytłumaczenie.
Ania

Moje zieloniutkie i nie tylko
Poszukuję szczepek fikusów.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Dziewczyny kochane potwierdzam skuteczność miedzianu ;:80
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Witaj Bogusiu !
A ta twoja Vandeczka to czasami nie ma za dużo słońca ? Ma typowe jego objawy, o ile dobrze widzę na zdjęciu. Wyraźne czerwone przebarwienia. Może zabieraj ją z parapetu w godzinach największego nasłonecznienia np. od 11-tej do 14-tej lub 15-tej, w zależności jak mocno słonko operuje. Wiem, że Vandy lubią słońce, ale tak młodej roślince może to zaszkodzić.
bogumila
1000p
1000p

Post »

Lana dziękuję za radę .
Właśnie chyba ma za dużo słońca , myślałam , że jak lubi słońce to jest normalna reakcja,ale widocznie co za dużo to nie zdrowo,trochę za bardzo się opaliła :wink: .
Już ją przestawiłam w miejsce gdzie jest słonecznie ale słońce jest rozproszone i słabiej grzeje.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusiu czyli sprawdza sie powiedzenie, ze "rosna jak na drozdzach" :D
Ja sie chyba tez na te drozdze skusze..... :roll:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusiu jak się ma Pleione
;:88 ;:88 ;:88
Epidendrum pięknie rośnie, jak znajdę czas to wstawię fotki, sabotek też zaczyna puszczać mały listeczek może puścił też korzonki, jeszcze nie chcę w nim grzebać.

Pozdrawiam :P
bogumila
1000p
1000p

Post »

Renatko pleione wypuściło liścia jak u palmy ale ani myśli zakwitnąc :x może jeszcze za młoda cebulka :?:
Obrazek
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
bogumila
1000p
1000p

Post »

renata75 pisze:Bogusiu jak się ma Pleione
;:88 ;:88 ;:88
Epidendrum pięknie rośnie, jak znajdę czas to wstawię fotki, sabotek też zaczyna puszczać mały listeczek może puścił też korzonki, jeszcze nie chcę w nim grzebać.

Pozdrawiam :P
Renatko jak sabotek wypuszcza listka to na pewno ma i korzonki , podlewaj go wodą w której moczyły sie skorupki od jajek.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
bogumila
1000p
1000p

Post »

moni;) pisze:Bogusiu czyli sprawdza się powiedzenie, ze "rosna jak na drozdzach" :D
Ja się chyba tez na te drozdze skusze..... :roll:
Moni na pewno sie sprawdza . Możesz zaeksperymentowac na jednym storczyku i zobaczysz różnicę.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”