Nowy ogród Jacka cz.2
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie! Dziś zapowiada się ładny dzień i mogę popracować w ogrodzie więc się bardzo cieszę. Może uda mi sie trochę dowieźć ziemi, bo część ogrodu "leci" i chcę to wyrównać. Poza tym chwasty, chwasty, chwasty....
Izo-Tu.ja, reflektuję, na Twoje żurawki, oczywiście jak Ci się rozrosną, czyli za rok. Jakie ja mam to juz wiesz. I chyba jest jeszcze jedna zielonolistna. Niestety kiepsko z nazwami, bo dostawałem bez nich
Dzięki Pelagio
Moja wiedza trochę chaotyczna, ale dzięki
A o avatarku, nie łapię, o co chodzi
Dziękuję Danusiu, 'Palace purple' ma intensywnie bordowe, błyszczące liście, a co do kwiatów, to nie wiem. Będę patrzył u Ciebie.

Izo-Tu.ja, reflektuję, na Twoje żurawki, oczywiście jak Ci się rozrosną, czyli za rok. Jakie ja mam to juz wiesz. I chyba jest jeszcze jedna zielonolistna. Niestety kiepsko z nazwami, bo dostawałem bez nich

Dzięki Pelagio

Dziękuję Danusiu, 'Palace purple' ma intensywnie bordowe, błyszczące liście, a co do kwiatów, to nie wiem. Będę patrzył u Ciebie.
Jacku pokazujesz całe mnóstwo różnych roślinek, które z ciekawością oglądam...Czy Twoja inkarvilla zakwitła na fioletowo??Czy to zdjęcie przekłamuje kolor..? Moja zakwitła na różowo...
Tak więc na razie jestem w wodę zabezpieczona....bo tylko węża do beczki, włączyć pompę i wężem pryskać działeczkę....Taka pompa to w naszym przypadku zbawienie, bo nie mamy wody z wodociągów na działce..
i trzeba było nosić konistrami wodę z rzeczki 
Jocku! Pompa to faktycznie super zakup. ..Potwierdzam to z własnego doświadczenia......My mamy pompę ciśnieniową..., .... Dzisiaj właśnie mój M ciągnął wodę z rzeczki i podlał wężem całą działkę , a potem naciągnął jeszcze 1600 l wody do beczek...dla nas i 1300 l dla sąsiadkiJacek P.... pisze:to pompa głębinowa. Wrzuca się ją do studni, podłącza do węża i do prądu, i podlewa albo napełnia zbiorniki. Super sprawa![]()

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziś miałem bardzo miłego gościa - Alę, która jako pierwsza odważyła się zobaczyć mój ogród
. Bardzo mi było miło poznać Alę i oprowadzić ją po moim powstającym ogrodzie, pełnym jeszcze nieuporządkowanych zakamarków.
Jolami, cieszę się, że macie pompę, bo w Waszym przypadku, to sprawa jeszcze ważniejsza niż w moim. Ale i dla mnie to ważne, bo wyciąganie wiader ręcznie ze studni nie było przyjemną pracą i ograniczałem podlewanie do minimum. Wczoraj zrobiłem roślinom niemal kąpiel
Jolu, na moim monitorze inkarwilla jest różowa i tak jest w rzeczywistości. Mamy taką samą inkarwillę
Teraz marzy mi się biała.
Witaj Jollla500
(Same Jole dzisiaj
). Nie rób sobie wyrzutów, że rzadko u mnie bywasz. Były czasy, kiedy mnie nie było u Ciebie
A przede wszystkim dbasz o swój wątek i jesteś bardzo miłą gospodynią. Ale miło mi, że wpadłaś i że podobają Ci sie żurawki 

Jolami, cieszę się, że macie pompę, bo w Waszym przypadku, to sprawa jeszcze ważniejsza niż w moim. Ale i dla mnie to ważne, bo wyciąganie wiader ręcznie ze studni nie było przyjemną pracą i ograniczałem podlewanie do minimum. Wczoraj zrobiłem roślinom niemal kąpiel

Jolu, na moim monitorze inkarwilla jest różowa i tak jest w rzeczywistości. Mamy taką samą inkarwillę

Witaj Jollla500

-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
OOO Jacku i u Ciebie też pada?
U mnie również od rana deszczowo cały dzionek. Z pracy na działce nici, a taką miałam ochotę pogrzebać w ziemii, troszkę się oderwać. No ale nic straconego bo wyobraź sobie - rankiem wyszkoczylam na ryneczek i dostałam Bodziszka wielkopłatkowego!!! Tak się cieszę! Pytałam też o oostrogowca - Pani ma poszukać... 

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli