Kaajowy ogródek cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Piękny ogród-zajrzałam do każdego kącika-super
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Nie no, rewelacja!!!! Strasznie mi się podoba ten rododendron z białoróżowymi kwiatami. A magnolia dlaczego mówisz, że malutka? Spora jest już!

W ogóle tak wszystko zadbane, dopracowane, ech.... a my kopiemy, ryjemy, grabimy, tony kamieni.... kiedy to sie skończy :evil:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Post »

Obawiam się, że nigdy się nie skończy, bo nawet jeżeli to w jednym miejscu, takie już jesteśmy sobie pracusie :roll: ,
mały i duży tak na nie wołam, po prostu, jak jeszcze urośnie to i tak będzie mały, no chyba że zakupię jeszcze mniejszego, to ten zostanie średniakiem, haha, taki już jego los,
właśni pracuję nad rabatką przy tarasie, już robiona ze trzy razy i nadal poprawiam, ale coś ostatnio opuściły mnie siły, może dlatego że tyle kwitnie i mnie rozprasza, hehe nie wiem sama,
dzięki grażynko za odwiedziny, zapraszam w wolnej chwili, niestety troszkę wypadło fotek na początku, postaram się je popoprawiać, tylko zawsze tego czasu brakuje, no cóż, pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
gwiazdeczka81
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 paź 2008, o 17:13

Witam!

Post »

:lol: Witam ja również proszę o dopisanie mnie do Waszej zacnej grupy.
Na tym forum zarejestrowałam się już w zeszłym roku, ale wchodziłam tylko, gdy potrzebowałam jakiejś rady... [czytałam tylko- bo tematy, które podejmujecie, są tak wyczerpujące, że czytając je uważnie, nie trzeba już o nic pytać...]

Niestety, nie mam jeszcze ogrodu [bo wąski pasek z kwiatkami nie można nazwać ogrodem... :)] ale jak tylko skończy się rozbudowa naszego domku, to zaraz się biorę za ogród!
Dzisiaj zajrzałam tu, bo jakieś 3 tygodnie temu kupiłam sobie 2 rododendrony, i chciałam coś o nich poczytać [tzn, coś więcej... bo Coś już wiem...]

Jeden z nich zaczyna już zawiązywać kwiaty, więc pewnie niedługo pochwalę się zdjęciami! :twisted:

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Joanna K.

Świadomość, że kocham i jestem kochana pozwala mi cieszyć się z każdego dnia...
Awatar użytkownika
gwiazdeczka81
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 paź 2008, o 17:13

Post »

Ech... dopiero wczytał się wszystkie zdjęcia, które zostały umieszczone na tej stronie...

JESTEM POD WRAŻENIEM! nie wiem, czy kiedykolwiek uda mi się stworzyć tak piekny ogród... Wszystko jest takie dopracowane, i roślinki piekne... nie to co u mnie... tradycja, tradycja i jeszcze raz tradycja...
Może dlatego, że moje rośliny przeważnie dostaję od dobrych ludzi w postaci małych sadzonek- które z roku na rok się rozrastają.
Joanna K.

Świadomość, że kocham i jestem kochana pozwala mi cieszyć się z każdego dnia...
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Witamy Cię Gwiazdeczko ;:215 , miło witać nowych forumowiczów, ja także jestem tutaj od niedawna, więcej podglądam, podczytuję i uczę się, niż daję rad, ale jestem i bardzo to sobie cenię,
ogrodniczką jestem jeszcze w beciku, ale sprawia mi to ogromną radość, szkoda tylko że tak mało mam czasu na ogrodowe szaleństwa, dużo pracuję :cry: i często padam ze zmęczenia, ale codziennie wybieram się chociaż na maleńki spacerek, aby nasycić się widokiem roślinek, daje mi to taką swoistą odskocznię i pozwala się zrelaksować po stresującym dniu w biurze,
fajnie że jesteście :lol:
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kaaj :D

Przyszłam z rewizytą i bardzo mi się u Ciebie podoba:)

Na razie, jak piszesz, masz tylko rabaty, ale jakie :shock: ! Śliczne, mnóstwo pięknych kwiatów, kwasolubne wypieszczone, ten RH na pniu wygląda rewelacyjnie!

Skalniak okazały, mnóstwo pięknych kolorowych roślinek :) Co to za piękny ogród będzie jak skończysz go projektować i nasadzać! Czekam z niecierpliwością na efekty pracy :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Daisy, z ust Twych takie słowa to miód dla moich uszu, będę się starać, och będę, aby chociaż w połowie mieć tak pięknie jak Ty moja droga, jestem u Ciebie stałym bywalcem, podglądam i podziwiam, nie zawsze mogę coś napisać, ale jestem ;:50.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kaaj ;:168

Czy Kaaj to Karolina ... ??
Przeczytałam, że Twoją imienniczką jest Juka karolińska, więc przyszło mi do głowy żeś Ty Karolina 8) :lol:

Pięknie ... pięknie ... i jeszcze raz pięknie!! ;:63 ;:63 ;:63

Prawdę mówiąc, to jak weszłam do Twojego ogrodu, miałam wrażenie, że już gdzieś widziałam Twoje ślimaki i skalniak ... :D ( czy przypadkiem nie na Muratorze...???)
Tak mi się spodobały, że pozwoliłam sobie skopiować do własnego archiwum, żeby móc odgapić w przyszłości :wink: mam nadzieję, że nie pogniewasz się za to :wink: i tantiemów nie każesz płacić :D :D :D
Najwyżej, w ramach rekompensaty, podeślę Ci trochę floksików ;:113

Twoje Rh są oszałamiające ... oczywiście prym wiedzie ten na pniu ;:109
Nigdzie w Centrach ogrodniczych nie spotkałam jeszcze takich ... :roll:
Na pewno bym kupiła :D :D
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Aanulko, gratuluję dedukcji, tok rozumowania właściwy - Karolina od samiutkich urodzin,
kaaj: Karolina (wiadomo szyja rodziny) + Aruś (mąż - głowa rodziny, hihi) + Aleksandra (nasza maleńka Oleńka) + Jaś (pracujemy nad tym :oops: ) i ot taki sobie z nas kaaj :wink:

Dziękuję za słowa uznania, od ust Takiej ogrodniczki, to naprawdę bardzo cieszy :lol:

Zaskoczyłaś mnie że trzymasz moje fotki, bardzo się cieszę, to dla mnie wyróżnienie. Murator- tak, była budowa, ale na szczęście się skończyła, tera zbędzie REMONT.

Moje RH- dbam o nie bardzo, chociaż i tak niezbyt mi to jeszcze wychodzi, czytam i czytam o nich, ale to naprawdę niezbyt łatwe stworzenia, 2 w tym roku nie zakwitły wcale, jeden z nich w zeszłym roku zamęczony przez opuchlaki, potem stratowany przez Lumpka, odbija, puszcza listki, może coś z niego będzie, w tym roku mam więcej wiedzy niż w ubiegłym, więc może ich nie zmarnuję, szkoda by było, trochę kasy poszło ale i ile zachodu, zobaczymy,
tego na pniu zakupiłam w OBI, kosztował stówkę, jak dla mnie to drogo jak ch...., ale warto było, bo rzeczywiście nadaje dużo uroku mojej działeczce.

Aanulko, na floksy się piszę jak najbardziej ,nie zapomnij o mnie, marzą mi się dywaniki wokól ścieżki do domciu, pozdrawiam ciepluto - Karolina :wink:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Wśród tegorocznych nowinek, które zagościły w naszym ogródku znalazła się wierzba iwa, przycięta pięknie puszcza nowe odrosty :lol:
[img][img]http://images49.fotosik.pl/126/29638e909ddbd9b0med.jpg[/img][/img]
a pod nią canna, nareszcie się pojawiła
[img][img]http://images43.fotosik.pl/126/0e653085431aaab8med.jpg[/img][/img]
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witaj
pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie...
muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Super to rozplanowałaś?
tak sie teraz zastanawiam, czy moja canna też już sie pokazała.. muszę na działeczke pojechać i sprawdzić :)
a rozchodniki masz Ekstra. Takie kolorowe i żywe :)
jakbyś chciała dzielić to Broń Boże nie wyrzucaj tylko dziel w naród :)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Witam Cię HannoCS :D nie martw się kochana nie wyrzucę, nie wyrzucę, szkoda, tylu jest tu fajnych ludzi, z którymi można się pomieniać, że hej,
nawet niedawno zrobiłam mały remanencik w skalniaczku, ale sadzoneczki przydadzą mi się do drugiego, nad którym obecnię pracuję, ale jak się rozrosną to będziemy dzieliły :wink:
[img][img]http://images44.fotosik.pl/127/77669c980e5ee99bmed.jpg[/img][/img]
betititi
50p
50p
Od: 18 lis 2008, o 01:58

:)

Post »

Strasznie fajny ten ślimak! Trzymam kciuki nad rozrastaniem sie cudnego ogrodu:)
" Drogowskazy mogą zrobić z szosy labirynt"(Stanisław Jerzy Lec)
Kwiaty w domu Beti.
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Dziękuję Kochanieńka i ciepło pozdrawiam :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”