Tomek i ogrod

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Ewa dziękuję
Nigella ,storczyki zimują w ogrodzie,są to nasze polskie storczyki spotykane w lasach (kukółka),Azalie jak najbardziej do towarzystwa różanecznikom,a czosnek niedźwiedzi mam i rośnie pod sosną w zacienionym miejscu bez problemu się rozmnaża,specjalnych warunków mu nie tworzyłem ,to nie wiem jakie potrzebuje
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tomuś
Twój ogrd w porównaniu z moim to jak lato i zima...
w moim lesie wszystko o kilka dobrych tygodni później wschodzi i rośnie kiepsko bo susza tak pierońska a ja nie mogę bywać tak tak często jak bym chciała...
za to Twoja Hosta jest zajefajna..
no i mam taki sam modrzew.. mój ma karbowane gałązki :) :)
no i tak zielono u Ciebie, aż miło patrzeć.
dobranoc
do jutra
mam nadzieję, że forum będzie śmigać :) :)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

Hanna dziękuję,ja teraz leję dużo wody,spaceruję z wężem godzinę,i tak mało,jutro z rana jak nie przyjdzie na deszcz dalej będę lał ,niby ma się ochłodzić oby nie mroziło,bo wszystkie tarasowe na zewnątrz,szkoda by było, a mi tak lubi co roku pomrozić,pozdrawiam ,dobranoc miłych snów o ogrodach :)
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

ale trafiłeś z tymi snami.. dziś na bank będzie mi się ogród śnił ale czy fajny.... tego nie wiem... i moje obolałe łapki tyż :) :)
a Ty kochanieńki masz dużo wolnego czasu i do ogrodu blisko to możesz i trzy godziny z wężem chodzić :) tylko wiesz, podłącz sie do kranu sąsiada :) :) hehe bo Cie woda z torbami puści chyba, że masz swoją studnie :) :)

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

mam to szczęście że mam studnie,tylko trochę prądu do pompy potrzeba,to przeżyje .Wiem że trafiłem jeśli chodzi o sny ,bo czytałem twój post ,jak dużo pożytecznej pracy wykonałaś.
przy okazji ,jeszcze pare fotek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudownie u ciebie!Tyle azalii i rododendronów,jak wszystkie zakwitną to dopiero będze raj dla oczu.Mahonia japońska pięknie ci przezimowała moja niestety nie ale już pączkuje nowym przyrostem :D .
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

Sterlizja dziękuję.
No to coś jeszcze wrzucę
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

halo Tomek Ty to potrafisz poniedziałkowy dzień umilić :) :)
na 3 fotce w prawym dolnym rogu co to tak ładnie przycięte masz? Bukszpan?

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

bukszpan,jest bardzo stary,strzygłem go co roku że by się zagęścił na okrągło a teraz mnie coś naszło i zacząłem się bawić nożycami i takie coś wyszło,nie mam wprawy do rzeźbienia
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

nie jest tak źle z tym rzeźbieniem :)
nie wiesz jakie jeszcze talenty odkryjesz w sobie :)
ogrody i rośliny idą Ci super Modern Art też...
co kolejne..??
a ile mniej wiecej lat ma ten bukszpan świeżó ufryzowany ?

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Tomku, na pierwszej fotce masz pelargonię angielską. Widzę piękne zielone liście. Moje są słabo wybarwione, lekko żółtawe, niektóre schną. Czy to objaw choroby czy niedożywienia? Stosujesz tylko nawóz do pelargonii?
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też zwróciłam na nią uwagę....baaardzo mi się podoba :lol: ......że o innych w Twoim ogrodzie nie wspomnę.... :wink:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

Hanna ,ten bukszpan był w tym ogrodzie kiedy jeszcze nawet kwiatka w pokoju nie miałem a co dopiero w ogrodzie robić ,czyli jakieś 12- 13 lat,ale ile dokładnie ma nie wiem ,mój dziadek go sadził i jest to dość wolno rosnąca odmiana
Co do pelargonii ,tą odmianę kupiłem w tamtym roku w Auchan ,zimowałem ją w mojej zimnej ,ciemnej i wilgotnej piwnicy,w lutym postawiłem w pokoju przyciąłem jeszcze raz i podlewam ,do tej pory nie zdążyłem jej przesadzić do nowej ziemi bo zaczęła ładnie rosnąć i kwitnąć,a podlewam jak sobie przypomnę raz nawozem uniwersalnym innym razem nawozem do balkonowych ,który kupiłem w szkółce roślin w formie sypkiej na kilogramy(proszek jest zielony)i pani sprzedająca powiedziała że mogę lać pod wszystkie balkonowe,tak robię ze wszystkimi pelargoniami i fuksjami,surfiniami i jakoś się darzy.Nie wiem czy to że żółkną albo schną liście to oznaka choroby,może to być za dużo nawozu ,lanie po liściach zimną wodą(ale to raczej te dolne),albo jest przelana i gniją korzenie ,trzeba to widzieć i sprawdzić
Jeszcze jedno ,nie wydaje mi się że powodem jest niedożywienie ,ja na pewno leję nawóz rzadziej jak częściej,niekiedy długo zapominam o nawozie ,ale staram się że by ziemia była cały czas wilgotna
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Tomku, a czy tam w rogu domu u Ciebie tak bosko kwitnie złotlin japoński? :shock:
Cudo, ukorzeniam właśnie sadzonkę-zobaczymy czy się uda :roll:
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

tak ,złotlin przy rogu garażu dla sprostowania,a był czas że chciałem go wyrzucić bo miejsca nie miałem dla niego.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”