Moja familokowa oaza spokoju cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu poszalałaś zakupowo,masz jeszcze miejsce :lol: .Trawka u brata super :!:
Miłego dnia w ogrodzie :D .
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Jadziu jakie piękności pokupowałaś!
A wszystko w moich ulubionych kolorach od różu do fioletu!
Ja się jutro wybieram na wystawę ogrodniczą - zobaczymy na co się skuszę tym razem. Może jakiś kolejny rododendron?
A w tym roku i tak mam już sporo nowości . :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EWO JANINO dlatego kupiłam takie kolory ,żeby było trochę kontrastu . Jak zaczną kwitnąć róże to było by trochę monotonnie ,ale muszę poczekać na ich kwitnienie ,a do tego czasu kwiatki się zaaklimatyzują . Nie wiem czy mąż da się jeszcze skusić na wyjazd nad Adriatyk ,gdyż zrobił się z niego straszny domator .
SABINKO musiałam trochę kupić dla ozdoby ,żeby trochę rozweselić otoczenie . W ubiegłym roku też miałam pelargonie ,ale zobaczę może jeszcze też dosadzę .
KRYSIU niestety co dobre szybko się kończy i trzeba powrócić do rzeczywistości . Moje róże podlewam raz w tygodniu gnojówką ,ale tylko z pokrzyw . Dzisiaj byłam na parzącej wycieczce i mam już pół beczki jutro rano pójdę jeszcze dozbierać . Niestety skrzyp u mnie nie rośnie . Dużo skrzypu rośnie na naszym cmentarzu ,ale mniszku też trochę tam dodałam . Piwonie to też moje ulubione i dlatego znów dokupiłam . Na tej giełdzie byly też różne kolory drzewiastych takie piękności ,że głowa boli ,ale ceny też . No i przyjechałam z tym bólem głowy ,ale chyba się odchamię i sprawię sobie jedną
HALINKO pewnie ,że zaszalałam ,jak by mój M wiedział ile wydałam to by było hohohohoooo gadanie cały dzień . Ale on do ogródka nie chodzi i nie wie co mam . Mężczyzna może wszystko zjeść ,ale nie wszystko wiedzieć . Im mniej wie tym jest zdrowszy
MARYSIU jak pojedziesz to lepiej sobie oczy zasłoń ,żebyś nic nie widziała wtedy nic nie kupisz :;230 :;230 :;230 na pewno . Fajnie ,że wpadacie na pogawędkę tego mi właśnie tam brakowało OGRÓDKA I FORUM Całusy dla wszystkich odwiedzających . Jeszcze jedno zdjęcie od brata Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jadzieńko. Piękny ten kroplik. W ubiegłym roku kupiłam kilka sztuk do siebie na balkon, ale bardzo szybko na południowym balkonie zakończył żywot. Kwitł tylko do końca czerwca.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU ja też miałam w ubiegłym roku i kwitł mi aż do samej jesieni dlatego go znowu kupilam . U mnie nie ma tyle słońca ,a tam gdzie je posadziłam to jest tylko tak do godziny 12 no ale zobaczymy . Po deszczu traci płatki ale zaraz je odnawia
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu piękne te kropliki ,ja ich nie znam,to byliny :?: ,czy jednoroczne :?:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

:) a już myślałam, że te zakupy masz zamiar u siebie poutykać :) i zastanawiałam się jak na nie znajdziesz miejsce.
Ja właśnie dziś wkopywałam ostatnie zdobycze przywiezione półtora tygodnie temu ze starej działeczki i podarki od sąsiadki. Ciężko mi było znaleźć dla nich miejsce. Ciągle miałam wrażenie, że niedługo one się wzajemnie zaduszą... ale co tam... w końcu za rok też muszę mieć co robić no nie?? bedę przesadzać :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu chyba nie dokładnie przeczytałam.Czy ty będziesz te wszystkie kwiaty szadzić u siebie czy u brata. Bo trochę piszesz o bracie i jego działce i trawie. Myślałam w pierwszej
chwili że to u Ciebie Taka ładna trawa.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Ogródek Twojego brata wygląda jak marzenie Jadziu :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Witaj Jadziu !!!!!!!

Ale cię wzięło !!!! piekne zakupy forum widzę wciąga i zaraża każdego kto się tu pojawi hahaha.Ten twój warzywniaczek to chętnie bym odwiedzała no :) myślę nad takim malusim u mnie i nawet mam pomysł , ale będzie to zaledwie jakieś ok 2 x 2 mb :( to niewiele i nie wiem czy to jest realne miejsce muszę to obmyśleć :)
Chiałam ci powiedzieć że świetnie wygląda ta rabatka

Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu mogę wpaść na kawę :?: :?: :?: U nas taka "barowa " pogoda.
Ciśnienie muszę sobie podnieść.O działce nie ma mowy. O 16:00 ślub a potem weselisko.
Współczuję młodej parze , cabriolet sobie zamówili :!: :!: :!:
Jak będzie padało to będą nici z otwartego dachu :!: :!: :!:
MIŁEGO DZIONKA :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO -----kropliki to jednoroczne ,ale ładnie zawiązują nasionka . Zebrałam je sobie ,ale za póżno się zorientowałam ,żę mam je wysiać . No i musiałam kupić . Wubiegłym roku miałam tylko tego w kropeczki ,a w tym roku są także bez kropek jest i nawet czerwony .
OLU u mnie też się zaczęła pogoda barowa . Pada bardzo spokojnie drobniutki deszczyk taki w sam raz do podlania . Na kawkę możesz zawsze wpaść ,bo właśnie piekę ciasto jogurtowe z rabarbarem ogródkowym . Już nawet mi ślinka cieknie jak o tym piszę . Biedni Ci państwo młodzi cabrioletem w taką pogodę ,ale może będzie zasuwany dach to wtedy nie będzie tak żle . U nas mówią jak ślub w deszcz to będzie zapłakane życie ,ale nie zawsze to się sprawdza .OLU życzę Ci szampańskiej zabawy .

IWONKO no widzisz to forum działa pozytywnie na wszystkich . Dzisiaj jechaliśmy ze synem oglądać deski na ten płot . Nareszcie coś się rusza w dobrym kierunku . Ten płot jest już w agonii . Chociaż 2x2 też jest dobry zawsze trochę świeżej pietruszki ,koperku czy nawet lubczyku dobrze jest mieć pod ręką ,więc przeanalizuj to jeszcze raz kochanie
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mi sąsiadka piecze na poniedziałek placek drożdżowy z wisienkami.Zapraszam :!: :!: :!:
Ten samochód ma dach ale to już nie to, miał być efekt. Pan młody sam chce być kierowcą.
Młodzi są już od 7 lat ze sobą i myślę , że nie będą płakali przez następne lata.Są bardzo sympatyczni,
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU życie płata różne figle ,a wiesz jak się człowiek ,żeni to mu się charakter mieni . Ten placek to z mrożonych wiśni ,albo ze słoika . Z wiśniami to tylko robię FALE DUNAJU miłej zabawy .
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem jakie wiśnie bo sąsiadka daje swoje.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”