Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Od 24-26 .04 .2009 TARGI OGRODNICTWA W KRAKOWIE

http://www.targi.com/index.php?idp=13&i ... emwiosenna

chyba się wybiorę w niedzielę :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Cześć Iwona - jak tam samopoczucie? Słyszałam, że u Was ma być dziś burzowo więc ogólnie ciśnienie w dół :!:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Katarynka pisze:Witaj Iwonko!
Wyczytałam w innym wątku, że masz kiepskie samopoczucie, życzę Ci słoneczka w życiu, to dla Ciebie :D :

Obrazek
Witaj Kasiu i bardzo ci dziękuję :)
Wiesz... mam takie dziwne odczucie senności i zniechęcenia , a człowiekowi jak sie nie chce to gorzej niż by nie mógł :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

EdytaB pisze:Cześć Iwona - jak tam samopoczucie? Słyszałam, że u Was ma być dziś burzowo więc ogólnie ciśnienie w dół :!:
Strzałeczka Edytko :)
Pogoda u nas pod psem ale na burzę raczej się nie zanosi , nawet na deszcz nie bardzo.Jest pochmurno, ponuro i chłodno. Pogoda na pewno do niczego nie zacheca ani nie mobilizuje a jak tam u ciebie ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witaj Słonko!!!

Mam nadzieję że lepiej sie już czujesz. U mnie fajnie popadało, nareszcie :-)

Zazdroszę Ci tych targów....... :twisted:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IWONKO juz przygnalo mnie do Was . Tez ogladalam te Rh pienne w OBI ale cena byla dosyc spora . Bardzo mi sie spodobaly wrecz urzekly ,ale na taki zakup na razie niestety . Najpierw musze sie upewnic ,ze umiem sie nimi opiekowac . na razie widzialas kupilam takiego malucha : Ciesze sie ,ze moglam choc przez chwilke z Wami byc
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

iwona ja ównież zazdroszczę Ci tych targów , a z drugiej strony sie cieszę l , bo zostanie troche kaski w portfelu :D :D :D
isek
50p
50p
Od: 1 kwie 2009, o 11:30

Post »

Witam jako nowa osoba w Twoim wypieszczonym , pięknym ogrodzie . Jeszcze parę takich działek , to wezmę grabie i ... wbiję je sobie z rozpaczy w szyję! :lol: Jak Wy to robicie że macie tak odjazdowo , ja choć uwielbiam moje elfikowo to kompletnie nie mam pojęcia co zrobić żeby było ładniej , a tu wszyscy ciach , ciach i proszę , jakie wychodzą cudeńka! Urzekła mnie Twoja margaretka pienna , napisz proszę w jaki sposób ją kupiłaś , nigdzie takiej nie widziałam , a chyba się zakochałam.. :wink: Pozdrawiam bardzo i po weekendzie zapraszam do siebie , już będą jakieś zdjęcia , choć nie wiem... z czym do ludzi się pcham. :oops: Ciekawa też jestem co to za śliczne "drzewko" które stoi na środku skalniaka , przy domu chyba też to samo było?
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Witaj Iwonko :D
Trochę późno do Ciebie przyszłam :wink: ale zachowuję się cichutko żeby nikogo nie obudzić ;:17

Bardzo mi się u Ciebie podoba ;:63 ;:63 Sporo roślinek chętnie bym od Ciebie " przesadziła" na swoja działkę 8)
Klony masz cudne :!: To moje marzenia na najbliższe lata :wink:
a Rh zachwycające :roll:

Nie zdążyłam wszystkiego dokładnie obejrzeć ... dlatego jeszcze tu wrócę ... ;:113
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ania Kropelka - Cześć słoneczko. Dopireo wczoraj wieczorem nabrałam siły i obłożyłam , przygotowałam obrzeża z kostki granitowej na przedniej części ogrodu , co prawda nie zdążyłam wszystkiego bo było ciemno ale dzisiaj skończę - nie cierpię drewniach obrzeży!!!! po czterech latach sypią się w mak :(

Jaziu :) Już się pogubilam gdzie ty jesteś :) czy wyjechałaś czy jesteś u siebie :) Masz rację te rododrndrony nie sa tanie , coś mi tak świta że .... płaciłam chyba coś ponad 60 zł ale nie jestem pewna .Bardzo się o niego bałam czy przezimujeje bo szkoda byłoby i pieknej rośliny i wydanej kasy.Piszesz czy umiesz sie opiekaować ? na pewno lepiej niż ja .Ja nic raczej nie robię książkowo a tylko tak jak się mówi - " na nosa" Dopiero tu na forum uczę się pewnych rzeczy :) może przez to bedzie piękniej ?

Reniu no właśnie - ja też troszkę się boję ale mam nadzieję ze zachowam zdrowy rozsądek. Może fakt ,że nie bardzo mam gdzie póki co sadzić bo rozplanowywuję ogród moze mnie pochamuje przed zakupami .Namówiłam siostrę na wyjazd i mam nadzieję że ona mnie powstrzyma hahaha

Witaj Isek. Miło mi że odwiedziłaś mój ogród i za słowa naprawdę miłe słowa . To nie jest tak rach ciach i już:)
Może ktoś kto ma ogromne na to odłożone pieniądze do tego jeszcze projektanta i wykonawcę to ma siup i już :)
Isek ( nie wiem jak masz na imię ) u mnie to wszystko powstaje wolno i w... hmmm nie małych trudach ( większość prac wykonuje sama )>jak co rok mniej więcej obliczam do na wiosnę wydaje ok (+,-) 1.000,00 zł (Mam na myśli tu rośliny , ziemię ogrodową , kora , dodatki )i jeszcze to mało Tak więc nawet nie wyobrażam sobie ile kosztują te piękne ogrody z forum :). Często bywa że zasadzę , potem przesadzam , zakładam i burzę :)i tak w kółko :) a to dlatego że wszystko robione jest jakby nie po kolei tz.kolidują mi pewne rzeczy z ciągłą przeróbką na działce , typu wjazd, ogrodzenie , kiedyś drewutnia i takie tam . Reasumując to wszystko nie jest tak jak tu się nam prezentuje. Jeśli wykonujesz sama bądź cierpliwa :) na pewno będziesz miała ślicznie i będziesz szczęśliwa z swoich dokonań :) I powiem ci że nie jednokrotnie brak mi sił i chce mi się płakać ze zmęczenia jestem dumna ze swoich dokonań , że to moja praca i mój pomysł a nie firmy czy architekta :)
Buduj swoją oazę zieleni bądź pełna optymizmu a my postaramy się ciebie wspierać :)
Jeśli chodzi o margaretkę pienną kupiłam ją w zeszłym roku w OBI . Jak fotka przedstawia , była naprawę piękna ale nie potrafiłam jej przetrzymać już przed zimą zżółkła i ....:( moze uda mi się taką dostać też w tym roku :)
Aha a może w podpisie dołączyłabyś link do swojego ogródu ? łatwiej byłoby nam do ciebie trafić :)
Pozdrawiam
Iwona

Witaj Anulka
Miło ze ci się podoba , wiesz że to budujące słowa :) dziękuję :)
A jakie roślinki byś przesadzała ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Iwono witaj miło...........
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Reniu z samego ranka wraz z cudownym słoneczkiem jakie u mnie w pełni świeci już o tej godzinie :)

Witam również milusio wszystkich
Jestem padnięta ze zmęczenia . Wczoraj calutki dzień pracowałam w ogrodzie z przerwą jedynie na obiad który miałam przygotowany już w piatek by nie tracić soboty :) Skończyłam pracę około godziny 21 :) Chciało mi płakać ze zmęczenia nie mogłam się wyprostować tak bardzo bolały mnie krzyże :( I ciągle jakoś nie widać efektu zmian :) :oops: Rekompensatą byli dla mnie przechodnie, ich podziw i słowa które padły : " artystyczną duszę pani ma " Byłam szczęśliwa, że nie tylko mnie się podoba. Podziwiali też widok Krakowa , bo u mnie widać go jakby ktoś niemalże położył go na dłoni . Pęknie prezentowało się w promieniach słońca Sanktuarium w Łagiewnikach. Jego górna fasada obijała się w promich słońca :)

Z samego rana byłam też na miejscowym placu i zakupiam kilka bylin : margaretki pełne,dzianwa,chaber różowy, runianka, złocień,białe fiołki, moja upragnoną kokoryczkę :) no i piękną azalię japońską o drobnych kwiatach wysoką na ok 50 cm .Bylinki nie drogie od 3-4 zł aha za 4 zł kupiłam też liliowiec o bordowych kwiatach :)za 4 zł
Dzisiaj po obiadku wybieram zię na targi ogrodnicze w Krakowie - ciekawa jestem co tam maja ciekawego .Obawiam się troszke ze za późno troszkę bo targi sa od piątku. Chciałam pojechać rano ale nie wyszło i mam czas jedynie popołudniu :( Opowiem jak było.
A w poniedziałek prześlę fotki moich kwitnących krzewów i kwiatów - zakwitła mi już ismena!!!! i inkarvilla ma jeden kwiatyszek .No to chyba tyle na dziś ;)
żuczę miłej niedzieli i do miłego :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwono-ludzi było wczoraj na Targach multum, ale i wystawców i towaru dużo, a Hanka z zimnych gór radzi przyjechać właśnie na zakończenie, bo wtedy jest wyprzedaż i taniej.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Janinko :)

Byłam wczoraj o godzinie ok.godziny 14. Owszem wystawców sporo ale mieli dosyć drogo mimo iż zbliżało się ku zakończeniu.Kupiłam upragnione łososiowe lewisje ale kosztowały aż 8 zł kiedy w szkółce koło mnie są po 4 zł niestety nie mieli łososiowych. Kupiłam też wilce ziemniaczane po 6 zł - cena w miarę i irysy karłowe po 5 zł .
Kupiłam też ślicznego rojnika , naprawdę piękny za 10 zł. Myślałam że zakupię jakieś ciekawe cebulki lili, ale nic ciekawego w oko mi nie wpadło :( Pytałam też wszystkich wystawców ze skalniakami o wilczomlecza mirtowatego i o żurawkę limonkę ale nikt ich nie posiadał :( Ogólnie stwierdzam że drogo a myślałam że na targach to właśnie będą mieć niższe ceny. Reasumując- ładnie i kolorowo ale zakupy nie wielkie co pozytywnie wpłynęło na zawartość mojego portfela :). Fotek nie mam bo wróciłam późno do domu , ale jak tylko będą nie omieszkam się pochwalić zakupami.
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

IWONKO ,no to zakupy niezbyt spore ,ale kasiorki zostało ,więc będzie można zaszaleć w innym miejscu . :wink:
Czekamy na obiecane fotki .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”