...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pell u mnie irysy zakwitną w przyszłym roku....jak dobrze pójdzie
....bo wiosną dopiero były sadzone takie malutkie kłącza jak palec....
Peonia mają 2 pączki ,z czego jeden jakiś niemrawy się robi....jedynie róża dobrze się zapowiada
Cieszę się ,że podoba Ci się zdjęcie bzika
...dziękuję za miłe słowa
Buziaki

Peonia mają 2 pączki ,z czego jeden jakiś niemrawy się robi....jedynie róża dobrze się zapowiada

Cieszę się ,że podoba Ci się zdjęcie bzika

Buziaki

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- Cynthia
Pell mam lewkonie i floksy jednoroczne, część roślin jest zahartowana bo stoi na balkonie ale część na parapetach w domu....no i jeszcze jest starzec i lewkonie ,które będę pikować już prosto do gruntu bo w domu brakło miejcsa i pojemników

I dopisuję ,bo zapomniałam....astry do sadzenia i popikowania w gruncie

I dopisuję ,bo zapomniałam....astry do sadzenia i popikowania w gruncie

- Cynthia
Jadziu ja czasem też nie nadążam za swoim wątkiem
Miło Cię widzieć
Pell dziękuję , Oskarowi został tylko jeden malutki ślad przy powiece...mało widoczny jak ktoś nie wie...
Tam gdzie miał duże strupki jeszcze ma czerwone ślady ale z dnia na dzień wszystko znika
Jak napisałaś ,że Twoje lewkonie mają pączki kwiatowe, zaraz poszłam sprawdzić swoje....ale jeszcze nic nie ma....
Za to floksy jednoroczne kwitną jak oszalałe...
Tak więc za Twoją radą lewkonie wędrują na działkę....wreszcie
Dzięki Pelu za radę
Taruś dzięki Tobie zaczęła się moja przygoda z ciemiernikami,dziękuję
Kochani u mnie dzisiaj chmurek ciut więcej niż słonka i wieje....trzeba wypić kawusię ,pooglądać "Rok w ogrodzie" ....no i jakoś się obudzić
Miłego dnia

Miło Cię widzieć

Pell dziękuję , Oskarowi został tylko jeden malutki ślad przy powiece...mało widoczny jak ktoś nie wie...

Jak napisałaś ,że Twoje lewkonie mają pączki kwiatowe, zaraz poszłam sprawdzić swoje....ale jeszcze nic nie ma....
Za to floksy jednoroczne kwitną jak oszalałe...
Tak więc za Twoją radą lewkonie wędrują na działkę....wreszcie

Dzięki Pelu za radę

Taruś dzięki Tobie zaczęła się moja przygoda z ciemiernikami,dziękuję

Kochani u mnie dzisiaj chmurek ciut więcej niż słonka i wieje....trzeba wypić kawusię ,pooglądać "Rok w ogrodzie" ....no i jakoś się obudzić

Miłego dnia

- roslynn
- 1000p
- Od: 15 lut 2008, o 12:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Cynthio
U mnie wychodzą z ziemi już gladiole, moze to przez te ostatnie deszcze. W każdym razie chwastów też cała masa ale boję się wyrywać bo kwiatki przeróżne też wschodzą i mogę się pomylić.
Dzisiaj też będę sprzątać w domu tak trochę bardziej od serca bo zawsze zwycięża ogródek jak mam wybierać

U mnie wychodzą z ziemi już gladiole, moze to przez te ostatnie deszcze. W każdym razie chwastów też cała masa ale boję się wyrywać bo kwiatki przeróżne też wschodzą i mogę się pomylić.
Dzisiaj też będę sprzątać w domu tak trochę bardziej od serca bo zawsze zwycięża ogródek jak mam wybierać

- Cynthia
Moniu u mnie już pogoda piękna ,słonko świeci ,chmurek brak....tylko spacerować i odpoczywać
Moniko ,życzę Ci udanego spotkania z gośćmi
Sabinko ja tak w tamtym roku wyrwałam goździki brodate bo mi chwastami zarosły
....na szczęście parę ocalało
Ja dzisiaj mam wolne od ogródka i sprzątania
byliśmy cały dzień poza domem...dopiero wróciliśmy i nogi mi odmawiają posłuszeństwa
Miałam dzisiaj przemiłe spotkanie z Anią -AnniaJ
Spotkałyśmy się na wystawie gdzie Ania prezentowała swojego przepięknego kocurka
Niestety za długo nie porozmawiałyśmy bo nie chciałam jej zabierać czasu ,panowało tam też zamieszanie i koniec ,końców nie miałyśmy dla siebie czasu na spokojne ploteczki
...ale i tak było bardzo sympatycznie i Ania okazała się uroczą osobą
Ja pod Halą zrobiłam jeszcze malusieńkie zakupy w postaci przylaszczki (....następnej
) i fioletowego iryska....potem jeszcze mieliśmy iść na targi zwierząt ale Oskar złożył protest i pojechaliśmy do Manufaktury na zakupy i obiadek
.....miły miałam dzień

Moniko ,życzę Ci udanego spotkania z gośćmi

Sabinko ja tak w tamtym roku wyrwałam goździki brodate bo mi chwastami zarosły

Ja dzisiaj mam wolne od ogródka i sprzątania

Miałam dzisiaj przemiłe spotkanie z Anią -AnniaJ

Spotkałyśmy się na wystawie gdzie Ania prezentowała swojego przepięknego kocurka

Niestety za długo nie porozmawiałyśmy bo nie chciałam jej zabierać czasu ,panowało tam też zamieszanie i koniec ,końców nie miałyśmy dla siebie czasu na spokojne ploteczki

Ja pod Halą zrobiłam jeszcze malusieńkie zakupy w postaci przylaszczki (....następnej