Roślinki Ani ;-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj, to bardzo dziwne :? We wszystkich książkach te nazwy są podawane zamiennie. Jest jeszcze trzecia nazwa, ale niestety ją zapomniałam(rafidofora, czy jakoś tak :oops: :oops: :oops: )No a jeśli da się odróżnić tylko po kwiatkach, to raczej się nie dowiemy :wink:
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu bardzo ładne maluszki :) Trzymam kciuki, żeby się szybciutko ukorzeniły :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kasiu trzecia nazwa :shock: To naprawdę można się pomylić :wink: Niestety się już tego nie dowiemy bo w naszych warunkach nie zakwitną 8)

Moniko dziękuję :oops: Przydadzą się kciuki bo pierwszy raz próbuję i mam nadzieję że nic nie pokręcę :wink:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A oto moje nowości

3 Pelargonie
Obrazek

2 Petunie fioletowe
Obrazek

2 Petunie różowe
Obrazek

Już są posadzone w skrzynkach i stoją na parapetach :wink:
Awatar użytkownika
Graszka
1000p
1000p
Od: 1 gru 2007, o 15:19

Post »

Ślicznie będą wyglądały twoje parapety zewnętrzne z pelargoniami i petuniami :D :P :D
Pozdrawiam, Grażyna
Moje rośliny i roślinki cz.1, cz.2
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

I co powiem?Myśłałam,że nie dokupię petunii w tym roku....ale chyba się myliłam :roll: .Aniu śliczne nowości.A jak je posadziłaś?
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko dziękuję :oops: W zeszłym roku miałam inną kompozycję była mieszana tzn były petunie, pelargonie, taka srebna roślinka która ma tylko listki i taka która kwitła małymi białymi kwiatuszkami i miała intensywny zapach podobny do cytryny :wink: I tak mi nimi zarosły parapety że był na nich istny busz mam nadzieję że w tym roku też tak będzie :roll: A teraz postanowiłam mieć same petunie i pelargonie zobaczymy jak to wyjdzie jak się rozrosną :)

Kingo a widzisz ja też czasami mam tak że mówię nie kupię bo to czy tamto ale i tak się kuszę na roślinki :wink: Nie wiem o co Ci konkretnie chodzi z tym jak je posadziłam czy o to jak je przesadziłam z doniczki do skrzynki czy o to jakie z nich kompozycje zrobiłam :roll:
MichalPy
100p
100p
Od: 30 gru 2007, o 14:14

Post »

Andzia dziękuje Ci serdecznie za okazała mi pomoc dotycząca pelargonii.Chyba je wsadzę do ziemi.
Awatar użytkownika
ewasz29
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2009, o 09:54

Post »

Tak, ja też sobie obiecałam po zeszłorocznej porażce z petuniami ,że więcej ich nie kupię ...Ale chyba jednak chociaż kilka ...2 lata temu tak mi się udały...Najgorsze jest to ,że mają tak fantastyczne kolory ,że w zeszłym roku chciałam tylko 3 ,ale ponieważ nie mogłam się zdecydować które ,skończyło się na zakupie 10 i dokupowaniu skrzyneczek :)
andrzejek571
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 kwie 2009, o 10:48

Post »

Andzia dziękuje ci za pomoc. A propos moje nie umywają sie do twojej kolekcji:)
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale nie ma za co :oops: Co nie co wiedziałam o nich no i sama je ukorzeniałam i to było w gdzieś w październiku a teraz masz dobrą porę na ukorzenienie ich :wink: Jak chcesz tak jak Ci pisałam możesz w ziemi i w wodzie 8)

Ewo aż 10 :shock: Ale masz świetnie z tym że masz ich do wyboru kolorków :wink: U mnie jak widzisz można tylko spotkać fioletowe i różowe :( Ale te też są ładne kolorki i obficie kwitną dużymi kwiatami :lol:

Andrzeju nie ma za co :oops: Nie martw się niedługo i Twoja kolekcja się rozrośnie i też będzie co podziwiać choć i teraz jest co :lol:
andrzejek571
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Ale mimo wszystko jeszcze raz bardzo dziękuje za informacje. Mam nadzieje ze mi jeszcze pomożesz bo mam jeszcze kilka niewiadomych. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Andrzeju jeśli tylko będę znać nazwy roślinek to z chęcią Ci pomogę :wink: Pozdrawiam serdecznie :)
andrzejek571
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Andziu zauważyłem ze masz piekne Epipremnum. Moje jest jeszcze małe i wydaje mi sie ze słabo rośnie. w ogóle na poczatku dałem mu dużą doniczkę i to chyba był mój błąd. Może masz jakies praktyczne wskazówki jeśli chodzi o tę roslin tzn.miejsce,podlewanie itp. Bedę bardzo wdzieczny
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Andrzeju jeśli dałeś mu za dużą doniczkę to nie ma co się dziwić że słabo rośnie bo koncentruje się na korzeniach a nie na puszczaniu nowych listków :wink: Tak mi się wydaje i chyba dobrze myślę :roll: Przesadź go do mniejszej doniczki :) Moje stoją troszkę z dala od okna ale nie za dużo........Jak będzie mieć za ciemno może wytwarzać liście bez charakterystycznego wzoru.......Podlewam je jak ziemia przeschnie żeby uniknąć zalania........Raz w miesiącu nawożę.....A i unikaj przeciągów :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”