W.o. Psach cz.7 (2009.03 - 2009.08)
Głaski i mizianka dla wszystkich czworonogów ;:225
Agnieszko moja Sonia też goniła wszystkie koty, a nikt jej nie uczył, że kot to bajkowy wróg psa ;:225 a Dusia chociaż wielka była pluszowym misiem i z każdym chciała się bawić, a Kefir to łobuz - jedne zwierzęta akceptuje, a na inne by się chętnie rzucił z kłami
ale kotów nie goni
Danusiu gdyby Twoja kruszynka leżała na podłodze to oglądałaby tylko wasze stopy, a tak na kanapie na lepsze pole widzenia
Tara pewnie piesio chciał zwrócić na siebie uwagę, ja w niedzielę miałam gości i jak zniosłam do kuchni talerze z ciastami i przygotowywałam kolację to Kefir częstował się ciastem i sernik i "pychotka" bardzo mu smakowały
i był bardzo niezadowolony, że pańcia zauważyła jego wyczyn
Iwika brawa dla Sisi

Agnieszko moja Sonia też goniła wszystkie koty, a nikt jej nie uczył, że kot to bajkowy wróg psa ;:225 a Dusia chociaż wielka była pluszowym misiem i z każdym chciała się bawić, a Kefir to łobuz - jedne zwierzęta akceptuje, a na inne by się chętnie rzucił z kłami

Danusiu gdyby Twoja kruszynka leżała na podłodze to oglądałaby tylko wasze stopy, a tak na kanapie na lepsze pole widzenia

Tara pewnie piesio chciał zwrócić na siebie uwagę, ja w niedzielę miałam gości i jak zniosłam do kuchni talerze z ciastami i przygotowywałam kolację to Kefir częstował się ciastem i sernik i "pychotka" bardzo mu smakowały

Iwika brawa dla Sisi

- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dziewczyny wywołałyście uśmiech na mej twarzy
Kefir faktycznie na tym zdjęciu jest śmieszny, a moja siostra mówi, bym dziewuchy z niego nie robiła
a jak zapatrzyłam się w piękną zadbaną Sisi to wczoraj zaraz robiłam Kefirkowi dredziki, rosną mu jak szalone, ale roboty mam na co najmniej 2 tygodnie, bo chcę zrobić mu cieńsze sznury i w związku z tym przecinam każdy dred na pół
Dorka a jak Panna Pandzisko, pewnie wielka

a jak zapatrzyłam się w piękną zadbaną Sisi to wczoraj zaraz robiłam Kefirkowi dredziki, rosną mu jak szalone, ale roboty mam na co najmniej 2 tygodnie, bo chcę zrobić mu cieńsze sznury i w związku z tym przecinam każdy dred na pół

Dorka a jak Panna Pandzisko, pewnie wielka

- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
no to dobrze...sonia pisze:Agnieszko Kefir wymiziany po dredzikach i nie tylkoi proszę o wymizianie Szirka - mojego ulubieńca

Szirka wymiziam jak tylko wrócę, a dzś późno wracam...

a tak na marginesie, to Twój ulubieniec ciociu Soniu wczoraj znów kotka dorwał... uhm... a ja znów tego nie widziałam...
Kocisko uciekało na altanę, kundel za nim podskoczył i złapał w locie za futro, ale na szczęście jak lądował to się wywalił i kot zwiał....
biedna czarna kocina...
Oj, ale Szirek broi, ale przy okazji jaki zwinny z niego chłopiec
ale natura często jest okrutna
Nie mam powodu do dumy, ale moja Sonia to 2 razy tak pogoniła koty, że jeden siedział na drzewie bardzo wysoko, a drugi raz na słupie elektrycznym i już myślałam, że potrzebna będzie straż, by zdjąć koty, ale jak się uspokoiły to zlazły same

Nie mam powodu do dumy, ale moja Sonia to 2 razy tak pogoniła koty, że jeden siedział na drzewie bardzo wysoko, a drugi raz na słupie elektrycznym i już myślałam, że potrzebna będzie straż, by zdjąć koty, ale jak się uspokoiły to zlazły same

- agaxkub
Szirek wczoraj wieczorem tak węszył, że zamiast korzystać z wieczornego spaceru i zrobić co do psa należy, to stał oparty pazurami o drzewo i zaglądał w konary... bo chyba wcześniej jakieś kocisko tam stacjonowało...
a polowanie na jeża już też zaliczyliśmy...
ja to już do perfekcji doszłam w wynoszeniu jeżyków za ogrodzenie
a polowanie na jeża już też zaliczyliśmy...
ja to już do perfekcji doszłam w wynoszeniu jeżyków za ogrodzenie
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
nie obraźcie się przypadkiem, dziewczyny ;) ale moim zdaniem psu taka "kupa futra" tylko przeszkadza - chciałybyście chodzić w wełnianym korzuchu latem?;) więc patrząc na niego tylko mi go szkoda hihi
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- agaxkub
a za co się tu obrażać... mój też ma kupę futra, latem leje gada konewką coby się ochłodził i co roku mu obiecuje, że przerobimy futerko na taki kombinezonik z zamkiem na brzuszku i będzie w upały na golasa biegał....Leśny Duch pisze:nie obraźcie się przypadkiem, dziewczyny ;) ale moim zdaniem psu taka "kupa futra" tylko przeszkadza - chciałybyście chodzić w wełnianym korzuchu latem?;) więc patrząc na niego tylko mi go szkoda hihi
jakkolwiek takie futro u psa to ochrona... jak się wsadzi rękę między kłąki w upalny dzień, to psina skórę ma chłodną... Kefir i tak ma lepiej bo ma jasne kłąki, a mój futrzak na plecach czarny jak smoła
To nie jest tak jak myśliszLeśny Duch pisze:nie obraźcie się przypadkiem, dziewczyny ;) ale moim zdaniem psu taka "kupa futra" tylko przeszkadza - chciałybyście chodzić w wełnianym korzuchu latem?;) więc patrząc na niego tylko mi go szkoda hihi

Futro, włosy, sierść, podszerstek pełnią funkcję izolacyjną, w zimie przed mrozem, w lecie przed upałem. Jeśli nie wierzysz, to przyjrzyj się w jaki sposób są ubrani Beduini... Byłaś kiedyś na pustyni w samo południe? ;-) Nie miałabyś szans tam przetrwać bez odpowiedniej izolacji w postaci bluzy polarowej lub ubrania wełnianego. Nasi rodzimi górale cały rok chodzili w ubraniach z wełny. Dlaczego? Bo takie ubranie chroni przed upałem i przed zimnem. Z psami jest dokładnie to samo... choć w wypadku takich ras jak np. Komondor (czyli nasz forumowy przystojniak w dredach - Kefir) Specyficzna sierść pełniła jeszcze funkcję "pancerza" chroniącego przed zębami wilków i innych dzikich zwierząt które nabrały ochoty na upolowanie owieczki z jego stada. Natura jest niezwykle mądra