Nowy ogród Jacka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wygląda na to, że mamy tą samą ciemną żurawkę...A już chciałam Cię nią uszczęśliwić...Inne dopiero pewnie w przyszłym roku będę mogła podzielić, ale jeśli reflektujesz to sobie zanotuje :wink:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Jacku!
Jesteś bardzo skromny a masz ciekawe i rzadkie odmiany roślin!
Jeszcze na dodatek bogatą wiedzę na ich temat !
Wszystko super, tylko za to zdjęcie w avatarze mam ochotę Cię udusić! ( dobrze wiesz o co mi chodzi)
Pozdrawiam serdecznie.

:shock: :D :oops:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Wydaje mi się , że "Palace Purple " , ale nie jestem ekspertem . Trzeba poczekać do kwitnienia , może coś się wyjasni :wink: .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witajcie! Dziś zapowiada się ładny dzień i mogę popracować w ogrodzie więc się bardzo cieszę. Może uda mi sie trochę dowieźć ziemi, bo część ogrodu "leci" i chcę to wyrównać. Poza tym chwasty, chwasty, chwasty.... :)
Izo-Tu.ja, reflektuję, na Twoje żurawki, oczywiście jak Ci się rozrosną, czyli za rok. Jakie ja mam to juz wiesz. I chyba jest jeszcze jedna zielonolistna. Niestety kiepsko z nazwami, bo dostawałem bez nich :cry:
Dzięki Pelagio :!: Moja wiedza trochę chaotyczna, ale dzięki :) A o avatarku, nie łapię, o co chodzi :?
Dziękuję Danusiu, 'Palace purple' ma intensywnie bordowe, błyszczące liście, a co do kwiatów, to nie wiem. Będę patrzył u Ciebie.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Jacku wieczorem jadę na działkę i już nie mogę się doczekać, żeby sprawdzić jak kwiaty od Ciebie, mam nadzieję że się przyjęły!
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Jacku!
Nie obraź się, ale widziałam po prostu Twoje inne zdjęcia .
Po tym jak dotarło do mnie co zrobiłeś z tym w avatarze mam ochotę Cię udusić.
Miłej pracy w ogrodzie!
Pozdrowionka. :shock: :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Moniko-Rogalm :!: Życzę Wam wspaniałego pobytu na działce :) A roślinki to twarde sztuki - przyjmą się :)

Pelagio, dzięki za odwiedziny :) Właśnie robię sobie przerwę na lunch, ale zaraz wracam do ogrodu. Cięższe prace juz zrobiłem (rąbanie drewna, wożenie ziemi), a teraz sama przyjemność - pielenie :)
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Jacku pokazujesz całe mnóstwo różnych roślinek, które z ciekawością oglądam...Czy Twoja inkarvilla zakwitła na fioletowo??Czy to zdjęcie przekłamuje kolor..? Moja zakwitła na różowo...
Jacek P.... pisze:to pompa głębinowa. Wrzuca się ją do studni, podłącza do węża i do prądu, i podlewa albo napełnia zbiorniki. Super sprawa :!:
Jocku! Pompa to faktycznie super zakup. ..Potwierdzam to z własnego doświadczenia......My mamy pompę ciśnieniową..., .... Dzisiaj właśnie mój M ciągnął wodę z rzeczki i podlał wężem całą działkę , a potem naciągnął jeszcze 1600 l wody do beczek...dla nas i 1300 l dla sąsiadki :lol: :lol: Tak więc na razie jestem w wodę zabezpieczona....bo tylko węża do beczki, włączyć pompę i wężem pryskać działeczkę....Taka pompa to w naszym przypadku zbawienie, bo nie mamy wody z wodociągów na działce.. :evil: i trzeba było nosić konistrami wodę z rzeczki :twisted:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku Ty mnie odwiedzasz często a ja :roll: .............przepraszam że dawno u Ciebie nie byłam ;:168 śliczne masz żurawki ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś miałem bardzo miłego gościa - Alę, która jako pierwsza odważyła się zobaczyć mój ogród :) . Bardzo mi było miło poznać Alę i oprowadzić ją po moim powstającym ogrodzie, pełnym jeszcze nieuporządkowanych zakamarków.

Jolami, cieszę się, że macie pompę, bo w Waszym przypadku, to sprawa jeszcze ważniejsza niż w moim. Ale i dla mnie to ważne, bo wyciąganie wiader ręcznie ze studni nie było przyjemną pracą i ograniczałem podlewanie do minimum. Wczoraj zrobiłem roślinom niemal kąpiel :)
Jolu, na moim monitorze inkarwilla jest różowa i tak jest w rzeczywistości. Mamy taką samą inkarwillę :) Teraz marzy mi się biała.

Witaj Jollla500 :!: (Same Jole dzisiaj :D ). Nie rób sobie wyrzutów, że rzadko u mnie bywasz. Były czasy, kiedy mnie nie było u Ciebie :) A przede wszystkim dbasz o swój wątek i jesteś bardzo miłą gospodynią. Ale miło mi, że wpadłaś i że podobają Ci sie żurawki :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Jacku :) Musisz uważać przy dzieleniu żurawek, czasami marnieją po tym zabiegu.
Miłego dnia Ci życzę :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Moniko :!: Dzięki za radę :) Najlepszy czas na dzielenie żurawek to wrzesień a nawet październik. Przyjmują się wtedy bezproblemowo.
A dzień miły, bo właśnie pada :) Zdążyłem posadzić rośliny od Ali i niech je deszcz podleje, żeby się przyjęły :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jacku :D
Ja też dzisiaj stwierdziłam ,że jest dobry dzień na sadzenie....mogłoby jedynie trochę bardziej popadać bo ziemia jest sucha :roll:
....ale u mnie chyba już po deszczu :?
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

OOO Jacku i u Ciebie też pada? :shock: U mnie również od rana deszczowo cały dzionek. Z pracy na działce nici, a taką miałam ochotę pogrzebać w ziemii, troszkę się oderwać. No ale nic straconego bo wyobraź sobie - rankiem wyszkoczylam na ryneczek i dostałam Bodziszka wielkopłatkowego!!! Tak się cieszę! Pytałam też o oostrogowca - Pani ma poszukać... :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Jacku :D ja w nadziei na deszczową pogodę poprzesadzałm trochę iglaków i 2 Rh, ale u mnie chmury tylko straszą i deszczyku 0. Mam nadzieję, że i u mnie w końcu troszkę popada, bo ziemia suchuteńka :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”