Ps. Tulipanki jeszcze mają zielone liście - ale pamiętam ...
Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- apus
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogródek - chatte
Chatte masz piekny ogród!!!
A te astry CUUUUUUUUUUUUUUDNE!!!

Uwielbiam je, ale niestety w zaczątku swojego ogrodu jeszcze nie posiadam...
Jeśli będziesz przesadzać i okaże się że masz ich w nadmiarze, to przyjmę każdą ilość ;)
A te astry CUUUUUUUUUUUUUUDNE!!!
Uwielbiam je, ale niestety w zaczątku swojego ogrodu jeszcze nie posiadam...
Jeśli będziesz przesadzać i okaże się że masz ich w nadmiarze, to przyjmę każdą ilość ;)
- Anya
- Przyjaciel Forum

- Od: 5 gru 2006, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, przespacerowałam znów, od mojej ostatniej wizyty, po Twoim ogródku i muszę powiedzieć, że śliczne robisz zdjęcia.
A jaka masa roślin została pokazana! Hiacynty masz boskie! Piękne kolory!
Tak się zapytam: bardzo Ci się mnożą?
Bo u mnie niestety nie chcą
, podobno można na krzyż naciąć piętkę cebuli i wtedy tworzą masę cebulek przybyszowych?
Jakoś nie mam odwagi sprawdzić tego sposobu! Pozostaję przy takiej ilości jaka jest i ciesze się, że choć jedna barwa (blado różowe) mocniej się mnoży.
Prawda,że mahonie w tym roku sa wyjątkowo piękne? Liście takie zielone i błyszczące, a kwiatów masa!
Twoja jest śliczna, choć i mojej też nic nie brakuje.
Izko, wstaw trochę zdjęć z większej perspektywy. Tak ładnie u Ciebie, to widoczki też by się przydało pooglądać

Serdeczności
A jaka masa roślin została pokazana! Hiacynty masz boskie! Piękne kolory!
Tak się zapytam: bardzo Ci się mnożą?
Bo u mnie niestety nie chcą
Jakoś nie mam odwagi sprawdzić tego sposobu! Pozostaję przy takiej ilości jaka jest i ciesze się, że choć jedna barwa (blado różowe) mocniej się mnoży.
Prawda,że mahonie w tym roku sa wyjątkowo piękne? Liście takie zielone i błyszczące, a kwiatów masa!
Twoja jest śliczna, choć i mojej też nic nie brakuje.
Izko, wstaw trochę zdjęć z większej perspektywy. Tak ładnie u Ciebie, to widoczki też by się przydało pooglądać
Serdeczności
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
;:8 tak bardzo uwielbiam tulipany!!!Witam serdecznie!Piękne!!!Kocham przychodzić wczesną wiosną na działkę i oglądać cebulowe wczesniaki
,Bardzo ładną i miłą dla oka i nie tylko Masz działeczke!A co do tulipanów to ich nie zrywam,dla żony kupuje w kwiaciarni-podobnie jest z innymi kwiatkami ;:2 !pozdrawiam.
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Witam wszystkich! Nie było mnie trochę... Cóż, czasem życie tak nas urządza, ze nie jesteśmy w stanie robić tego co byśmy chcieli i to nie tylko z braku czasu 
Mam nadzieję, ze teraz uda mi się trochę częściej zaglądać na forum, bo stęskniłam się za Wami i Waszymi ogrodami
Dziękuję Ewelino, ze odpowiedziałaś za mnie Wisience
Wisienko: mój żagwin jest fioletowo-niebieski. Mój aparat czasem uchwytuje właściwy kolor, a czasem nie i nie wiem od czego to zależy
, ale mam jedno zdjęcie, na którym wyszedł własnie kolor prawdziwy 

Aniu: dziękuję za pamięć ;). Też Cię pozdrawiam
Apus: chętnie obdaruję Cię astrami, bo rozmnożyły mi się bardzo!
Anyu: dziękuję za pochwałę, ale chyba nie zasłużyłam
Staram sie robic ładne zdjęcia, nie zawsze mi to jednak wychodzi. Szczególnie te z większej perspektywy. Zrobiłam jednak kilka i takich - przekonasz sie, ze są dużo gorsze niz pozostałe ;(
Mahonie rzeczywiscie wyjątkowo obficie kwitną. W ubiegłym roku troche zmarzły i miały niewiele kwiatów.
Aniu, ja nic nie robię z hiacyntami. Też obawiałam się zastosować metodę o której piszesz, ale one zaczęły mi sie mnozyć jak tulipany. Nie wiem, czy to nie jest objaw jakiejś choroby? Powinny wytwarzać takie maleńkie cebulki przy piętce, a one tworzą od razu większe z boku.
Ale skoro kwitną, to się cieszę, ze jest ich trochę więcej ;) Buziaki dla Ciebie!
Andzio: dziękuję za pochlebna opinię o moim ogródku
Teraz wkleje parę "zaległych" zdjęć, a wieczorem wstawię resztę i mam nadzieję zdążę też pospacerować trochę po Waszych ogrodach
Jak zwykle późno zakwitły u mnie białe narcyzy. Tuż po nich zakwitły antypki, a dalej berberysy i karagana. Nieprzerwanie kwitna niezapominajki.

Na razie tyle, wieczorem wrzucę jeszcze kilka zdjęć. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Mam nadzieję, ze teraz uda mi się trochę częściej zaglądać na forum, bo stęskniłam się za Wami i Waszymi ogrodami
Dziękuję Ewelino, ze odpowiedziałaś za mnie Wisience
Wisienko: mój żagwin jest fioletowo-niebieski. Mój aparat czasem uchwytuje właściwy kolor, a czasem nie i nie wiem od czego to zależy

Aniu: dziękuję za pamięć ;). Też Cię pozdrawiam
Apus: chętnie obdaruję Cię astrami, bo rozmnożyły mi się bardzo!
Anyu: dziękuję za pochwałę, ale chyba nie zasłużyłam
Mahonie rzeczywiscie wyjątkowo obficie kwitną. W ubiegłym roku troche zmarzły i miały niewiele kwiatów.
Aniu, ja nic nie robię z hiacyntami. Też obawiałam się zastosować metodę o której piszesz, ale one zaczęły mi sie mnozyć jak tulipany. Nie wiem, czy to nie jest objaw jakiejś choroby? Powinny wytwarzać takie maleńkie cebulki przy piętce, a one tworzą od razu większe z boku.
Ale skoro kwitną, to się cieszę, ze jest ich trochę więcej ;) Buziaki dla Ciebie!
Andzio: dziękuję za pochlebna opinię o moim ogródku
Teraz wkleje parę "zaległych" zdjęć, a wieczorem wstawię resztę i mam nadzieję zdążę też pospacerować trochę po Waszych ogrodach
Jak zwykle późno zakwitły u mnie białe narcyzy. Tuż po nich zakwitły antypki, a dalej berberysy i karagana. Nieprzerwanie kwitna niezapominajki.

Na razie tyle, wieczorem wrzucę jeszcze kilka zdjęć. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Tak Wisienko, i karagana i antypki pachną 
dziękuję Krysiu za powitanie, tez mam nadzieję, ze uda mi się bywać na codzień, chociaż na chwilkę ;)
A teraz jeszcze trochę zdjęć

(przywrotnik, kocimiętka, tamaryszek i żarnowiec)

(jeszcze żarnowiec i tamaryszek w pełni rozkwitu, biały bez, tymianek)

(nagietek - uchował się z ubiegłego roku
, śniedek, kuklik, smagliczka i floks szydlasty i grupka kilku roslin)
A to kilka prób ujęć szerszego planu

To ostatnie zdjęcie przedstawia swieżo uformowanego migdałka, w/g "przepisu" Marioli 54
I to na razie wszystkie zdjęcia. Ruszam teraz do waszych ogrodów
dziękuję Krysiu za powitanie, tez mam nadzieję, ze uda mi się bywać na codzień, chociaż na chwilkę ;)
A teraz jeszcze trochę zdjęć

(przywrotnik, kocimiętka, tamaryszek i żarnowiec)

(jeszcze żarnowiec i tamaryszek w pełni rozkwitu, biały bez, tymianek)

(nagietek - uchował się z ubiegłego roku
A to kilka prób ujęć szerszego planu

To ostatnie zdjęcie przedstawia swieżo uformowanego migdałka, w/g "przepisu" Marioli 54
I to na razie wszystkie zdjęcia. Ruszam teraz do waszych ogrodów
Pozdrawiam.Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Iza, coraz ładniej, coraz barwniej...kwiaty piękne ! Bardzo podoba mi się Kocimiętka, ale nie mam jej właśnie z uwagi na te kocie do niej upodobania... Szkoda,że zwabia koty, bo jest urocza...Już widzę jednak reakcję mojej suni , ona szaleje jedynie wtedy, gdy w ogrodzie pojawi się jakiś "Mruczek" ...