W.o. Psach cz.7 (2009.03 - 2009.08)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Brawa dla Sisi, naprawdę jest się kim chwalić, cudna jest.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Głaski i mizianka dla wszystkich czworonogów ;:225
Agnieszko moja Sonia też goniła wszystkie koty, a nikt jej nie uczył, że kot to bajkowy wróg psa ;:225 a Dusia chociaż wielka była pluszowym misiem i z każdym chciała się bawić, a Kefir to łobuz - jedne zwierzęta akceptuje, a na inne by się chętnie rzucił z kłami ;:192 ale kotów nie goni ;:183
Danusiu gdyby Twoja kruszynka leżała na podłodze to oglądałaby tylko wasze stopy, a tak na kanapie na lepsze pole widzenia ;:128
Tara pewnie piesio chciał zwrócić na siebie uwagę, ja w niedzielę miałam gości i jak zniosłam do kuchni talerze z ciastami i przygotowywałam kolację to Kefir częstował się ciastem i sernik i "pychotka" bardzo mu smakowały ;:191 i był bardzo niezadowolony, że pańcia zauważyła jego wyczyn ;:198
Iwika brawa dla Sisi ;:215

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek

Ta fotka jest boska, on koniecznie chce Sisi dorównać :D :D :D :D :D :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To zdjęcie powyżej CUDOWNE
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

agrazka pisze:Obrazek

Ta fotka jest boska, on koniecznie chce Sisi dorównać :D :D :D :D :D :D
Kefir jest Boski, pięknie widać już dredy :D .
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny wywołałyście uśmiech na mej twarzy :D Kefir faktycznie na tym zdjęciu jest śmieszny, a moja siostra mówi, bym dziewuchy z niego nie robiła :wink:
a jak zapatrzyłam się w piękną zadbaną Sisi to wczoraj zaraz robiłam Kefirkowi dredziki, rosną mu jak szalone, ale roboty mam na co najmniej 2 tygodnie, bo chcę zrobić mu cieńsze sznury i w związku z tym przecinam każdy dred na pół :roll:

Dorka
a jak Panna Pandzisko, pewnie wielka :D
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Obrazek

Ta fotka jest boska, on koniecznie chce Sisi dorównać :D :D :D :D :D :D[/quote]

leże i kwicze... jaką on ma minę..... przesłodka bestia... koniecznie pomiziaj ode mnie po dedzikach..... :lol: i po tym szałowym kucyku...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Agnieszko Kefir wymiziany po dredzikach i nie tylko :wink: i proszę o wymizianie Szirka - mojego ulubieńca :D
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sonia pisze:Agnieszko Kefir wymiziany po dredzikach i nie tylko :wink: i proszę o wymizianie Szirka - mojego ulubieńca :D
no to dobrze... :lol:

Szirka wymiziam jak tylko wrócę, a dzś późno wracam... :roll:

a tak na marginesie, to Twój ulubieniec ciociu Soniu wczoraj znów kotka dorwał... uhm... a ja znów tego nie widziałam...

Kocisko uciekało na altanę, kundel za nim podskoczył i złapał w locie za futro, ale na szczęście jak lądował to się wywalił i kot zwiał....

biedna czarna kocina...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Oj, ale Szirek broi, ale przy okazji jaki zwinny z niego chłopiec :wink: ale natura często jest okrutna :roll:
Nie mam powodu do dumy, ale moja Sonia to 2 razy tak pogoniła koty, że jeden siedział na drzewie bardzo wysoko, a drugi raz na słupie elektrycznym i już myślałam, że potrzebna będzie straż, by zdjąć koty, ale jak się uspokoiły to zlazły same :?
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szirek wczoraj wieczorem tak węszył, że zamiast korzystać z wieczornego spaceru i zrobić co do psa należy, to stał oparty pazurami o drzewo i zaglądał w konary... bo chyba wcześniej jakieś kocisko tam stacjonowało...

a polowanie na jeża już też zaliczyliśmy...

ja to już do perfekcji doszłam w wynoszeniu jeżyków za ogrodzenie
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

nie obraźcie się przypadkiem, dziewczyny ;) ale moim zdaniem psu taka "kupa futra" tylko przeszkadza - chciałybyście chodzić w wełnianym korzuchu latem?;) więc patrząc na niego tylko mi go szkoda hihi
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Leśny Duch pisze:nie obraźcie się przypadkiem, dziewczyny ;) ale moim zdaniem psu taka "kupa futra" tylko przeszkadza - chciałybyście chodzić w wełnianym korzuchu latem?;) więc patrząc na niego tylko mi go szkoda hihi
a za co się tu obrażać... mój też ma kupę futra, latem leje gada konewką coby się ochłodził i co roku mu obiecuje, że przerobimy futerko na taki kombinezonik z zamkiem na brzuszku i będzie w upały na golasa biegał....

jakkolwiek takie futro u psa to ochrona... jak się wsadzi rękę między kłąki w upalny dzień, to psina skórę ma chłodną... Kefir i tak ma lepiej bo ma jasne kłąki, a mój futrzak na plecach czarny jak smoła
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

Leśny Duch pisze:nie obraźcie się przypadkiem, dziewczyny ;) ale moim zdaniem psu taka "kupa futra" tylko przeszkadza - chciałybyście chodzić w wełnianym korzuchu latem?;) więc patrząc na niego tylko mi go szkoda hihi
To nie jest tak jak myślisz :lol:
Futro, włosy, sierść, podszerstek pełnią funkcję izolacyjną, w zimie przed mrozem, w lecie przed upałem. Jeśli nie wierzysz, to przyjrzyj się w jaki sposób są ubrani Beduini... Byłaś kiedyś na pustyni w samo południe? ;-) Nie miałabyś szans tam przetrwać bez odpowiedniej izolacji w postaci bluzy polarowej lub ubrania wełnianego. Nasi rodzimi górale cały rok chodzili w ubraniach z wełny. Dlaczego? Bo takie ubranie chroni przed upałem i przed zimnem. Z psami jest dokładnie to samo... choć w wypadku takich ras jak np. Komondor (czyli nasz forumowy przystojniak w dredach - Kefir) Specyficzna sierść pełniła jeszcze funkcję "pancerza" chroniącego przed zębami wilków i innych dzikich zwierząt które nabrały ochoty na upolowanie owieczki z jego stada. Natura jest niezwykle mądra :wink:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Joanno ja nie mam powodu się obrażać, ale najpierw poczytaj o rasie, a potem pisz, że szkoda Ci psa i że psu przeszkadza kupa futra, to nie my ubrałyśmy te psy w takie ozdobne futerko. Komondory pochodzą z gorących stepów Azji i ich szata chroni psa zarówno przed przegrzaniem jak i przed mrozem.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”