Kaajowy ogródek cz.1
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Obawiam się, że nigdy się nie skończy, bo nawet jeżeli to w jednym miejscu, takie już jesteśmy sobie pracusie
,
mały i duży tak na nie wołam, po prostu, jak jeszcze urośnie to i tak będzie mały, no chyba że zakupię jeszcze mniejszego, to ten zostanie średniakiem, haha, taki już jego los,
właśni pracuję nad rabatką przy tarasie, już robiona ze trzy razy i nadal poprawiam, ale coś ostatnio opuściły mnie siły, może dlatego że tyle kwitnie i mnie rozprasza, hehe nie wiem sama,
dzięki grażynko za odwiedziny, zapraszam w wolnej chwili, niestety troszkę wypadło fotek na początku, postaram się je popoprawiać, tylko zawsze tego czasu brakuje, no cóż, pozdrawiam

mały i duży tak na nie wołam, po prostu, jak jeszcze urośnie to i tak będzie mały, no chyba że zakupię jeszcze mniejszego, to ten zostanie średniakiem, haha, taki już jego los,
właśni pracuję nad rabatką przy tarasie, już robiona ze trzy razy i nadal poprawiam, ale coś ostatnio opuściły mnie siły, może dlatego że tyle kwitnie i mnie rozprasza, hehe nie wiem sama,
dzięki grażynko za odwiedziny, zapraszam w wolnej chwili, niestety troszkę wypadło fotek na początku, postaram się je popoprawiać, tylko zawsze tego czasu brakuje, no cóż, pozdrawiam

- gwiazdeczka81
- 10p - Początkujący
- Od: 26 paź 2008, o 17:13
Witam!

Na tym forum zarejestrowałam się już w zeszłym roku, ale wchodziłam tylko, gdy potrzebowałam jakiejś rady... [czytałam tylko- bo tematy, które podejmujecie, są tak wyczerpujące, że czytając je uważnie, nie trzeba już o nic pytać...]
Niestety, nie mam jeszcze ogrodu [bo wąski pasek z kwiatkami nie można nazwać ogrodem...

Dzisiaj zajrzałam tu, bo jakieś 3 tygodnie temu kupiłam sobie 2 rododendrony, i chciałam coś o nich poczytać [tzn, coś więcej... bo Coś już wiem...]
Jeden z nich zaczyna już zawiązywać kwiaty, więc pewnie niedługo pochwalę się zdjęciami!

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Joanna K.
Świadomość, że kocham i jestem kochana pozwala mi cieszyć się z każdego dnia...
- gwiazdeczka81
- 10p - Początkujący
- Od: 26 paź 2008, o 17:13
Ech... dopiero wczytał się wszystkie zdjęcia, które zostały umieszczone na tej stronie...
JESTEM POD WRAŻENIEM! nie wiem, czy kiedykolwiek uda mi się stworzyć tak piekny ogród... Wszystko jest takie dopracowane, i roślinki piekne... nie to co u mnie... tradycja, tradycja i jeszcze raz tradycja...
Może dlatego, że moje rośliny przeważnie dostaję od dobrych ludzi w postaci małych sadzonek- które z roku na rok się rozrastają.
JESTEM POD WRAŻENIEM! nie wiem, czy kiedykolwiek uda mi się stworzyć tak piekny ogród... Wszystko jest takie dopracowane, i roślinki piekne... nie to co u mnie... tradycja, tradycja i jeszcze raz tradycja...
Może dlatego, że moje rośliny przeważnie dostaję od dobrych ludzi w postaci małych sadzonek- które z roku na rok się rozrastają.
Joanna K.
Witamy Cię Gwiazdeczko
, miło witać nowych forumowiczów, ja także jestem tutaj od niedawna, więcej podglądam, podczytuję i uczę się, niż daję rad, ale jestem i bardzo to sobie cenię,
ogrodniczką jestem jeszcze w beciku, ale sprawia mi to ogromną radość, szkoda tylko że tak mało mam czasu na ogrodowe szaleństwa, dużo pracuję
i często padam ze zmęczenia, ale codziennie wybieram się chociaż na maleńki spacerek, aby nasycić się widokiem roślinek, daje mi to taką swoistą odskocznię i pozwala się zrelaksować po stresującym dniu w biurze,
fajnie że jesteście

ogrodniczką jestem jeszcze w beciku, ale sprawia mi to ogromną radość, szkoda tylko że tak mało mam czasu na ogrodowe szaleństwa, dużo pracuję

fajnie że jesteście

Witaj Kaaj 
Przyszłam z rewizytą i bardzo mi się u Ciebie podoba:)
Na razie, jak piszesz, masz tylko rabaty, ale jakie
! Śliczne, mnóstwo pięknych kwiatów, kwasolubne wypieszczone, ten RH na pniu wygląda rewelacyjnie!
Skalniak okazały, mnóstwo pięknych kolorowych roślinek
Co to za piękny ogród będzie jak skończysz go projektować i nasadzać! Czekam z niecierpliwością na efekty pracy 

Przyszłam z rewizytą i bardzo mi się u Ciebie podoba:)
Na razie, jak piszesz, masz tylko rabaty, ale jakie

Skalniak okazały, mnóstwo pięknych kolorowych roślinek

- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kaaj
Czy Kaaj to Karolina ... ??
Przeczytałam, że Twoją imienniczką jest Juka karolińska, więc przyszło mi do głowy żeś Ty Karolina 8)
Pięknie ... pięknie ... i jeszcze raz pięknie!!
Prawdę mówiąc, to jak weszłam do Twojego ogrodu, miałam wrażenie, że już gdzieś widziałam Twoje ślimaki i skalniak ...
( czy przypadkiem nie na Muratorze...???)
Tak mi się spodobały, że pozwoliłam sobie skopiować do własnego archiwum, żeby móc odgapić w przyszłości
mam nadzieję, że nie pogniewasz się za to
i tantiemów nie każesz płacić
Najwyżej, w ramach rekompensaty, podeślę Ci trochę floksików
Twoje Rh są oszałamiające ... oczywiście prym wiedzie ten na pniu
Nigdzie w Centrach ogrodniczych nie spotkałam jeszcze takich ...
Na pewno bym kupiła

Czy Kaaj to Karolina ... ??
Przeczytałam, że Twoją imienniczką jest Juka karolińska, więc przyszło mi do głowy żeś Ty Karolina 8)

Pięknie ... pięknie ... i jeszcze raz pięknie!!

Prawdę mówiąc, to jak weszłam do Twojego ogrodu, miałam wrażenie, że już gdzieś widziałam Twoje ślimaki i skalniak ...

Tak mi się spodobały, że pozwoliłam sobie skopiować do własnego archiwum, żeby móc odgapić w przyszłości

Najwyżej, w ramach rekompensaty, podeślę Ci trochę floksików

Twoje Rh są oszałamiające ... oczywiście prym wiedzie ten na pniu

Nigdzie w Centrach ogrodniczych nie spotkałam jeszcze takich ...

Na pewno bym kupiła

Aanulko, gratuluję dedukcji, tok rozumowania właściwy - Karolina od samiutkich urodzin,
kaaj: Karolina (wiadomo szyja rodziny) + Aruś (mąż - głowa rodziny, hihi) + Aleksandra (nasza maleńka Oleńka) + Jaś (pracujemy nad tym
) i ot taki sobie z nas kaaj
Dziękuję za słowa uznania, od ust Takiej ogrodniczki, to naprawdę bardzo cieszy
Zaskoczyłaś mnie że trzymasz moje fotki, bardzo się cieszę, to dla mnie wyróżnienie. Murator- tak, była budowa, ale na szczęście się skończyła, tera zbędzie REMONT.
Moje RH- dbam o nie bardzo, chociaż i tak niezbyt mi to jeszcze wychodzi, czytam i czytam o nich, ale to naprawdę niezbyt łatwe stworzenia, 2 w tym roku nie zakwitły wcale, jeden z nich w zeszłym roku zamęczony przez opuchlaki, potem stratowany przez Lumpka, odbija, puszcza listki, może coś z niego będzie, w tym roku mam więcej wiedzy niż w ubiegłym, więc może ich nie zmarnuję, szkoda by było, trochę kasy poszło ale i ile zachodu, zobaczymy,
tego na pniu zakupiłam w OBI, kosztował stówkę, jak dla mnie to drogo jak ch...., ale warto było, bo rzeczywiście nadaje dużo uroku mojej działeczce.
Aanulko, na floksy się piszę jak najbardziej ,nie zapomnij o mnie, marzą mi się dywaniki wokól ścieżki do domciu, pozdrawiam ciepluto - Karolina
kaaj: Karolina (wiadomo szyja rodziny) + Aruś (mąż - głowa rodziny, hihi) + Aleksandra (nasza maleńka Oleńka) + Jaś (pracujemy nad tym

Dziękuję za słowa uznania, od ust Takiej ogrodniczki, to naprawdę bardzo cieszy

Zaskoczyłaś mnie że trzymasz moje fotki, bardzo się cieszę, to dla mnie wyróżnienie. Murator- tak, była budowa, ale na szczęście się skończyła, tera zbędzie REMONT.
Moje RH- dbam o nie bardzo, chociaż i tak niezbyt mi to jeszcze wychodzi, czytam i czytam o nich, ale to naprawdę niezbyt łatwe stworzenia, 2 w tym roku nie zakwitły wcale, jeden z nich w zeszłym roku zamęczony przez opuchlaki, potem stratowany przez Lumpka, odbija, puszcza listki, może coś z niego będzie, w tym roku mam więcej wiedzy niż w ubiegłym, więc może ich nie zmarnuję, szkoda by było, trochę kasy poszło ale i ile zachodu, zobaczymy,
tego na pniu zakupiłam w OBI, kosztował stówkę, jak dla mnie to drogo jak ch...., ale warto było, bo rzeczywiście nadaje dużo uroku mojej działeczce.
Aanulko, na floksy się piszę jak najbardziej ,nie zapomnij o mnie, marzą mi się dywaniki wokól ścieżki do domciu, pozdrawiam ciepluto - Karolina

Wśród tegorocznych nowinek, które zagościły w naszym ogródku znalazła się wierzba iwa, przycięta pięknie puszcza nowe odrosty
[img][img]http://images49.fotosik.pl/126/29638e909ddbd9b0med.jpg[/img][/img]
a pod nią canna, nareszcie się pojawiła
[img][img]http://images43.fotosik.pl/126/0e653085431aaab8med.jpg[/img][/img]

[img][img]http://images49.fotosik.pl/126/29638e909ddbd9b0med.jpg[/img][/img]
a pod nią canna, nareszcie się pojawiła
[img][img]http://images43.fotosik.pl/126/0e653085431aaab8med.jpg[/img][/img]
- HannaCS
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
witaj
pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie...
muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Super to rozplanowałaś?
tak sie teraz zastanawiam, czy moja canna też już sie pokazała.. muszę na działeczke pojechać i sprawdzić
a rozchodniki masz Ekstra. Takie kolorowe i żywe
jakbyś chciała dzielić to Broń Boże nie wyrzucaj tylko dziel w naród
pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie...
muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Super to rozplanowałaś?
tak sie teraz zastanawiam, czy moja canna też już sie pokazała.. muszę na działeczke pojechać i sprawdzić

a rozchodniki masz Ekstra. Takie kolorowe i żywe

jakbyś chciała dzielić to Broń Boże nie wyrzucaj tylko dziel w naród

Witam Cię HannoCS
nie martw się kochana nie wyrzucę, nie wyrzucę, szkoda, tylu jest tu fajnych ludzi, z którymi można się pomieniać, że hej,
nawet niedawno zrobiłam mały remanencik w skalniaczku, ale sadzoneczki przydadzą mi się do drugiego, nad którym obecnię pracuję, ale jak się rozrosną to będziemy dzieliły
[img][img]http://images44.fotosik.pl/127/77669c980e5ee99bmed.jpg[/img][/img]

nawet niedawno zrobiłam mały remanencik w skalniaczku, ale sadzoneczki przydadzą mi się do drugiego, nad którym obecnię pracuję, ale jak się rozrosną to będziemy dzieliły

[img][img]http://images44.fotosik.pl/127/77669c980e5ee99bmed.jpg[/img][/img]
:)
Strasznie fajny ten ślimak! Trzymam kciuki nad rozrastaniem sie cudnego ogrodu:)
" Drogowskazy mogą zrobić z szosy labirynt"(Stanisław Jerzy Lec)
Kwiaty w domu Beti.
Kwiaty w domu Beti.