We wszystkich książkach te nazwy są podawane zamiennie. Jest jeszcze trzecia nazwa, ale niestety ją zapomniałam(rafidofora, czy jakoś tak
 We wszystkich książkach te nazwy są podawane zamiennie. Jest jeszcze trzecia nazwa, ale niestety ją zapomniałam(rafidofora, czy jakoś tak  

)No a jeśli da się odróżnić tylko po kwiatkach, to raczej się nie dowiemy

W zeszłym roku miałam inną kompozycję była mieszana tzn były petunie, pelargonie, taka srebna roślinka która ma tylko listki i taka która kwitła małymi białymi kwiatuszkami i miała intensywny zapach podobny do cytryny
 W zeszłym roku miałam inną kompozycję była mieszana tzn były petunie, pelargonie, taka srebna roślinka która ma tylko listki i taka która kwitła małymi białymi kwiatuszkami i miała intensywny zapach podobny do cytryny  I tak mi nimi zarosły parapety że był na nich istny busz mam nadzieję że w tym roku też tak będzie
 I tak mi nimi zarosły parapety że był na nich istny busz mam nadzieję że w tym roku też tak będzie  A teraz postanowiłam mieć same petunie i pelargonie zobaczymy jak to wyjdzie jak się rozrosną
 A teraz postanowiłam mieć same petunie i pelargonie zobaczymy jak to wyjdzie jak się rozrosną  
 Nie wiem o co Ci konkretnie chodzi z tym jak je posadziłam czy o to jak je przesadziłam z doniczki do skrzynki czy o to jakie z nich kompozycje zrobiłam
 Nie wiem o co Ci konkretnie chodzi z tym jak je posadziłam czy o to jak je przesadziłam z doniczki do skrzynki czy o to jakie z nich kompozycje zrobiłam 

Co nie co wiedziałam o nich no i sama je ukorzeniałam i to było w gdzieś w październiku a teraz masz dobrą porę na ukorzenienie ich
 Co nie co wiedziałam o nich no i sama je ukorzeniałam i to było w gdzieś w październiku a teraz masz dobrą porę na ukorzenienie ich  Jak chcesz tak jak Ci pisałam możesz w ziemi i w wodzie 8)
 Jak chcesz tak jak Ci pisałam możesz w ziemi i w wodzie 8)  Ale masz świetnie z tym że masz ich do wyboru kolorków
 Ale masz świetnie z tym że masz ich do wyboru kolorków  U mnie jak widzisz można tylko spotkać fioletowe i różowe
 U mnie jak widzisz można tylko spotkać fioletowe i różowe  Ale te też są ładne kolorki i obficie kwitną dużymi kwiatami
 Ale te też są ładne kolorki i obficie kwitną dużymi kwiatami 
 Nie martw się niedługo i Twoja kolekcja się rozrośnie i też będzie co podziwiać choć i teraz jest co
 Nie martw się niedługo i Twoja kolekcja się rozrośnie i też będzie co podziwiać choć i teraz jest co 

Tak mi się wydaje i chyba dobrze myślę
 Tak mi się wydaje i chyba dobrze myślę  Przesadź go do mniejszej doniczki
  Przesadź go do mniejszej doniczki  Moje stoją troszkę z dala od okna ale nie za dużo........Jak będzie mieć za ciemno może wytwarzać liście bez charakterystycznego wzoru.......Podlewam je jak ziemia przeschnie żeby uniknąć zalania........Raz w miesiącu nawożę.....A i unikaj przeciągów
 Moje stoją troszkę z dala od okna ale nie za dużo........Jak będzie mieć za ciemno może wytwarzać liście bez charakterystycznego wzoru.......Podlewam je jak ziemia przeschnie żeby uniknąć zalania........Raz w miesiącu nawożę.....A i unikaj przeciągów