Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Tak psi zęba już rozpoznaję :)

a bergenia piękna... u mnie jeszcze nie kwitła...nie wiem czemu :(
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Beata T pisze:Izo hi hi a gdzie mi tu z takim wyjechałaś ....przecież ja im wojnę wytoczyłam jak mi gazenie napadły .....czytałam że Hania czymś je karmi hmmm i murowana wygrana :wink:
Dorotko wcześniej krokusy siedziały pod juką i ledwo złapałam ich kwitnienie więc przesadziłam a raczej upchałam w trawnik nie wiem czy to dobry był pomysł " krokusy w trawie" ale mam je przed oknem i na widoku .....moje sa takie drobne trzeba będzie nabyć te dorodniejsze :lol:
Beatko, własnie wróciłam z ogrodu, bo Krzyś przybiegł z wieścią, że w TV pokazują
chorzowskie rosarium, pełne kwitnących róż!
Hmmmm, okazało się, że to " Maja w ogrodzie" wśród kubłów z ciętymi rózami z kwiaciarni.
No, kwitną ino, ze szklarni, pochodzą :lol:
Ech, to meskie oko...:;230
Rano, siedziałam z kawką i fają i obserowoałam takiego winniczka, jak wlazł na świezo posadzony pierwiosnek bezłodygowy i żżerał mu kwiaty. :evil:
Ociągałam się z sypaniem przywabiającej trutki ale teraz...nie ma litości!!!]
Zaraz idę i sypię to świństwo na wszystkie murki.
Wczoraj, wyrzuciłam nad rzekę koło 20-tki ślimaków a widzę, że w miarę rozwoju liści wyłażących z ziemi, te paskudy zaczynają robić zlot w ogródku.
Ich niedoczekanie !!!

Krokusy wyglądają super na trawniku, też je tak posadziłam.
Obrazek
Przekwitły po tygodniu ale trawnik tak mały, że jeszcze nie wymaga cięcia
i listki krokusów mogą nadal zasilać cebulki.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Mój PSIZĄB też już kwitnie - żółty, pagodowy. Jesienią kupiłam i posadziłam różowy i ... nic z ziemi nie wylazło :(
A tak się cieszyłam ...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Izo ja ją wsadziłam w zeszłym roku - podzieliłam na 4 kawałeczki i proszę jedna z nich będzie kwitła szkoda że nie na żółto lub niebiesko bo to są moje wiosenne kolorki a róż jest letnim :lol:
Haniu syp syp bo jak się z mrowią to nic nie zostanie :wink: Maja coś ostatnio mało porad udziela tylko pokazują jakieś zakamarki albo tak jak piszesz kwiaciarnie a co mi po takich różach w ogródku ich nie będę miała :roll:
Ewelinko o to miałaś pecha trafiła się jakaś bulwa feralna :?

Ja już jestem po pierwszych gruntowych porządkach rabatki prześwietlone z chwościków - wiadomo zaraz będą nowe :wink:
większość krzaczków poprzycinana zostały mi tylko wielkie tuje , pozasilałam siarczanem magnezu dolistnie i pod korzonki , stworzyłam alejkę rozchodników olbrzymich i rządek orlików ....trawka a raczej łączka skoszona i w wybranym obszarze zasilona no i rabatka różana powstała ( pnące 4 szt. muszę jeszcze coś dokupić )- jeszcze tylko obwódka i chyba korą wysypie albo kamykami hmmm decyzja jeszcze nie podjęta bo pod domem za miesiąc będzie kolejna tam bym chciała hosty-funkie bo cień no i muszę wykorzystać kamyki ....zbieram się i zebrać nie mogę a przydało by się coś nabyć a jak tu coś zobaczyć jak dziś na targu byłam tylko 10 minutek między rehabilitacją a transportem pociechy do szkoły :D
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Beato :D
czy mogłabyś zdradzić z jakiej miejscowości jesteś wiem że okolice wa-wa ale gdzie cieszę się że zajrzałaś do mnie i że podoba ci się dużo moich kwiatów z roku 2008
myślę że w tym roku będzie jeszcze ładniej bo inaczej troszeczkę
pozdrawiam miłego dnia życzę :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

pestko w ogrodzie można cały czas coś robić i końca nie widać a to nowe rabatki inne nasadzenia albo coś nowego nam przyjdzie do głowy :lol: a może my sąsiadki tylko się nie znamy :wink:

Kany już wynoszę na dwór biedaczki wiotkie boje się że wiatr im krzywdę może zrobić ....no i deszczu wypatruję oj kwiecień bardzo suchy latam z takim długaśnym wężem i leję tą wode pod te moje krzaczki bo to jeszcze maleństwa
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

skalniaczek w pełni rozkwitu tulipanki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko twój skalniak jest super w moim guście :D .
I tulipanki botaniczne zebrane w kupki-chyba zgapię jak kupię :lol: .
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Agnieszko no te botaniczne pięknie kwitną ale szybko przekwitają no i na pewno posadź w zwartej grupie tak samo jak krokusy czy szafirki im ich więcej to efekt jest uroczy ...wydaje mi się że w zeszłym roku bardziej były rozrośnięte hmm muszę wyskubać rojniki może one troszeczkę przeszkadzają :lol:
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Beatko Twój skalniaczek liczny oby mój choć troszkę
był podobny do Twojego, jeszcze muszę nad nim popracować 8)

pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Beatko :D
ja też mam skalniaczek ale coś z tym fotosikiem jest bo nie chce wysyłać zdjęć
ale kilka wysłałam jak się nazywają u ciebie te kwiaty żółte oprócz tych żonkili
pozdrowionka
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Witaj Beatko
bardzo przyjemnie i kolorowo u Ciebie ,skalniaczek bardzo mi się podoba ,uwielbiam skalniaczki tylko niestety nie mam miejsca nawet na malutki
pozdrawiam aska
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Obrazek

Ogromnie mi się podoba !
Świetna kompozycja monotematyczna i piekne podkreślenie faktur !
Beatko, Obrazek.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Danusiu mi się podoba moja kupka kamieni chociaż jeszcze roślinki maleńkie no mogły by być ciut większe ale ja je podzieliłam i posadziłam w paru miejscach rozrosną się :wink:
Pestko wpadnę popodziwiać i twój :P ten żółty kwiatek to omieg i ma ze 40cm
Joasiu ja też bym go nie miała gdyby nie te górki z wgłębieniem w środku tak mi się ten kształt spodobał że musiałam to wykorzystać no i jest skalniak :lol: no nie zawsze można mieć to co by się chciało ja mam tak z roślinkami chciała bym ale zima i wymarzanie mnie przeraża bo zawsze coś tracę :?

Jestem dziś szczęśliwa bo zrobiłam rabatkę 4 róże i 4 powoje muszę tylko płot do kultury doprowadzić - podciąć i pomalować żeby przypominał pergole jutro pewnie będę mniej szczęśliwa jak mnie połamie po tym spacerku na kolanach no ale czego się nie robi dla takich piękności ( opierdziel już przez tel. zebrałam , łyknę proszeczki może się rozejdzie )
Trawniczek paseczki przed i za domem wygrabione z mchu - chociaż to paskudztwo powróci bo się idealnie nie da usunąć ... odchwaszczone zasilone i braki dosiane czekać efektów w najbliższym czasie podeptania przez robotników o czego się na pewno doczekam
Moja kana teraz stoi w altance bo te wiatry drzewa łamią -sosny pękają jak zapałki to co takie biedaczki mają powiedzieć i moje nabytki
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

boski jest ten biało-różowy clematis ,takie pytanko czy Twoja kana to tak obecnie wygląda?
Obrazek [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d4 ... 337f0.html][i,boski jest ten biało-różowy clematis
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”