Nowy ogród Jacka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Izę, Ewę :!: Na razie widzę same plusy podkładów. A czas pokaże, jak się sprawdzą i czy nie będą wydzielały niemiłych zapachów. Na razie nic nie czuję nawet przy składzie podkładów, których jeszcze nie wkopałem. Wierzę, że będzie dobrze :)
Niebo zachmurzone, ale nie pada więc idę do ogrodu.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Jacku :) Z przyjemnością wyślę Ci narcyzy :) Bożykwiat ma pąki, ale jeszcze nie kwitnie. W tym roku wszystko, niestety, później...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Moniko, ale pod warunkiem, że będziesz chciała ode mnie jakieś narcyzy :) No i chyba nie trzeba będzie wysyłać, bo mieszkamy blisko siebie, to mógłbym kiedyś wpaść, jeśli oczywiście nie będziesz miała nic przeciwko temu :)

Deszcz mnie zgonił ale bardzo się cieszę :!: Ziemia paruje i pachnie wilgocią. Jest super :!:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku, wyłącznie jeśli będziesz miał jakieś na zbyciu :) Szkoda dzielić, ładniej wyglądają duże kępy. Serdecznie zapraszam :) Miło będzie Cię poznać :) Chętnie poznam Twoją opinię na temat wilczomleczy :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

patrz no. nie ma mnie parę dni i nagle się pokazują najważniejsze rzeczy! :D ta ścieżka genialna naprawdę! człowiek sie zmaga z maturami, a tu takie ciekawe sprawy mają miejsce! no ale juz niedługo! :) pozdrawiam!
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

No Jacek wreszcie popadało co... chociaż przydałoby się parę dni takich... bo do lasu i tak nas nie wpuszczą :cry:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Jacku :!: :!: :!: skąd Ty wziąłeś podkłady kolejowe-toż to rarytas :!: :D
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Podkłady można kupić, mają je nawet podzielone na klasy jakościowe:-). Ostatnio byłam świadkiem sceny na torach kolejowych, jak jechał składzik z podkładami kolejowymi, a przy torach czekało dwóch panów i kolejarze wyrzucili kilka podkładów za butelczynę :lol: . To się nazywa interes.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kwitną wczesne przetaczniki. Mam nadzieję, że dzięki deszczowi będą kwitły dłużej aż do letnich przetaczników (optymista ze mnie :lol: )
przetacznik armeński
Obrazek
przetacznik goryczkowaty; oprócz tego że ładnie kwitnie to jeszcze ma specyficzny hmmm.... zapach
Obrazek
Obrazek
czy to jest również przetacznik goryczkowaty? Nie pachnie jak poprzednik i ma białe kwiatostany, ale liście takie same
Obrazek
Obrazek

do kwitnienia szykuje się przetacznik ząbkowany i jeszcze jeden o pokroju groryczkowatego
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

oj bombowe! :D
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie! Dziś sprawnie mi poszło wklejanie zdjęć, a przetaczniki moim zdaniem to bardzo ładne kwiaty. Oprócz niebieskich, błękitnych i białobłękitnych, będą jeszcze różowe - moje ulubione. Ale to latem.

Monia68, oczywiście że mam na zbyciu. Właśnie od tego zaczęła się moja przygoda z forum, że pozbyłem się nadwyżek narcyzów - poeticusów 'Actea' i pełnych żółtych, które wtedy oznaczyłem 'Rip van Winkle' ale teraz wiem, że nimi nie są bo wyższe i bardziej postrzępione. Jeśli nie masz którychś z nich, to będziesz je miała ode mnie. A do tego te z pierwszego zdjęcia, gdy pokazywałem narcyzy (białokremowe płatki, jasnożółty długi przykoronek - chyba 'Mont Hood" ale pewności nie mam). A co do wilczomleczy to wczoraj posadziłem takiego sporego - chyba wilczomlecz pstry.

Janku, to że Cię nie ma, to oczywiste, ale czy ta ścieżka genialna :?: :shock: W każdym razie dzięki za miłe słowa :) No to rozumiem, że najtrudniejsze masz za sobą?

Cześć Alu :!: No fajnie popadało :) Nawet z przyjemnością zmokłem, łażąc po stolicy bez parasola. A to dziwne być musi - mieszkać w lesie i nie móc do niego wejść :? Deszczu oczekuję na ciąg dalszy.

Ido, tak jak mówiła Kocica - podkłady można kupić ;:18 . No, po prostu mi się udało namierzyć odpowiedniego "sprzedawcę" :)

Ewo-Kocico, za Twoją sugestią obwąchałem podkłady :) Rzeczywiście trochę czuć tę naftę ale mi to nie przeszkadza. Zresztą, jak z nich są ścieżki, to nos jest w bezpiecznej odległości :) Byleby ich nie głaskać, bo ręce też potem ..... pachną :) A mój kot obwąchuje mnie po tych podkładach bardzo szczegółowo.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku piękny ten pierwszy przetacznik armeński bardzo mi się podoba ten kolor.
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

no jeszcze dziś kupa stresu o 14 15, bo mam polski ustny. a potem już raczej z górki. a ścieżka naprawdę mi sie podoba! nowatorska, pomysłowa, i świetnie wygląda. nic. ide jeszcze coś poprzeglądac przez tym polskim. pozdrawiam!
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu! Dopiero za drugim podejściem udało mi się ukorzenić przetacznika armeńskiego, choć trochę ucierpiał podczas suszy w starym ogrodzie. Tutaj jest pod stałą kontrolą, ma wilgotno i od razu zakwitł. A ten kolor - bardzo piękny, niemal kobaltowy, jak kopuły śródziemnomorskich wieżyczek :)
Idę sprawdzić, jak ogród wypiękniał po deszczu.

Pozdrawiam Cię Janku i trzymam kciuki :!: Dzięki za miłe słowa :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku bardzo ładne są te Przetaczniki, powiem szczerze, że nawet nie wiedziałam, że to takie urokliwe roślinki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”