Witam wszystkich! Nie było mnie trochę... Cóż, czasem życie tak nas urządza, ze nie jesteśmy w stanie robić tego co byśmy chcieli i to nie tylko z braku czasu

Mam nadzieję, ze teraz uda mi się trochę częściej zaglądać na forum, bo stęskniłam się za Wami i Waszymi ogrodami
Dziękuję Ewelino, ze odpowiedziałaś za mnie Wisience
Wisienko: mój żagwin jest fioletowo-niebieski. Mój aparat czasem uchwytuje właściwy kolor, a czasem nie i nie wiem od czego to zależy

, ale mam jedno zdjęcie, na którym wyszedł własnie kolor prawdziwy
Aniu: dziękuję za pamięć ;). Też Cię pozdrawiam
Apus: chętnie obdaruję Cię astrami, bo rozmnożyły mi się bardzo!
Anyu: dziękuję za pochwałę, ale chyba nie zasłużyłam

Staram sie robic ładne zdjęcia, nie zawsze mi to jednak wychodzi. Szczególnie te z większej perspektywy. Zrobiłam jednak kilka i takich - przekonasz sie, ze są dużo gorsze niz pozostałe ;(
Mahonie rzeczywiscie wyjątkowo obficie kwitną. W ubiegłym roku troche zmarzły i miały niewiele kwiatów.
Aniu, ja nic nie robię z hiacyntami. Też obawiałam się zastosować metodę o której piszesz, ale one zaczęły mi sie mnozyć jak tulipany. Nie wiem, czy to nie jest objaw jakiejś choroby? Powinny wytwarzać takie maleńkie cebulki przy piętce, a one tworzą od razu większe z boku.
Ale skoro kwitną, to się cieszę, ze jest ich trochę więcej ;) Buziaki dla Ciebie!
Andzio: dziękuję za pochlebna opinię o moim ogródku
Teraz wkleje parę "zaległych" zdjęć, a wieczorem wstawię resztę i mam nadzieję zdążę też pospacerować trochę po Waszych ogrodach
Jak zwykle późno zakwitły u mnie białe narcyzy. Tuż po nich zakwitły antypki, a dalej berberysy i karagana. Nieprzerwanie kwitna niezapominajki.
Na razie tyle, wieczorem wrzucę jeszcze kilka zdjęć. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!