Ania Kropelka - Cześć słoneczko. Dopireo wczoraj wieczorem nabrałam siły i obłożyłam , przygotowałam obrzeża z kostki granitowej na przedniej części ogrodu , co prawda nie zdążyłam wszystkiego bo było ciemno ale dzisiaj skończę - nie cierpię drewniach obrzeży!!!! po czterech latach sypią się w mak
Jaziu
Już się pogubilam gdzie ty jesteś

czy wyjechałaś czy jesteś u siebie

Masz rację te rododrndrony nie sa tanie , coś mi tak świta że .... płaciłam chyba coś ponad 60 zł ale nie jestem pewna .Bardzo się o niego bałam czy przezimujeje bo szkoda byłoby i pieknej rośliny i wydanej kasy.Piszesz czy umiesz sie opiekaować ? na pewno lepiej niż ja .Ja nic raczej nie robię książkowo a tylko tak jak się mówi - " na nosa" Dopiero tu na forum uczę się pewnych rzeczy

może przez to bedzie piękniej ?
Reniu no właśnie - ja też troszkę się boję ale mam nadzieję ze zachowam zdrowy rozsądek. Może fakt ,że nie bardzo mam gdzie póki co sadzić bo rozplanowywuję ogród moze mnie pochamuje przed zakupami .Namówiłam siostrę na wyjazd i mam nadzieję że ona mnie powstrzyma hahaha
Witaj Isek. Miło mi że odwiedziłaś mój ogród i za słowa naprawdę miłe słowa . To nie jest tak rach ciach i już:)
Może ktoś kto ma ogromne na to odłożone pieniądze do tego jeszcze projektanta i wykonawcę to ma siup i już

Isek ( nie wiem jak masz na imię ) u mnie to wszystko powstaje wolno i w... hmmm nie małych trudach ( większość prac wykonuje sama )>jak co rok mniej więcej obliczam do na wiosnę wydaje ok (+,-) 1.000,00 zł (Mam na myśli tu rośliny , ziemię ogrodową , kora , dodatki )i jeszcze to mało Tak więc nawet nie wyobrażam sobie ile kosztują te piękne ogrody z forum

. Często bywa że zasadzę , potem przesadzam , zakładam i burzę :)i tak w kółko

a to dlatego że wszystko robione jest jakby nie po kolei tz.kolidują mi pewne rzeczy z ciągłą przeróbką na działce , typu wjazd, ogrodzenie , kiedyś drewutnia i takie tam . Reasumując to wszystko nie jest tak jak tu się nam prezentuje. Jeśli wykonujesz sama bądź cierpliwa

na pewno będziesz miała ślicznie i będziesz szczęśliwa z swoich dokonań

I powiem ci że nie jednokrotnie brak mi sił i chce mi się płakać ze zmęczenia jestem dumna ze swoich dokonań , że to moja praca i mój pomysł a nie firmy czy architekta

Buduj swoją oazę zieleni bądź pełna optymizmu a my postaramy się ciebie wspierać

Jeśli chodzi o margaretkę pienną kupiłam ją w zeszłym roku w OBI . Jak fotka przedstawia , była naprawę piękna ale nie potrafiłam jej przetrzymać już przed zimą zżółkła i ....

moze uda mi się taką dostać też w tym roku

Aha a może w podpisie dołączyłabyś link do swojego ogródu ? łatwiej byłoby nam do ciebie trafić

Pozdrawiam
Iwona
Witaj Anulka
Miło ze ci się podoba , wiesz że to budujące słowa

dziękuję

A jakie roślinki byś przesadzała ?